Aalsmeer-verdediger Burak Sitil zet een blok tegen AFC.

Dik pak slaag zondagteam Aalsmeer en Legmeervogels

30-8-'21 12.00 uur | Oefenduels in regio | Door: Klaas Leegwater

In zo'n beetje de laatste oefenduels voordat aanstaand weekend de wedstrijden in de districtsbeker beginnen incasseerden het zondagteam van FC Aalsmeer en Legmeervogels een dik verlies. De Aalsmeerders verloren op eigen terrein met maar liefst 6-0 van FC Abcoude. En de Uithoornse eersteklasser kreeg zaterdagmiddag in eigen huis met 6-2 klop van tweedeklasser CSW.

FC Aalsmeer miste door diverse redenen een half elftal aan selectiespelers, waardoor de wedstrijd zich ontwikkelde als een schiettent. Het was prijsschieten voor FC Abcoude dat vorige week nog verloor van KDO.
De forse nederlaag was een slechte generale voor de formatie van Peter Neuvel die zondag met FC Aalsmeer start aan het bekertoernooi met de wedstrijd bij Zwaluwen Utrecht.

Zoeken
Voor Legmeervogels is het nog flink zoeken naar het juiste ritme en de goede vorm. In Uithoorn ging het team van trainer Ton Pronk met 6-2 hard onderuit tegen buurman CSW uit Wilnis.

De geelblauwen, nog zonder centrale verdediger Kenneth van der Nolk van Gogh, stonden tijdens de rust al met 3-0 achter, in de tweede helft liepen de bezoekers uit naar 5-0 waarna Legmeervogels via twee keer Nick Verschut iets terugdeed. Drie minuten voor het eindsignaal was het slotwoord voor CSW.

Christoff Dias de Oliveira van FC Aalsmeer passeert tegenstander.

Tweedeklasser FC Aalsmeer behaalde zaterdagmiddag op eigen veld een 2-2 gelijkspel tegen AFC. De thuisclub kwam op 1-0 achterstand door een strafschop. Rachid el Yaghmouri bracht FC Aalsmeer voor rust op gelijke hoogte. In de tweede helft kwam de eersteklasser uit Amsterdam opnieuw op voorsprong, het slotwoord in de wedstrijd was voor de gastheren door de gelijkmakende score uit een strafschop van nieuwkomer Thierry van der Kooye.

Winst KDO en RODA'23
KDO boekte zondag in de Kwakel de tweede zege tijdens de oefencampagne, derdeklasser Swift werd met 2-0 verslagen door doelpunten van Wessel Kleijn en Niels Ruhe. Ook de bezoekers kregen voldoende mogelijkheden op een treffer, KDO-goalie Jesper Oudshoorn hield zijn doel echter met enkele goede reddingen schoon.

Eveneens winst voor RODA'23. In Bovenkerk versloeg de selectie van trainer Bnar Toofeek het Amsterdamse AGB met 4-2. Op het nieuwe kunstgras van veld 2 maakte Jeremy Giltay namens de thuisclub de openingstreffer. Een kwartier na rust de gelijkmaker en vrijwel direct daarna resulteerde een aanval van RODA'23 in een strafschop, benut door Rezgar Kasim.

Dezelfde Kasim bracht nog geen twee minuten later zijn ploeg op 3-1, waarna Giltay ruim een kwartier voor tijd de overwinning veilig stelde met zijn tweede treffer. In de slotfase bepaalde AGB de eindstand op 4-2. RODA'23 start zondag de districtsbeker met een thuiswedstrijd tegen De Spartanen, tweedeklasser uit Wognum.

Aalsmeer-aanvaller Calvin Valies glijdt langs tegenstander.

Dinsdag- en woensdagavond
Voor het Kudelstaartse RKDES stond dit weekend geen oefenduel op het programma. Het tweede team van de derdeklasser speelt morgenavond (dinsdag) een vriendschappelijke wedstrijd tegen het tweede selectieteam van FC Aalsmeer zaterdag. De hoofdmacht van FC Aalsmeer komt dezelfde avond in actie in Velsen. En woensdagavond oefent RODA'23 bij Buitenveldert.