"Schikking tussen Legmeervogels en OFC nabij"


11-2-'20, 14.30 | Schikking LMV-OFC | Door: Klaas Leegwater

Een schikking tussen Legmeervogels en OFC is nabij. Mogelijk nog deze week komen beide clubs tot overeenstemming over een vergoedingssom na de tussentijdse overstap van trainer Roy van der Mije naar de derde divisionist in Oostzaan. Dit vertelde Technisch Manager Henny Snel van Legmeervogels afgelopen zondag in het radioprogramma Sport en Co op streekzender Rick FM.

"We zijn via advocaten al een periode in overleg over een schikking, en zoals het er nu naar uit ziet zal dat deze week afgerond worden. Een schikking is nabij. Dan kunnnen we dit hoofdstuk eindelijk afsluiten", aldus Snel voor de microfoon van Rick FM.

Na vier maanden
In november van het vorig jaar diende Van der Mije na vier maanden dienstverband zijn ontslag in bij Legmeervogels na een aanbieding van OFC. De club uit Oostzaan was dringend op zoek naar een vervanger van trainer Eric Heerings die wegens omstandigheden een lange periode niet beschikbaar is. Van der Mije zag een overgang als een duidelijke positieverbetering.

Legmeervogels wilde in principe niet meewerken aan een tussentijdse overstap, in Uithoorn was men erg tevreden over het werk van de trainer. Beide clubs kwamen er op korte termijn niet uit waarna Van der Mije half november zijn ontslag indiende en overstapte naar OFC.

De kwestie werd daarna in handen gegeven van advocaten. Legmeervogels eiste een vergoedingssom. Ook een gang naar de kantonrechter werd door de eersteklasser niet uitgesloten. Zover kwam het tot dusver niet, mede omdat de advocaat van de Uithoornaren in januari een periode niet beschikbaar was.

"15.000 euro klopt niet"
Twee weken geleden dreigde Van der Mije via zijn advocaat in een artikel op Het Amsterdamsche Voetbal op zijn beurt een zaak aan te spannen tegen Legmeervogels. 'Roy en OFC worden steeds negatief afgeschilderd. Van der Mije wil zuivering van zijn naam. Hij heeft juist gehandeld en een vergoedingssom van € 15.000 is niet op zijn plaats', liet advocaat Breeveld op de Amsterdamse voetbalsite weten.

"Dat was een heel eenzijdig verhaal, de informatie was niet juist", reageerde Snel zondag in Sport en Co op het bewuste artikel. "Het bedrag van 15.000 euro klopt niet. Als je in zo'n zaak iets vertelt moet je wel goed oppassen wat je naar buiten brengt en dat het recht doet aan hoe het is. Dat was in dit artikel totaal niet het geval. Hier werden wij bij Legmeervogels niet blij van", aldus Snel die in de radio-uitzending niet vertelde welk bedrag wel juist is.

Streep eronder
De Technisch Manager van Legmeervogels hoopt binnenkort definitief een streep te zetten onder de vervelende kwestie. "Ja..dan is het zand erover, dan is het voor ons klaar. En dan wensen wij Roy van der Mije veel succes met zijn verdere loopbaan als voetbaltrainer. Maar we vonden en vinden wel dat we deze weg moesten bewandelen."

De eersteklasser uit Uithoorn staat onder de in december aangetrokken trainer Alami El Ahannach na twaalf duels en een herschikking van de ranglijst (De Meern en Papendorp uit de competitie) op de negende positie in 1A. Aanstaande zondag een thuiswedstrijd tegen nummer vier FC Uitgeest.

In de derde divisie speelt OFC zondag een uitwedstrijd tegen hekkensluiter FC Lienden. De club uit Oostzaan staat in de rangschikking op de tweede plek, veertien punten achter koploper OSS'20. Sinds Van der Mije half november het roer overnam heeft OFC in acht competitieduels vier overwinningen geboekt en liep tegen vier nederlagen aan.

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep
Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep stellen zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-Purmersteijn 6-2Tegenstanders Legmeervogels
(Eerste klasse A)

 

  AFC'34
AGB
DSOV
F.Wormerveer
Hoofddorp
Kolping Boys
LSVV
De Meern
Papendorp
SDZ
FC Uitgeest
Zaanlandia
De Zouaven
Legmeervogels

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: