Ton Pronk en Iwan Kolf, het nieuwe koppel bij Legmeervogels.   Foto: FC Uitgeest


Ton Pronk nieuwe trainer Legmeervogels


10-4-'20, 09.00 | Nieuwe trainer LMV | Door: Klaas Leegwater

Een dag nadat bekend werd dat huidig trainer Alami El Ahannach bij Legmeervogels stopt presenteert de Uithoornse eersteklasser Ton Pronk (54) als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. Met Pronk zal ook zijn vaste assistent Iwan Kolf de gang naar de geel blauwen maken.

"Ik ben erg verheugd met Ton Pronk als nieuwe trainer. Een ervaren oefenmeester, prima achtergrond als oudspeler en een trainer die als het klikt lang bij een club blijft werken. Ik vind dat veelzeggend, het was een pluspunt bij onze overwegingen", zegt bestuurslid Technische Zaken van Legmeervogels Henny Snel.

Pronk (foto) was de afgelopen twintig maanden trainer van FC Uitgeest waarmee hij vorig seizoen in 1A tot een vierde positie reikte. In de onlangs afgebroken competitie eindigde Pronk met de ploeg uit Uitgeest op de tiende plek, twee punten minder dan Legmeervogels.

Ton Pronk was eerder oefenmeester bij IJsselmeervogels (4jr), KBV (3jr), Blauw Wit Amsterdam (3jr), DWV (3jr), Pancratius (5jr) en Rkvv Velsen (4jr).
In zijn laatste jaar bij Pancratius werd Pronk na een half seizoen wegens de matige resultaten op non-actief gezet. Voorheen was de nieuwe trainer van Legmeervogels speler bij oa AZ, Sparta, Den Bosch, Excelsior en Telstar.

Andere visie
El Ahannach, die kort voor de winterstop werd aangetrokken voor de opgestapte Roy van der Mije naar derde divisionist OFC (schikking tussen beide partijen over een afkoopsom is inmiddels rond), was enkele weken geleden met Legmeervogels al tot de conclusie gekomen dat contractverlenging er niet in zat.

"We waren tevreden over El Ahannach en wilden ook graag met hem verder, maar we verschilden in onze visie. We willen graag met een kleine selectie verder waarvan een groot deel een Uithoorns gezicht heeft", verklaart Henny Snel die aangeeft dat het besluit om uitelkaar te gaan volgens afspraak pas deze week bekend zou worden.

Snel: "Ik heb de achterliggende periode natuurlijk wel benut met de zoektocht naar een geschikte opvolger. En we kwamen snel op Ton Pronk uit. Legmeervogels heeft regelmatig gespeeld tegen teams van Pronk, dus beiden waren voor elkaar geen onbekenden. Na een paar gesprekken waren we er snel uit. Ton ziet het als een uitdaging om met onze jonge selectie aan de slag te gaan."

Drie spelers vertrekken
De selectie van Legmeervogels moet het volgend seizoen elk geval doen zonder Revilino Slijters (waarschijnlijk AGB), Jordi van Gelderen (FC Aalsmeer) en Yorick van der Deijl (nog geen nieuwe club).

Snel: "Bij deze drie spelers zal het zo goed als zeker blijven. Verhalen over een leegloop bij Legmeervogels die ik hier en daar lees kloppen dus in het geheel niet. Verder gaan we kijken op welke wijze we de spelersgroep nog kunnen aanvullen."

Legmeervogels zal vanaf komend seizoen het tweede zondagteam opheffen. "Dat was onvermijdelijk", zegt Snel. "De aanwas vanuit de jeugd naar de zondagafdeling werd elk seizoen minder, het kostte steeds meer moeite om een tweede elftal op de been te krijgen. Onze achtervang wordt het team onder 23. Je ziet het trouwens ook bij trainers, veel vaker dan voorheen kiezen zij voor het zaterdagvoetbal."

Trainerscarrière Ton Pronk

Tekst: Klaas Leegwater
Foto Ton Pronk: United Photos

Reageer


Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep
Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep stellen zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-Purmersteijn 6-2Tegenstanders Legmeervogels
(Eerste klasse A)

 

  AFC'34
AGB
DSOV
F.Wormerveer
Hoofddorp
Kolping Boys
LSVV
De Meern
Papendorp
SDZ
FC Uitgeest
Zaanlandia
De Zouaven
Legmeervogels

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: