Cor van Garderen is geen trainer meer van FC Aalsmeer.  Foto: Jaap Maars
 
 

Aalsmeer ontslaat trainer Van Garderen

Club rekent op schokeffect voor beslissend duel in HuizenVan Garderen
FC Aalsmeer
21-5-2019,


Eersteklasser FC Aalsmeer heeft vier dagen voor de laatste speelronde hoofdtrainer Cor van Garderen op een zijspoor gezet. Dat meldt vanavond de website van FC Aalsmeer. De taken van de oefenmeester worden overgenomen door assistenten Roel Turkenburg en Marco van Oudenallen.

Vanavond al leidden Turkenburg en van Oudennallen de training van de selectie op het complex aan de Beethovenlaan en zullen aanstaande zaterdag de ploeg coachen tijdens het belangrijke duel tegen Zuidvogels. Het tobbende FC Aalsmeer heeft in Huizen een overwinning nodig om te ontsnappen aan p/d wedstrijden in de nacompetitie.

Volgens verschillende bronnen rond de club werd het besluit voor het ontslag van de 55-jarige oefenmeester genomen na spoedberaad op maandag. De matige resultaten en het povere spel van de laatste maanden met als gevolg de penibele situatie waarin FC Aalsmeer momenteel verkeert was de belangrijkste aanleiding tot het ingelaste overleg. Ook de chemie tussen een aantal spelers en de trainer werd er de laatste tijd niet beter op.

Schokeffect
Afgelopen zaterdag verspeelde de eersteklasser door 1-0 thuisverlies tegen Argon een uitgelezen kans op ontsnapping aan de nacompetitie. Met het ontslag van Van Garderen zo kort op het competitieslot heeft het er alle schijn van dat de clubleiding van de kwakkelende eersteklasser een schokeffect hoopt te veroorzaken binnen de selectie met het oog op het beslissende duel zaterdag in Huizen.


Cor van Garderen afgelopen zaterdag na afloop van het verloren thuisduel tegen Argon. Het was voor de laatste keer dat Van Garderen voor de ploeg stond.   Foto: Ton van Eenennaam

Van Garderen was bezig met zijn vijfde seizoen bij de bloemendorpers. In september 2014 nam hij het stokje over van Anthony Servinus die aan het begin van dat seizoen na één wedstrijd (verloren) plotseling opstapte. Onder Van Garderen eindigde FC Aalsmeer in mei 2015 op de zevende positie in 2B. Een seizoen later bereikte de trainer met zijn selectie door een gewonnen beslissingswedstrijd tegen FC Almere promotie naar de eerste klasse.

Sprokkelen
In het debuutseizoen in 1A (2016-2017) noteerde Van Garderen met FC Aalsmeer een verdienstelijke zevende eindpositie, vorig voetbaljaar werd de achtste plaats bereikt. In het huidige seizoen hoopte de ambitieuze eersteklasser met een aantal versterkingen de slag te maken naar de (sub)top in 1A. Evenals vorig seizoen was de start met tien punten uit de eerste vijf duels hoopgevend, daarna opnieuw een sterke terugval.

In de overige duels tot de winterstop sprokkelde FC Aalsmeer dit seizoen slechts vier punten bij elkaar. Vanaf de jaarwisseling verzandden de roodgroenen in vechtvoetbal, alles stond in het teken om de rode streep in 1A te ontwijken. Tot dusver is dit niet gelukt. Met het ontslag van Van Garderen één ronde voor het competitieslot en aan de vooravond van het cruciale duel in Huizen is het signaal aan de selectie duidelijk: 'Nu moeten jullie het laten zien.'

Het contract van Van Garderen werd begin dit jaar nog met een seizoen verlengd. Voor volgend seizoen gaat FC Aalsmeer op zoek naar een nieuwe trainer.


Victoria reeds gedegradeerd. CSW speelt nacompetitie. Andere ticket voor WVHEDW, Zuidvogels of FC Aalsmeer. Programma25-5: Zuidvogels-FCA, WVHEDW-Victoria.


Reageer

 
 
Advertentie Koper Automatisering:


 


 
Klaas Leegwater
21-5-2019
21.30 uur