Na remise in Nieuwveen: "Doodzonde, we waren zo dichtbij winst"

30-9-'19 12.30 | Nicolaas B.-FCA 1-1| Door: Klaas Leegwater

Pech voor het zondagteam van FC Aalsmeer. De derdeklasser had tot zeer kort voor tijd in de derby tegen Nicolaas Boys een driepunter in de tas maar moest in de slotseconden toezien hoe de Nieuwveners ver in blessuretijd toch nog langszij kwamen (1-1). Voor de roodgroenen een sneu einde van het streekduel.

FC Aalsmeer-aanvaller Jeroen Ezink heeft bijna een etmaal later de teleurstelling nog niet helemaal verwerkt. "We waren er zo dichtbij, doodzonde dit en heel erg zuur. Dit gelijkspel voelt als een nederlaag. In onze ogen was de vele blessuretijd die de scheidsrechter bijtelde onterecht. Zeker zes minuten extra tijd, waar hij dat vandaag haalde was echt onduidelijk."

Ezink moet wel toegeven dat de uiteindelijke remise in Nieuwveen terecht was. "Gezien het spelbeeld over negentig minuten klopt dat wel ja. We waren aardig aan elkaar gewaagd en misschien had Nicolaas Boys gezien het aantal scoringskansen wel iets meer verdiend. Maar qua krachtsverhoudingen een terecht gelijkspel."

Goed kans
Nicolaas Boys, dat niet onder stoelen en banken steekt hogerop te willen komen op de amateurladder, ging in de streekderby voortvarend van start. Het eerste kwartier was duidelijk voor de thuisclub, FC Aalsmeer werd achteruit gedwongen. Op een paar mogelijkheden na gaf de gesloten defensie van de bezoekers echter niets weg.

In het tweede deel van het eerste bedrijf pakten de roodgroenen het initiatief. Ezink: "We gingen iets anders spelen, we kwamen beter in de wedstrijd en konden meer druk zetten." Uit een hoekschop kreeg FC Aalsmeer een goede kans, die ging evenwel verloren. Overigens hadden beide partijen veel last van de omstandigheden. Ezink:"Veel regen en storm, het veld was spekglad."

Invaller scoort
In de beginfase van de tweede helft probeerde Nicolaas Boys, weer met 'veteraan' Menno Moerdijk (38) in de basis, de bezoekers wederom op eigen helft terug te dringen. De thuisclub speelde echter te gehaast en te onzorgvuldig het de Aalsmeerders echt lastig te maken. Het vele balbezit werd zo niet uitgebuit met een voorsprong voor het team van Dijar Kasim, voor het derde seizoen trainer in Nieuwveen.

Rond de 85e minuut kwam FC Aalsmeer op voorsprong. Invaller Karol Mirowski rommelde de bal uit een scrimmage via de binnenkant van de paal langs doelman Koen Verlooy. De roodgroenen dachten daarmee de punten binnen te hebben, de thuisploeg kreeg van arbiter Broere echter veel extra tijd toebedeeld de gelijkmaker op het bord te krijgen.

Zure appel
Dit lukte dus kort voor het klinken van het eindsignaal. Balverlies in de voorhoede van FC Aalsmeer leidde de tegentreffer in. Nicolaas Boys schakelde snel om, via een steekpass werd aanvaller Sjef de Groot oog in oog met doelman Doeswijk gezet. De spits maakte geen fout, gelijkspel in heel laat stadium een feit.

"Ik rekende al op zes punten uit twee duels. Dat zou voor ons een heel mooie start zijn geweest. Deze afloop was voor ons echt een zure appel, ook voor de veertig trouwe fans die ons in Nieuwveen ondanks het slechte weer kwamen ondersteunen. Mooi dat ze er waren", aldus Ezink die komende zondag met FC Aalsmeer op eigen veld aantreedt tegen Voorschoten'97.

Opstelling FC Aalsmeer:
Pim Doeswijk, Tim Millenaar, Nick Sluijs, Mo Alaswad, Richard Melman, Sten Piet, Joeri v.d Schraaff (77e Remi Pasternak), Kevin Hoorneman, Jeroen Ezink (87e Dennis v Leeuwen), Patrick Melman en Pawel Kocon (77e Karol Mirowski).

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Peter van Ackooy
Peter van Ackooy van bouwbedrijf Bouwop B.V. stelt zich voor. "Jeugd met potentie de juiste begeleiding geven." Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


Aalsmeer-OSV 4-4
Tegenstanders FC Aalsmeer
(Derde klasse A)

 

  Van Nispen
WVC
Zwanenburg
Alliance'22
Bloemendaal
RKDES
Sp.Leiden
Nicolaas Boys
Voorschoten'97
VSV 1912
Velserbroek
De Kennemers
Spaarnwoude
Aalsmeer

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: