Met een verbeten uitdrukking op het gezicht probeert FC Aalsmeer-speler Daan Vaneman zijn tegenstander te snel af te zijn. (Foto: Ton van Eenennaam)


Aalsmeer maakt betere indruk


18-8-'21 11.00 uur | Oefenduels regioclubs | Door: Klaas Leegwater


Tweedeklasser FC Aalsmeer kwam gisteravond tijdens de tweede oefenwedstrijd een stuk beter voor de dag dan afgelopen zaterdag in het verloren duel in Heemstede tegen HBC (1-0).

Op eigen terrein tegen hoofdklasser Swift (combi hoofdmacht/O-23) ontspon zich dinsdagavond een aantrekkelijke wedstrijd met kansen over en weer zonder dat er werd gescoord.

Vooral het eerste kwartier na rust was door het hoge speeltempo meer dan het aanzien waard. Gezien het spelbeeld over negentig minuten en de kansenverhouding had de thuisclub een licht voordeel.

Stefan de Bruin
FC Aalsmeer speelde met een aantal nieuwelingen waarvan de jeugdige Stefan de Bruin, overgekomen van AFC, op het middenveld een sterke indruk maakte. Ook doelman Caril Heeren viel op door zijn goede optreden. In de voorhoede speelde nieuwkomer Thierry van der Kooye (Roda'46).

Aanstaande zaterdag werkt FC Aalsmeer opnieuw een oefenduel af. Tegenstander op terrein aan Beethovenlaan is eersteklasser sv Argon, ook opponent in voorronde van de districtsbeker op 4 september. Wedstrijd aanstaande zaterdag begint rond lunchtijd, 12.00 uur. Dit vanwege een uitje van de FC Aalsmeer-selectie later in de middag.

RKDES 1-1
Derdeklasser RKDES speelde dinsdagavond in Amstelveen de eerste oefenwedstrijd. Tegen Sporting Martinus werd het 1-1. Die eindstand was er bij rust bereikt. Voor RKDES scoorde Lars Winter kort voor de pauze.

In de twee helften speelden beide clubs met een ander team. Elf wissels tijdens de thee. Aanstaande zondag spelen de Kudelstaarters in Bovenkerk tegen tweedeklasser Roda'23.

Nieuwe aanvaller van FC Aalsmeer Thierry van der Kooye (Roda'46) schermt met zijn lichaam de bal af. (Foto: Ton van Eenennaam)


Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Ton van Eenennaam

Reageer

Deel dit artikel: