Legmeervogels-goalie Halil Süzülmüs is volgend seizoen doelman bij Fortuna Wormerveer.     Foto: Het Amsterdamsche Voetbal
 
 

Leegloop dreigt bij Legmeervogels, Halil Süzülmüs naar Fortuna Wormerveer
Legmeervogels
Selectie
24-4-2019


Er dreigt een leegloop bij Legmeervogels. Dinsdag kondigde opnieuw een speler aan eind van dit seizoen de zondag eersteklasser te gaan verlaten. Doelman Halil Süzülmüs speelt volgend seizoen voor hoofdklasser Fortuna Wormerveer. De 29-jarige goalie verhuisde vorig jaar zomer van JOS/Watergraafsmeer naar De Randhoorn. Eerder speelde Süzülmüs voor eersteklasser Assendelft.

Süzülmüs is de achtste speler die vertrekt bij de Uithoornse club. Zo dunt de selectie die volgend seizoen getraind wordt door Roy van der Mije steeds verder uit. Eerder vonden Dalian van Damme (Hillegom), Martijn Tjon-A-Njoek (Hoofddorp), Noud Schartman (WV-HEDW), Puck Postma (SJC), Jordan de Jong (AFC'34), Clé Vos de Mooij (Ter Leede) en Dennis Bakker (FC Rijnvogels) een nieuwe club.

Twee nieuwe spelers
Ook huidig trainer Florian Wolf is bezig met zijn laatste maanden in Uithoorn. De ambitieuze oefenmeester is volgend seizoen hoofdtrainer bij derde divisionist SJC in Noordwijk. Hoe en wanneer Legmeervogels de opengevallen plekken in de selectie gaat opvullen is nog onduidelijk. Tot nu toe zijn er twee nieuwe spelers voor volgend seizoen binnengehaald. Jasper Burgers en Sven van Beek van RODA'23 dragen vanaf eind zomer het geel-blauwe tenue.

Begin dit jaar liet Technisch Manager van Legmeervogels Henny Snel weten dat de club graag verder wilde met de huidige spelersgroep en er tevens naar streefde de selectie een meer regionaal gezicht te geven. "Samen bouwen aan iets moois in Uithoorn. We willen met de selectie stappen zetten naar een grotere herkenbaarheid in de regio", vertelde Snel destijds.

Voorlopig zal de Technisch Manager aan de slag moeten om de selectie in Uithoorn weer op peil te krijgen. Legmeervogels speelde zich maandag met de 1-0 winst bij LSVV definitief veilig in 1A. Huidige positie op de ranglijst is de vijfde plek en in de derde periode op de derde plaats.

Videofragment: Halil Süzülmüs geteisterd door hagelbui tijdens Legmeervogels-JOS/Watergraafsmeer november 2017. De goalie verdedigde dat seizoen het doel van de Amsterdammers, ruim een half jaar later maakte de doelman overstap naar Legmeervogels.Reageer

 
 
Advertentie Aalsmeer Rondvaart:

 


 
Klaas Leegwater
24-4-2019
08.30 uur