Wedstrijdmoment Van Nispen-FC Aalsmeer, 4-0. Foto: Website Van Nispen


Aalsmeer als makke schapen naar rode zone


Het was 'Super Bad Sunday' afgelopen weekend voor de zondagteams in de regio Aalsmeer. Alleen RODA'23 boekte winst, de overige vier clubs gingen het veld af met een nederlaag. Zo ook de zondagformatie van FC Aalsmeer dat in De Zilk kansloos met 4-0 verloor van het lager genoteerde Van Nispen. De selectie van Marco Bragonje na het vierde verlies op rij beland in de rode zone op de ranglijst van 3A.

17-12-'19 12.30 | vNispen-FCA 4-0 | Door: Klaas Leegwater


Het gaat niet goed met het zondagteam van FC Aalsmeer. De op verschillende posities versterkte selectie is dit seizoen na een wisselvallige competitiestart de laatste weken door vier nederlagen op rij weggezakt naar de onderste regionen in de derde klasse A.

Afgelopen zondag bleek ook het vooraf lager genoteerde Van Nispen met 4-0 te sterk. Oppassen dus voor de Aalsmeerders om in de tweede seizoenshelft niet te belanden in degradatievoetbal, verschil met voornaamste kandidaat voor de vierde klasse FC Leiden is zes punten.

Onze correspondent van FC Aalsmeer is meestal positief ingesteld, maar na zijn bezoek zondag aan het kleine dorp in de bollenstreek ontkwam hij er niet aan om het optreden van de roodgroenen sterk te veroordelen. 'Een hopeloos falend team, een grote deceptie. Als makke schapen naar de slachtbank, de trouwe aanhang ging onthutst naar huis.'

Pim Doeswijk
Op het mooie complex van Van Nispen ging FC Aalsmeer-doelman Pim Doeswijk in de beginfase opzichtelijk in de fout door een rolletje van Noltenius van Elsbroek niet onder controle te krijgen, tot stomme verbazing van de aanvaller veranderde 'zijn schotje' in de eerste treffer van de wedstrijd.

FC Aalsmeer probeerde daarna in de wedstrijd te komen, er waren wel enkele mogelijkheden voor Remi Pasternak en Jeroen Ezink, maar er werd te weinig gecoacht naar elkaar en teveel keer kwam de bal niet goed aan. In de 25e minuut ging opnieuw veel fout bij de Aalsmeerders en wederom reageerde Doeswijk niet alert. Opnieuw Van Elsbroek profiteerde, 2-0.

Na een dik half uur spelen werd de wedstrijd vroegtijdig beslist door een strafschop voor Van Nispen. Net binnen het strafschopgebied was het Nick Sluijs die een lichte overtreding maakte. Joost Verwer benutte de elfmetertrap simpel. Vlak voor rust ontsnapten de bezoekers aan de 4-0 toen vier spelers vrij voor de neus van Doeswijk verschenen maar de bal op wonderlijke wijze niet in het net kregen.

Publiekswissel voor Noltenius van Elsbroek, de aanvaller van Van Nispen scoorde tegen FC Aalsmeer drie keer. Foto: Website Van Nispen

Verbetering
In de tweede helft kwam bij FC Aalsmeer Alexander Goes binnen de lijnen voor de onzichtbare Mo Alaswad, dat was een verbetering. De formatie van Bragonje kreeg kansen om eindelijk iets terug te doen.
Een goede mogelijkheid voor Joery v.d. Schraaff werd op het nippertje niet benut, vervolgens was een voorzet van Jeroen Ezink op spits Patrick Melman dertig centimeter uit de richting om de 1-3 op het bord te krijgen, en even later was Ezink ongelukkig met een knal op de lat.

Na wederom een defensie Aalsmeerse blunder, te zacht terugspelen op Pim Doeswijk die vervolgens treuzelde, waardoor Van Elsbroek de 4-0 kon aantekenen, was de deceptie bij de roodgroenen een kwartier voor tijd compleet.

De ruime marge was voor de thuisclub aanleiding om de geplande festiviteiten in de kantine alvast op te starten. Na het laatste fluitsignaal doken de gastheren zo snel mogelijk het feestende clubhuis in, de bezoekers verlieten met de staart tussen de benen De Zilk.

Wedstrijdinfo: Peter Springintveld

Opstelling FC Aalsmeer:
Pim doeswijk, Mo Alaswad (Alexander Goes), Nick Sluijs, Richard Melman, Pawel Kocon, Joeri van de Schraaff, Kevin Hoorneman (Robin Kruijsman), Dennis v Leeuwen, Sten Piet (Tim Millenaar), Dennis van Leeuwen en Jeroen Ezink.

Scheidsrechter: Ben van der Spoel ( Spijkenisse)
Toeschouwers: 63

Uitslagen/Standen 3A

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Website Van Nispen

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Mike Sitaram van Sitar International BV
Lid van de Businessclub Göran van der Laarse van Mica IP stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-Purmersteijn 6-2Tegenstanders FC Aalsmeer
(Derde klasse A)

 

  Van Nispen
WVC
Zwanenburg
Alliance'22
Bloemendaal
RKDES
Sp.Leiden
Nicolaas Boys
Voorschoten'97
VSV 1912
Velserbroek
De Kennemers
Spaarnwoude
Aalsmeer

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: