Elroy Tuur van Legmeervogels schermt de bal af tegen FC Uitgeest.   Foto: Jaap Maars


Irritatie in Uithoorn na omstreden gelijkmaker

17-2-'20, 13.30 | LMV-Uitgeest 1-1 | Door: Hans Heere

Het venijn bij Legmeervogels-FC Uitgeest zat duidelijk in de staart. De matige wedstrijd op de Randhoorn ontplofte in de slotfase toen eerst de thuisclub op 1-0 voorsprong kwam waarna in de turbulente slotfase de bezoekers ver in blessuretijd de fel omstreden gelijkmaker op het scorebord wisten te krijgen.

Gebeten hond in de ogen van Legmeervogels was scheidsrechter Jan Jung en zijn assistent Marco de Lange die bij de 1-1 een overtreding en een handsbal van een Uitgeester over het hoofd zouden hebben gezien.
De Uithoornse verwijten vlogen het tweetal na de goal om de oren, en werd hen blijkbaar later in het clubhuis nog eens dunnetjes onder de neus gewreven. De Lange schreef een paar uur na de remise op Facebook dat 'het niet zo gezellig was in de kantine, ze kunnen slecht tegen een gelijkspel.'

De voor Legmeervogels zure afloop riep bij de thuisformatie mede irritatie op omdat de neutrale assistent wel regelmatig constateerde dat spelers niet goed stonden bij een inworp maar een heel duidelijke handsbal van doelpuntenmaker Jordy Duijn over het hoofd zag. Dat gaf in Uithoorn voer voor achterdocht. 'Of wilden ze de handsbal niet zien.'

Matig
In het matige duel kon FC Uitgeest, op de ranglijst van 1A vijf punten meer verzameld dan de geelblauwen, met de flinke storm in de rug aan een overwicht bouwen. De beste kans van de eerste helft was evenwel voor de thuisformatie, vroeg in de wedstrijd ging een inzet van Elroy Tuur centimeters naast het doel.

Legmeervogels maakte het zichzelf in het eerste bedrijf erg moeilijk. Niet alleen in de onzuivere passing, het was gewoon slordig, maar ook ontbrak de concentratie. FC Uitgeest spelers kwamen vaak als overwinnaar uit de strijd bij de persoonlijke duels. Dat de rust gehaald wordt met 0-0 was dan ook een geweldige meevaller voor het team van Alami El Ahannach.

Jasper Burgers aan de bal.   Foto: Jaap Maars

Voorsprong
De start van de tweede helft was voor Legmeervogels. Een fraaie steekpass van Mitchell Verschut werd slecht verwerkt door Jasper Burgers waardoor deze Uithoornse kans verloren ging. Een paar minuten later had de thuisclub al het geluk van de wereld toen een inzet van Daan Hamaker van FC Uitgeest uiteenspatte op de lat boven Folke Maenhout.

Op aangeven van Regilio Kranenburg was het Quint Peris die de kans kreeg om Legmeervogels op voorsprong te schieten, hij vond echter doelman Sem Bleeker op zijn weg. Zes minuten voor tijd was het wel raak. In eerste instantie stuitte Kranenburg nog op doelman Sem Bleeker, maar in de rebound wist Yorick van der Deijl doeltreffend uit te halen.

FC Uitgeest haalde in de enerverende slotfase alles uit de kast de gelijkmaker op het bord te krijgen. In een onoverzichtelijke situatie en met een zwak moment van de abritage sleepten de bezoekers toch nog een punt uit het vuur.

Op de ranglijst van 1A blijft Legmeervogels met plek tien laag genoteerd. Volgende duel voor de geelblauwen op 1 maart, inhaalwedstrijd bij koploper De Zouaven.

Opstelling Legmeervogels:
Folke Maenhout, Sven van Beek, Seth Sarpong, Kenneth van der Nolk van Gogh, Elroy Tuur, Othman Lechkar, Mithell Verschut (Revelinio Slijters), Jasper Burgers (Jordi van Gelderen), Mitch Vernooy (Quint Piris), Regilio Kranenburg en Yorick van der Deijl.

Scheidsrechter: Jan Jung (Schiedam)
Toeschouwers: 42

Uitslagen/Standen

Tekst: Hans Heere (LMV)
Foto's: Jaap Maars

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep
Lid van de Businessclub Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep stellen zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-CSW 1-0Tegenstanders Legmeervogels
(Eerste klasse A)

 

  AFC'34
AGB
DSOV
F.Wormerveer
Hoofddorp
Kolping Boys
LSVV
De Meern
Papendorp
SDZ
FC Uitgeest
Zaanlandia
De Zouaven
Legmeervogels

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: