Nacompetitie lijfsbehoud derde klasse vervalt, schema voor RKDES aangepastNacompetitie
Regioclubs
27-5-2019,


Update
Goed nieuws voor derdeklasser FC Aalsmeer. Het zondagteam speelt ook volgend seizoen in de derde klasse. De nacompetitie voor lijfsbehoud in West II zondag vervalt. Dit heeft de competitieleider van West II maandagochtend besloten.

"Naar aanleiding van de ontvangen reacties (bijv. fusies, terugtrekkingen of de overstap naar de zaterdag) hebben wij, gezien de opengevallen plekken, besloten de nacompetitie van de nacompetitie 3e klasse Hoog – 3e klasse Laag niet door te laten doorgaan.

Alle elftallen die zich geplaatst hebben voor deze nacompetitie, zullen in het seizoen 2019/’20 in de derde klasse worden ingedeeld. (Rechtstreekse plaatsing voor de 4e klasse gaat wel door)." , zo meldt de KNVB in een persbericht hedenmorgen.

De start van de nacompetitie voor lijfsbehoud stond vanaf aanstaande zondag op het programma. FC Aalsmeer zou in de eerste wedstrijd moeten aantreden tegen het Haagse VCS. Dit duel gaat dus niet door, roodgroenen met zekerheid ook volgend seizoen in de derde klasse.

FC Aalsmeer-trainer Marco Bragonje reageert opgelucht. "Dit is natuurlijk heel mooi nieuws, niemand heeft zin in die nacompetitie. Dus ja...blij dat het komt te vervallen en we er vanaf zijn." Ook zondagvoorzitter Rob Springintveld is in zijn nopjes met de beslissing. "Heel opgelucht, zeg maar gerust geweldig nieuws. We blijven op zeker derde klasser."

Schema nacompetitie RKDES voor promotie aangepast
De KNVB West II heeft het nacompetitieschema voor promotie vanuit de derde klasse aangepast. Dat is van belang voor RKDES. Moesten de Kudelstaarters in eerste instantie drie duels op rij winnend afsluiten voor promotie, na de wijziging heeft RKDES aan twee overwinningen genoeg.

Eerste tegenstander zondag op Calslagen is het Rotterdamse sv Charlois. Bij winst is acht dagen later (Tweede Pinksterdag) tweedeklasser ESTO op neutraal terrein de volgende tegenstander. Winnaar promoveert naar de tweede klasse.

De verliezer uit de tweede ronde speelt op 16 juni een derde ronde tegen de andere verliezer uit ronde 2. Winnaar derde ronde speelt op 20 juni finaleduel om alsog te promoveren.

Bekijk het nieuwe schema van de nacompetitie.


Reageer

Peter Springintveld, 27-5-2019
Dit is het beste nieuws van de laatste maanden wat we nu te horen hebben gekregen. Na al het geneuzel met de verschillende competities hopelijk volgend jaar graag weer een ''normale'' competitie.

 
 
Advertentie:


 


 
Klaas Leegwater
27-5-2019
20.00 uur