Marge Legmeervogels blijft krap, nieuwe spelers volgend seizoen (video)

4-5-'22 12.00 uur | LMV-svROAC 2-2 | Door: Klaas Leegwater

Rechtstreekse degradatie uit de eersteklasse blijft Legmeervogels boven het hoofd hangen. De ploeg van Ton Pronk had afgelopen zondag zichzelf meer lucht kunnen verschaffen door hekkensluiter ROAC met een lege koffer naar Rijpwetering te sturen en de marge te laten groeien naar zes punten.

Het werd aan de Randhoorn tussen de nummer 13 en 14 van de ranglijst 2-2. Zo blijft het verschil tussen de Uithoornse formatie en rode lantaarndrager ROAC slechts drie punten, het gaat er met nog zes wedstrijden te spelen om spannen bij de geelblauwen.

Vreemde stuiter
In Uithoorn kwam ROAC zondag op voorsprong door een afstandschot van Thijs van Seggelen. Met een vreemde stuiter zeilde de bal langs de graaiende handen van Folke Maenhout. Nog voor rust Legmeervogels schoot Kenneth van der Nolk zijn ploeg langszij.

In de tweede helft een duidelijk fellere thuisploeg, maar het was ROAC die opnieuw aan de leiding kwam. Uit een snel uitgevoerde counter scoorde Bart Hogenboom de 1-2.

Twee penalty's gestopt
De bezoekers kregen even later een prima gelegenheid de wedstrijd te beslissen, een toegekende strafschop werd tot tweemaal toe gemist door Van Seggelen. Na een uitmuntende redding van doelman Folke Maenhout moest de penalty opnieuw genomen worden wegens te vroeg bewegen van de goalie. Wederom wist de sluitpost met een uitstekende reactie zijn ploeg te behoeden voor de 1-3.

Een sterk slotoffensief van Legmeervogels, waar in eerste instantie door paal en lat de gelijkmaker uitbleef, leverde zes minuten voor tijd de verdiende 2-2 op. Uit een hoekschop kopte Kennth van der Nolk van Gogh de bal handig door, waarna Nick Verschut het leer in de touwen werkte.

In de resterende minuten kreeg Legmeervogels nog goede mogelijkheden op meer, pogingen om met een iets meer gerust gevoel de laatste fase van de competitie in te gaan wat betreft het voorkomen van rechtstreekse degradatie strandden op het nippertje. ROAC bleef overeind en houdt hoop om in de nabije toekomst de rode lantaarn nog te kunnen overdragen.

Nieuwe spelers
De technische commissie van Legmeervogels heeft onlangs een aantal namen van spelers bekendgemaakt die vanaf volgend seizoen deel zullen uitmaken van de selectie. Dat zijn: Jordy Stam (doelman van Argon), Erwin Smajic (linksbuiten Hoofddorp) en Delano Paskald (rechtsback Huizen).

Ook de tweeling Jordy en Dylan Nieuwendijk melden zich eind zomer op de Randhoorn, beiden hebben in D-pupillen gespeeld bij Legmeervogels. Jordy Nieuwendijk speelt nu nog bij Alphense Boys en Dylan Nieuwendijk bij ADO Den Haag.

Eerder maakte de eersteklasser, die volgend seizoen op de zaterdag speelt, al de komst van Wouter Winters bekend. De verdediger speelt dit seizoen bij KDO in de Kwakel.