Yorick van der Deijl van Legmeervogels poogt tegenstander te passeren.   Foto: Michel Bes


Legmeervogels krijgt speelwijze El Ahannach onder de knie, broodnodige winst

Als een bevrijding werd de 4-1 overwinning door Legmeervogels op het veel hoger genoteerde LSVV gevierd. Na een periode van kommer en kwel was de Uithoornse eersteklasser hard toe aan een opkikker. Door de verdiende derde competitiezege kan Legmeervogels weer een klein beetje omhoog kijken, verschil met de middenmoot op de gewijzigde ranglijst in 1A is klein.

3-2-'20, 13.30 | LMV-LSVV 4-1 | Door: Hans Heere

Na een onrustige periode op en rond het veld heeft eersteklasser Legmeervogels zondagmiddag een belangrijke en broodnodige driepunter geboekt tegen het hoger genoteerde LSVV. Sinds de wisseling van de wacht op de trainersstoel twee maanden geleden toen Roy van der Mije plotseling de Randhoorn verliet voor derde divisionist OFC, beide clubs twisten via advocaten nog steeds over een vergoedingssom, deed Legmeervogels het binnen de lijnen onder de tussentijds aangetrokken Alami El Ahannach zeer matig.

Vanaf begin december vier maal verloren en een gelijkspel. Er rezen twijfels in Uithoorn of El Ahannach er goed aan had gedaan het gesloten 5-3-2 spelsysteem te wijzigen naar een iets minder defensieve 4-4-2 speelwijze. Het regende afgelopen periode tegendoelpunten bij de Uithoornaars en de punten bleven uit. Het wierp de geelblauwen terug naar een verontrustende lage positie in 1A.

Bevestiging
De eerste zege sinds begin november werd afgelopen zondag op de Randhoorn tegen LSVV daarom begroet als een kleine bevrijding. Een bevestiging dat de selectie de vernieuwde speelwijze van El Ahannach onder de knie begint te krijgen en meer nog dat Legmeervogels weer een beetje de blik omhoog kan werpen richting de middenmoot in 1A, de onderlinge verschillen tot nummer zes zijn maar klein.

Tijdens de heenwedstrijd vorig jaar september in Noord-Scharwoude moest Legmeervogels nog haar meerdere in LSVV erkennen (2-1), gisteren in Uithoorn trokken de geelblauwen aan het langste eind door in de tweede helft de bezoekers te overvleugelen met groeiend zelfvertrouwen. Ook was de beleving en de inzet bij het team van El Ahannach veel beter dan tijdens de zeperd zeven dagen eerder tegen DSOV (3-1).

Kenneth van der Nolk van Gogh van Legmeervogels aan de bal.   Foto: Michel Bes

Meer vat
Het eerste bedrijf was gelijkopgaand waarin LSVV al vroeg op voorsprong kwam door een doelpunt van Remco Reinhard. De defensie van de thuisploeg was nog niet goed bij de les. In het verdere verloop van de eerste helft kreeg Legmeervogels steeds meer vat op LSSV,
Vijf minuten voor rust de beloning. Verdediger Sven Verbeek verscheen in het vijandelijk gebied, dook met de bal aan de voet richting de achterlijn waar hij met een messcherpe voorzet Regilio Kranenbrug bediende, de aanvaller verzilverde de kans uitstekend.

Voorsprong
Na de pauze een duidelijk beter spelend Legmeervogels dat steeds meer druk op het doel van LSVV ontwikkelde. Het aantal Uithoornse hoekschoppen liep rap op, ook kansen op een voorsprong dienden zich aan. Die kwam in de 78e minuut van de voet van Mitchell Verschut, de verdediger besloot een rush met een vliegend schot waaruit de bal, licht aangeraakt door een LSVV-verdediger, achter doelman Maik den Iseger in de touwen vloog.

De beer was nu los in Uithoorn. LSVV schakelde in de laatste wedstrijdfase over op een meer offensieve speelwijze om er een gelijkspel uit te slepen. Dit kwam het kijkplezier voor de ruim honderd toeschouwers ten goede. Het betekende meer ruimte voor Legmeeervogels om toe te slaan in de counter. De thuisclub speelde het slim uit.

Mitch Vernooy poogt met sliding de bal te veroveren.   Foto: Michel Bes

Strafschop en rood
Zeven minuten voor tijd werd bij een uitbraak Legmeervogels-aanvaller Quint Piris in het strafschopgebied neergelegd. Arbiter Jesse Verduijn wees terecht naar de penaltystip, voor dader William van der Leeden was het zijn tweede gele kaart en moest dus iets eerder gaan douchen dan de rest. Othman Lechkar benutte de strafschop onberispelijk.

In de slotfase bepaalde Piris na een snel uitgevoerde tegenstoot de eindstand op 4-1. Het was de vierde competitietreffer van de spits die de laatste maanden langdurig heeft getobd met een spierblessure en langzaamaan weer speelminuten krijgt toebedeeld. Tegen LSVV was Piris, afgelopen zomer overgekomen van RODA'23, als invaller belangrijk, betrokken bij twee goals en dus een aandeel had in de zeer welkome Uithoornse winst.

De Meern
Vorige week trok De Meern de hoofdmacht terug uit 1A. Hierdoor komen alle duels gespeeld tegen De Meern te vervallen. Dit heeft geleidt tot een herschikking van de ranglijst. Ook de periodes worden herverdeeld. 2x12 en hoogst genoteerde club in eindrangschikking zonder prijs. 1e periode dus voor Zouaven. Binnenkort wordt beslissing verwacht over het wel of niet uit de competitie halen van sv Papendorp. Zo ja, opnieuw herschikking ranglijst.

Wedstrijdinfo: Hans Heere (LMV)

Meer wedstrijdfoto's LMV-LSVV

Opstelling Legmeervogels:
Folke Maenhout, Sven van Beek, Seth Sarpong, Kenneth van der Nolk van Gogh, Elroy Tuur, Othman Lechkar, Stan Tjassens, Jasper Burgers (Quint Piris), Mitch Vernooy (Revellinio Slijters), Regilio Kranenburg en Yorick van der Deijl.

Scheidsrechter: Jesse Verduijn (Nieuwveen)
Toeschouwers: 122


Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Michel Bes

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep
Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep stellen zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-Purmersteijn 6-2Tegenstanders Legmeervogels
(Eerste klasse A)

 

  AFC'34
AGB
DSOV
F.Wormerveer
Hoofddorp
Kolping Boys
LSVV
De Meern
Papendorp
SDZ
FC Uitgeest
Zaanlandia
De Zouaven
Legmeervogels

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: