Voorzitter Eef Niezing: "Rijen moeten gesloten worden"


9-7-'20 13.00 | Vooriztter FCA | Door: Klaas Leegwater

Algemeen voorzitter van FC Aalsmeer Eef Niezing wil dat zo snel mogelijk de rust terugkeert bij zijn club. "In deze onzekere tijden heeft de club baat bij rust en een gezamenlijke kijk op de toekomst. De rijen moet daarvoor gesloten zijn." De preses wil binnenkort met een aantal betrokkenen rond de tafel om "samenwerking in het nieuwe seizoen te beschouwen."

Afgelopen maand ontstond bij de vereniging ophef na het tussentijds opstappen van zondagvoorzitter Rob Springintveld. In een artikel op Voetbal in Aalsmeer vertelde Springintveld over zijn beweegredenen en uitte onvrede over het feit dat zijn plannen om de neergang van het zondagvoetbal een halt toe te roepen en weer levensvatbaar te maken niet serieus werden genomen binnen het hoofdbestuur.

"Ik ben al jaren bezig mijn plannen er doorheen te krijgen, maar ik ervaar onvoldoende steun in het hoofdbestuur. Dan heeft blijven zitten voor mij geen enkel nut meer. Het voetbal op zondag bij FC Aalsmeer bloedt dood. Er moet wat gebeuren, anders is het binnen een paar jaar over en uit door te weinig aanwas. Heel triest als dat gebeurt," verklaarde Springintveld ruim twee weken geleden.

"Op de man gespeeld"
Op het artikel over het vertrek van Springintveld werd veel gereageerd waarbij veelal het hoofdbestuur van FC Aalsmeer werd bekritiseerd. Ook plaatste betrokken zondaglid en oud-voorzitter van RKAV Peter Springintveld een open brief op deze voetbalsite. "Bestuur..laat ons niet in de kou staan."

Algemeen voorzitter Eef Niezing ging woensdagavond in zijn maandelijkse nieuwsbrief in op de kritiek en hekelt de bewoordingen die sommige reageerders kozen. De preses schrijft tevens dat betrokken leden van de zaterdag- en zondagafdeling zullen worden uitgenodigd voor een gesprek.

"Kritiek mag en moet, echter niet op een wijze waarbij (op ludieke wijze?) op de man wordt gespeeld. Het bestuur distantieert zich hiervan. Nog voor de start van het nieuwe seizoen zal een afvaardiging van alle direct betrokkenen worden uitgenodigd om met elkaar de samenwerking in het nieuwe seizoen te beschouwen. In deze onzekere tijden heeft de club baat bij rust en een gezamenlijke kijk op de toekomst. De rijen moet daarvoor gesloten zijn."

Licht positief
Schrijver van de open brief Peter Springintveld heeft inmiddels een gesprek gehad met Niezing om de knelpunten van de zondagafdeling nog eens op tafel te leggen. Springintveld wil niet inhoudelijk op het onderhoud ingaan maar laat wel weten licht positief te zijn over de reactie van de algemeen voorzitter. "Maar eerst zien, dan geloven." De zondagman van FCA is door Niezing uitgenodigd voor het gesprek met andere betrokkenen later deze zomer. "Daar zal ik op ingaan."

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer

15-7-2020
Martin van de Voort

Ik heb best een tijdje nagedacht of ik moest reageren op deze uitleg. Mooie woorden vullen geen gaatjes. De spreuk is net iets anders, maar ach deze is ook leuk. Alleen een frisse wind kan dit grote probleem oplossen. Er zijn genoeg spelers en oud spelers die hier een mening over hebben, maar hun bek/mond niet open trekken. Het is niet zo moeilijk, maar om het huidige bestuur over te halen is een hels karwei!


Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep
Lid van de Businessclub Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep stellen zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-CSW 1-0Tegenstanders FC Aalsmeer
(Derde klasse A)

 

  Van Nispen
WVC
Zwanenburg
Alliance'22
Bloemendaal
RKDES
Sp.Leiden
Nicolaas Boys
Voorschoten'97
VSV 1912
Velserbroek
De Kennemers
Spaarnwoude
Aalsmeer

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: