Papendorp geroyeerd, club gaat in beroep

7-2-'20 10.30 | Royering Papendorp | Door: Klaas Leegwater


Het bondsbestuur van de KNVB heeft met onmiddellijke ingang het lidmaatschap van voetbalvereniging SVA Papendorp (zon 1A) opgezegd. De KNVB heeft er geen vertrouwen in dat bij toekomstige wedstrijden van de Utrechtse vereniging de orde gehandhaafd zal kunnen worden. Dat meldt vrijdagochtend RTV-Utrecht. SVA Papendorp stapt naar de rechter.

Aan het ontzetten uit het lidmaatschap van de Utrechtse voetbalvereniging is een heel traject voorafgegaan, zo schrijft de KNVB in een verklaring. Na herhaaldelijke geweldsincidenten belandde de club in de 'Aanpak Risicoverenigingen'. Deze aanpak is er voor clubs die regelmatig te kampen hebben met wanordelijkheden op en rond het veld.

Ondanks het traject in de 'Aanpak Risicoverenigingen', meerdere gesprekken tussen de club en de KNVB en pogingen om de club te ondersteunen, werden tijdens wedstrijden nog steeds wanordelijkheden waargenomen.

Tweede Utrechtse club
Het lukte SVA Papendorp niet om tot een oplossing van de problematiek te komen. Door de gebeurtenissen bij de wedstrijd tussen de tweede teams van SVA Papendorp en Zwaluwen Utrecht'11 in oktober 2019 stapelde het dossier tegen de vereniging zich nog verder op. Het bondsbestuur ziet daarom geen andere uitweg dan SVA Papendorp per direct het lidmaatschap op te zeggen.

Legmeervogels
SVA Papendorp is de tweede Utrechtse die in korte tijd door de KNVB is geroyeerd. Vorige maand werd ook DWSV als lid geschrapt. De royering van SVA Papendorp betekent dat de ranglijst van de eerste klasse A voor de tweede maal binnen twee weken zal worden herschikt. Onlangs trok De Meern de hoofdmacht terug uit 1A.

Voor Legmeervogels verandert het puntenaantal niet, de Uithoornse formatie heeft in de competitie niet gespeeld tegen SVA Papendorp. Wel passeren de geelblauwen in de rangschikking sv Hoofddorp en DSOV die drie punten moeten inleveren (winst op Papendorp).

Ook koplopers De Zouaven en SDZ verliezen drie punten. Legmeervogels stijgt naar de negende positie. Aanstaande zondag speelt de ploeg van Alami Ahannach een uitwedstrijd bij medelijstaanvoerder De Zouaven.

Dit seizoen vervalt rechtstreekse degradatie in 1A, de nummer laatst speelt nacompetitie. Periode: 2x11 en hoogst genoteerde club op eindranglijst zonder prijs.

Update 11.00 uur:
SVA Papendorp stapt naar de rechter om de beslissing van de KNVB aan te vechten. Dat zegt voorzitter Bachir Amenchar van de Utrechtse voetbalclub tegen RTV-Utrecht.

"Wij staan naar onze mening heel sterk", zegt Amebchar. "De KNVB gaat nu tot het uiterste, maar ze hebben hele slechte kaarten. Onze advocaat heeft het een en ander uitgezocht. Er blijken gaten te zitten in de verklaringen van de KNVB. Daar moet de rechter naar kijken." Lees meer op RTV-Utrecht

Bron: RTV-Utrecht

Eerdere berichten:
Knvb trekt stekker uit DWSV en Papendorp na incident

DWSV en SVA Papendorp zijn 'kapot van drastisch besluit'

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep
Lid van de Businessclub Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep stellen zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


Aalsmeer-OSV 4-4
Tegenstanders Legmeervogels
(Eerste klasse A)

 

  AFC'34
AGB
DSOV
F.Wormerveer
Hoofddorp
Kolping Boys
LSVV
De Meern
Papendorp
SDZ
FC Uitgeest
Zaanlandia
De Zouaven
Legmeervogels

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: