Daley Venghous van Legmeervogels krijgt tegen LSVV de rode kaart, de verdediger is voor acht duels geschorst.   Foto: Michel Bes (MB Sportfoto's)


Daley Venghaus acht duels geschorst

2-10-'19 10.30 | Daley Venghaus | Door: Klaas Leegwater

Eersteklasser Legmeervogels zal het een lange periode moeten doen zonder Daley Venghaus. De verdediger is door de tuchtcommissie van de KNVB voor acht wedstrijden geschorst. Aanleiding is de rode kaart die de oudspeler van OFC en JOS/Watergraafsmeer kreeg in de eerste competitiewedstrijd tien dagen geleden tegen LSSV in Zuid-Scharwoude en zijn gedrag tijdens de pauze.

Venghaus werd vroeg in de wedstrijd door scheidsrechter Tiesinga van het veld gestuurd wegens beledigende teksten naar het hoofd van de arbiter. Kort daarvoor was Venghaus in een fel duel met een tegenstander verwikkeld en kreeg een vrije trap tegen waarop de verdediger van Legmeervogels in duidelijke taal kenbaar maakte het niet eens te zijn met deze beslissing.

Met rood op zak zocht Venghaus tijdens de rust in Zuid-Scharwoude de arbiter in de kleedkamer op om verhaal te halen. Wat Venghaus daar precies gezegd heeft en op welke wijze is niet duidelijk. Leidsman Tiesinga vond het blijkbaar ver over de schreef gaan, hij meldde het incident in zijn rapport aan de KNVB. Eind vorige week besloot de bond Venghaus zwaar te straffen.

Niet in beroep
Venghaus (24) dus acht duels aan de kant, afgelopen zondag zat de speler in de verrassend gewonnen wedstrijd tegen titelkandidaat Fortuna Wormerveer voor de eerste keer op de tribune. Speler en Legmeervogels gaan niet in beroep tegen de forse sanctie.

"Als voor dit vergrijp deze straf staat accepteren we dat", zegt Technisch Manager Henny Snel. "Het past niet als speler dat je verhaal gaat halen bij de scheidsrechter, een speler moet de autoriteit van de arbiter respecteren. Legmeervogels is een nette club, dit gedrag past daar niet bij. Een harde les voor Daley maar ook vervelend voor de ploeg."

"Het verwijt dat je ons kan maken is dat we Daley niet goed in het oog hebben gehouden. Als je van het veld wordt weggezonden zorgt dit bij een speler vaak voor veel emotie, in het vervolg moeten we voor een betere begeleiding zorgen. Dit mag niet meer gebeuren", aldus Snel.

Twee duels schorsing
Tijdens LSVV-Legmeervogels kreeg ook Michael van der Leeden van de thuisclub een rode kaart. Hem is een straf van twee wedstrijden schorsing opgelegd.

Dezelfde sanctie kreeg RKDES-speler Rutger Spaargaren toebedeeld, die afgelopen zondag kort na het verloren duel tegen De Kennemers de scheidsrechter verbaal belaagde.

Legmeervogels speelt aanstaande zondag op eigen terrein de streekderby tegen sv Hoofddorp dat zondag diep in blessuretijd tegen AFC'34 de eerste driepunter (2-3) boekte. Bij de bezoekers in de selectie aanvaller Martijn Tjon A Noek, vorig seizoen in het geelblauw van Legmeervogels.

Duel op de Randhoorn start 14.00 uur. Scheidsrechter is Badr Benlamkaddem uit Amsterdam, drie weken geleden nog arbiter bij het bekerduel KDO-Altior in de Kwakel.

Tekst: Klaas Leegwater
Foto: Michel Bes

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Peter van Ackooy
Peter van Ackooy van bouwbedrijf Bouwop B.V. stelt zich voor. "Jeugd met potentie de juiste begeleiding geven." Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


Aalsmeer-OSV 4-4
Tegenstanders Legmeervogels
(Eerste klasse A)

 

  AFC'34
AGB
DSOV
F.Wormerveer
Hoofddorp
Kolping Boys
LSVV
De Meern
Papendorp
SDZ
FC Uitgeest
Zaanlandia
De Zouaven
Legmeervogels

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: