Legmeervogels stunt tegen titelfavoriet

Eersteklasser Legmeervogels zorgde zondag voor een daverende verrassing door titelfavoriet Fortuna Wormerveer met 2-1 te verslaan. Op de Randhoorn kwam de jeugdige thuisclub voor rust eerst op achterstand, in de tweede helft zorgden Quint Piris en Mitch Vernooy voor de Uithoornse winst. Op de ranglijst bezet Legmeervogels de zevende positie.

29-9-'19 19.30 | LMV-Fortuna W. 2-1 | Door: Klaas Leegwater

Dolle vreugde bij de thuisclub en aanhang op de kletsnatte Randhoorn na de verrassende 2-1 overwinning op Fortuna Wormerveer. Hoe ze het precies hadden gedaan is voor de napraat, feit was dat het jeugdige Legmeervogels maar mooi een van de gedoodverfde titelkandidaten in 1A aan de kant had gezet. Met dit scenario hadden vooraf weinigen rekening gehouden.

Ging het makkelijk? Nee..zeker niet. De bezoekers waren over negentig minuten voetballend de bovenliggende partij maar het probleem deze middag bij de formatie van Juan Fernández Coto was dat het speelde als een leeuw zonder tanden. Wel dreigen, zelden bijten. En Legmeervogels, vandaag zonder de geschorste verdediger Daley Venghaus, bleef goed overeind.

"Klopt, maar dat had veel te maken hoe onze spelers gepositioneerd stonden. De verdediging speelde als een sterk blok en we probeerden hun spel te ontregelen. Dat lukte uitstekend", vertelt assistent-trainer Gerry van Guine van Legmeervogels telefonisch een half uur na de wedstrijd. "Ze kwamen er niet doorheen en wij voerden heel goed onze taken uit."

"Uit de kluts"
Toch kwam een kwartier voor rust Fortuna Wormerveer, gedegradeerd uit de hoofdklasse, op voorsprong door een doelpunt van aanvaller Emre Bilgin. "Dat was een beetje een vreemde goal die ontstond uit de kluts", zegt Guine. "Daarna pakten we de draad op. En net als vorige week tegen LSVV zag ons spel er goed uit. Met dit verschil dat we nu wel de goals maakten."

Tien minuten na rust schoot spits Quint Piris de 1-1 binnen, en ongeveer twintig minuten voor tijd was het de beurt aan Mitch Vernooy zijn ploeg naar de overwinning te loodsen door de bal na een sterke persoonlijke actie buiten bereik van doelman Gennaro Liklikwatil in de verre hoek te schuiven. Guine: "Op dat moment vond ik het verdiend, het was een periode dat de bal bij ons heel goed rond ging"

"Niet verrast"
In de laatste fase voerde Fortuna Wormerveer de druk op. "Opnieuw bleek hoe goed ons blok functioneerde, we bleven overeind en met een beetje geluk hadden we ook de 3-1 er nog in geprikt", aldus de assistent-trainer van Legmeervogels die de vreugde van de Uithoornse winst liet doorklinken in zijn stem maar niet echt verrast was over het resultaat.

"Ik zeg niet dat ik deze uitslag voorspeld heb, maar verrast ben ik niet nee. We zijn goed bezig met deze groep. Jeugdig en veel kwaliteit. We zijn er nog lang niet, maar vandaag heeft de groep wel laten zien wat ze in hun mars hebben. En dat zag ik vorige week in Leusden ook al, alleen toen zat het tegen. Vandaag pakte het wel goed uit", besluit Guine.

Legmeervogels heeft drie punten verzameld uit twee duels. Volgende week op de Randhoorn de streekderby tegen Hoofddorp dat zondag eveneens de eerste driepunter boekte, 2-3 in Alkmaar bij AFC'34. In 1A zijn Zaanlandia, De Zouaven en LSVV de enige ploegen zonder puntenverlies.

Opstelling Legmeervogels:
Folke Maenhout, Owusu Prince, Sven van Beek, Mitchell Verschut (g), Kenneth van der Nolk van Gogh, Revelinio Slijters, Otman Lechkar, Mitch Vernooy (88e Stan Tjassens), Quint Piris, Jasper Burgers en Regilio Kranenburg (72e Yorick van der Deijl).

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Michel Bes

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Peter van Ackooy
Peter van Ackooy van bouwbedrijf Bouwop B.V. stelt zich voor. "Jeugd met potentie de juiste begeleiding geven." Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


Aalsmeer-OSV 4-4
Tegenstanders Legmeervogels
(Eerste klasse A)

 

  AFC'34
AGB
DSOV
F.Wormerveer
Hoofddorp
Kolping Boys
LSVV
De Meern
Papendorp
SDZ
FC Uitgeest
Zaanlandia
De Zouaven
Legmeervogels

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: