Aarzelend Legmeervogels slaat toe na echec HBC-spits Wierda

Legmeervogels heeft de eerste wedstrijd in de districtsbeker gewonnen van HBC. In Uithoorn was de eersteklasser met aan het roer nieuwe trainer Roy van der Mije HBC met 2-0 de baas. Groot dankwoord van de geelblauwen moet gaan naar Sven Wierda, de falende spits bij de bezoekers die verzuimde de thuisclub na de eerste helft met achterstand de kleedkamer in te sturen.

1-9-'19 21.30 | Legmeervogels-HBC 2-0 | Door: Klaas Leegwater


Het was best grappig wat er een paar keer gebeurde op de tribune in Uithoorn bij het bekerduel tussen Legmeervogels tegen het uit de derde klasse gepromoveerde HBC. In de eerste helft gebeurde het drie, vier keer. Het thuispubliek gniffelde hardop terwijl de aanhang uit Heemstede op datzelfde moment opsprong van verbazing en boosheid. Onderwerp van het contrast was HBC-spits Sven Wierda.

De aanvaller, dit seizoen na elf jaar verhuisd van eersteklasser Hoofddorp naar de club uit Heemstede, kreeg in de eerste helft drie ongelooflijk grote doelkansen die de spits alle drie om zeep hielp. Praktisch op de doellijn met de keeper al verslagen kreeg Wierda, vorig seizoen elf keer gescoord, de bal niet in de touwen. Aan de zijkant werd HBC-trainer Jasper Ketting, die al twee jaar achter de diensten van Wierda aanzat, bijkans gek.

Luky Legmeervogels....louter door de missers van Wierda, groot en sterk maar zijn doeltreffendheid vooralsnog is kwijtgeraakt op een ver vakantie-eiland, werd de ploeg van nieuwe trainer Roy van der Mije na een helft voetballen een grote achterstand bespaard en speelde het nog geen verloren eerste bekerwedstrijd.

Zekerheid inbouwen
De oefenmeester van Legmeervogels, overgekomen naar Uithoorn na twee jaar JOS/Watergraafsmeer en voorheen vier jaar actief bij EDO, had zijn ploeg de afgelopen weken in oefenduels een paar keer een slechte beurt zien maken waarbij het vooral defensief steken liet vallen. Niet voor niets dus was dat waarschijnlijk de reden dat Van der Mije zijn team aan de Randhoorn een uur lang met vijf verdedigers liet spelen.

Eerst zekerheid inbouwen, tegentreffers voorkomen was de eerste vereiste bij de geelblauwen dat dus met meer geluk dan wijsheid succesvol bleek. Verder zinspeelde de thuisclub op de kwaliteiten van de twee spitsten Regilio Kranenburg en Quint Piris (RODA'23) die voor het Uithoornse gevaar moesten zorgen, kort daarachter als een verbindingsman speelde Jasper Burgers, eveneens overgekomem van RODA'23.

Mooie openingstreffer
Piris had moeite om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. De 20-jarige speler lijkt te moeten wennen aan het voetballen op een hoger niveau, oogt iets te zwaar en kon alleen bij vlagen zijn klasse tonen. Zijn kompaan en lichtgewicht Kranenburg onderscheidde zich wel. De prachtige openingstreffer na een half uur spelen via de voet van de oud-Elinkwijker was daar het bewijs van.

Aan de rechterkant de bal ontvangen maakte de fragiele spits twee stappen naar binnen richting de punt van het strafschopgebied en krulde met links de bal hard en hoog over de graaiende handen van goalie Jeremaih Veldman (vorig seizoen FC Aalsmeer) heen.

De voorsprong voor Legmeervogels was nauwelijks verdiend, de gastheren wel met een lekker gevoel de kleedkamer in. Ook omdat doelman Folke Maenhout zijn ploeg vlak voor rust met een geweldige safe op nul tegenstreffers hield.

Handrem
Halverwege de tweede helft, een periode waarin de thuisclub steeds meer los kwam en aardig wat kansen creëerde, zorgde Jasper Burgers voor de bevrijdende 2-0. Uit een halfhoge voorzet lepelde de schaduwspits, die nauwelijks de neiging kon onderdrukken om meer de diepte op te zoeken maar steeds op tijd de bewust geïnstalleerde handrem vond, de bal heel subtiel over Veldman heen.

Bekerwinst binnen voor Legmeervogels dat zondagmiddag lange tijd het accent op de verdediging legde, heel compact poogde te spelen en pas in de laatste twintig minuten door offensief ingebrachte wisselspelers meer vooruit durfde en mocht denken.

De selectie van van Roy van der Mije, met een bewust aangebracht Uithoornse uitstraling (zes basisspelers uit eigen gelederen), begint over drie weken aan de competitie. Na vandaag verdraaid lastig in te schatten hoe de geelblauwen zich met een bijna nieuw elftal gaan houden in de eerste klasse. Eerst volgende week het tweede bekerduel, uitwedstrijd tegen Hillegom.

Opstelling Legmeervogels:
Folke Maenhout, Daley Venghous, Sven van Beek, Mitchell Verschut, Kenneth van der Nolk van Gogh (Prince Cwusu), Revelinio Slijters, Otman Lechkar, Jordi van Gelderen, Quint Piris (Yorick van der Deijl), Jasper Burgers (Mitch Vernooy) en Regilio Kranenburg.

Uitslagen:
Legmeervogels-HBC 2-0
Kagia-Hillegom 1-2

Stand poule 15:
Legmeervogels 1-3
Hillegom 1-3
Kagia 1-0
HBC 1-0

Programma:
za 7-9 HBC-Kagia
zo 8-9 Hillegom-Legmeervogels

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FC Aalsmeer:


Stijl Masterclass
Dinsdag 3 september geeft Christaan Sijnen van Gentlemen's Place een Stijl Masterclass aan de zaterdagselectie van FC Aalsmeer.
Laatste wedstrijdvideo:


ZOB-Aalsmeer 4-1
Tegenstanders Legmeervogels
(Eerste klasse A)

 

  AFC'34
AGB
DSOV
F.Wormerveer
Hoofddorp
Kolping Boys
LSVV
De Meern
Papendorp
SDZ
FC Uitgeest
Zaanlandia
De Zouaven
Legmeervogels

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: