Legmeervogels krijgt in regio grootste bedrag uit NOW-pot

14-7-'20, 21.00 | NOW-regeling clubs | Door: Klaas Leegwater

De overheid maakte eind vorige week de bedragen bekend die alle bedrijven en verenigingen hebben ontvangen naar aanleiding van de coronapandemie, de zogenaamde Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid regeling (NOW). Dit compenseert voor ongeveer negentig procent de salarissen van werknemers. Het betreft de eerste ronde van drie maanden (maart-april-mei).

Van de voetbalclubs in de regio Aalsmeer kreeg het Uithoornse Legmeervogels het grootste bedrag uitgekeerd, afgerond 14.000 euro. FC Aalsmeer is een goede tweede met 12.500 euro. RODA'23 uit Bovenkerk ontving ruim 10.000 euro, het Kudelstaartse RKDES kon 7500 euro bijschrijven en KDO uit de Kwakel incasseerde 6.000 euro.

In regio Aalsmeer kreeg SCW als kleinste club het laagste bedrag uitbetaald, te weten 3000 euro. Buurman in de Haarlemmermeer Hoofddorp ontving 15.000 euro en Overbos 14.500.

Grootste bedrijf in Aalsmeer Flora Holland kreeg via de NOW-regeling 5,5 miljoen euro uitgekeerd. KLM, grootste bedrijf in deze regio, kon 331,5 miljoen euro bijboeken.

140.000 bedrijven
Voor de NOW-regeling komen alle bedrijven/verenigingen in aanmerking die gedurende drie maanden een omzetverlies van meer dan 20 procent hebben geboekt. Zij kunnen tot maximaal 90 procent van de loonsom van hun werknemers vergoed krijgen.

Bijna 140.000 bedrijven en andere organisaties kregen subsidie om hun 2,7 miljoen werknemers in dienst te houden, maakte het UWV vrijdag bekend. De kosten zijn zo’n 7,9 miljard euro. Ook voor de maanden juni t/m september kunnen bedrijven/verenigingen een beroep doen op de NOW, mits aan de voorwaarden wordt voldaan.

Bekijk het register

Door: Klaas Leegwater

Reageer


Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV
Lid van de Businessclub Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-CSW 1-0Tegenstanders van

 

  Amvj
Arsenal
Csw
DVVA
EDO
HBOK
J Holland
Marken
Nita
OSV
Purmersteijn
Zaandam
Zandvoort
Aalsmeer

Uitslagen/Standen