Koploper komt goed weg tegen Legmeervogels

19-10-'21 17.30 uur | LMV-Assendelft 3-3 | Door: Hans Heere

Na een drooglegging in drie achtereenvolgende duels heeft Legmeervogels dit afgelopen zondag goedgemaakt. In een zeer aantrekkelijke wedstrijd op de Randhoorn tegen koploper Assendelft scoorde de Uithoornse eersteklasser driemaal, probleempje voor de thuisclub....ook de tegenstander vond drie keer het net.

Legmeervogels, met in de basis de 17-jarige Mika de Jeer, begon overweldigend aan de wedstrijd, de ongeslagen lijstaanvoerder kwam gelijk onder druk te staan. In de 3e minuut kwam de thuisformatie op voorsprong. Ludnardo Schoop leverde een pass af op maat aan Stan Tjassens, na diens inzet kwam het leer via de lat bij Prince Uwusu die met een volley doelman Van Hoolwerff wist te passeren.

Hulp scheids
Ruim tien minuten later vergrootte de geelblauwen de marge naar 2-0. Uit een hoekschop van Jasper Burgers kopte Nick Verschut de bal zeer fraai in de touwen. Assendelft deed kort daarna wat terug, daarvoor was wel de hulp van scheidsrechter Govert Jan Jongejan nodig.

De arbiter beoordeelde een gevaarlijkspel-situatie in het strafschopgebied dusdanig ernstig dat hij naar de penaltystip wees. "Grote onzin om hiervoor een strafschop te geven", vertelt onze correspondent. "De aanvaller kwam veel te laag met zijn hoofd." De leidsman ging niet voor een dubbelcheck naar zijn 'grens' (KNVB-official), maar wees resoluut naar de witte stip. Raphaelleo Baal van Assendelft liet goalie Anthony Acda kansloos.

Herpakt
De formatie van Pronk was nauwelijks van de boosheid bekomen of Tim Zwemmer knalde namens Assendelft de 2-2 op het bord. Legmeervogels herpakte zich na deze nieuwe domper goed, een vrije trap genomen door Jasper Burgers werd door Nick Verschut binnengeschoten. En even later was het bijna zelfs 4-2, Jasper Burgers schoot echter in het zijnet.

Het doelpuntenfestijn in de eerste helft was nog niet over, uit een counter en door veel verwarring in de Uithoornse defensie bracht Jimmy Glas Assendelft weer op gelijke hoogte. In de slotseconden van het eerste bedrijf leek het er even op dat Legmeervogels opnieuw de leiding zou nemen. Tot frustratie van de thuisclub werd een doelpunt van Kenneth van der Nolk van Gogh afgekeurd wegens buitenspel.

Boeiend
In het tweede bedrijf geen doelpunten, maar de wedstrijd bleef wel boeiend. Het jonge elftal van Pronk liet zich niet ondersneeuwen door de oudere en meer geroutineerde spelers van Assendelft. Als er in de tweede helft een ploeg recht had op een doelpunt waren het wel de geelblauwen. Het bleef bij 3-3, ook omdat de scheids kort voor tijd een zware overtreding in het strafschopgebied van de bezoekers wegwuifde.

"Discutabel"
LMV-trainer Ton Pronk: "We deden het in het eerste half uur ontzettend goed tegen de koploper, ze hadden veel moeite met de manier hoe wij speelden. Op het moment dat de 3-0 er voor ons inzat krijg je een heel discutabele goal tegen. Kort daarna zorgde een ongelukkig moment bij mijn ploeg voor de 2-2. In plaats van een terechte comfortabele voorsprong was de wedstrijd binnen een paar minuten helemaal gekanteld. Ik vind dat we met de uiteindelijke 3-3 te weinig kregen."

Vier gespeeld, twee punten. Legmeervogels op de elfde positie in 1A. Nummer tien Hoofddorp heeft pas twee duels gespeeld. Afgelopen weekend werd de wedstrijd tegen AFC'34 uitgesteld wegens een coronauitbraak in de selectie van Hoofddorp en twee weken geleden werd het duel tegen Uitgeest afgelast. Gedeeld bovenaan de ranglijst staan Fortuna Wormerveer en Assendelft.