Promotie/degradatieregeling derde klasse zondag blijft in stand
Nieuws KNVB
3e klasse West II
16-5-2019

Veel verwarring afgelopen dagen bij clubs en volgers over een besluit van de KNVB in West II en de gevolgen daarvan. Dinsdagavond besloot de bond onder druk van een groot aantal clubs de maatregel om volgend seizoen het zondagvoetbal in de vierde klasse van West II op te heffen niet door te laten gaan. Volgend seizoen is er dus gewoon een vierde klasse, tevens word dan bekeken of de maatregel voor het seizoen 2020/2021 alsnog kan worden ingevoerd.

Omdat tot vanmiddag nog geen aanvullende verklaring met details door de KNVB naar buiten werd gebracht was het gissen welke gevolgen het terugdraaien had voor de promotie/degradatieregeling tijdens het huidige seizoen.

Op diverse voetbalsite's werd er volop gespeculeerd over dit thema, bijvoorbeeld dat alle teams in derde klasse Laag volgend seizoen vierde klasser zouden worden. Iets dat in de deze regio mogelijk van toepassing zou zijn op het zondagteam van FC Aalsmeer.

Geen wijziging
Donderdag eind van de middag kwam district West II met een verklaring die niet uitblonk van duidelijkheid. 'Het genomen besluit om vanaf het seizoen 2019/'20 de 4e klasse zondag in West II op te heffen wordt aangepast. Ook komend seizoen blijft de 4e klasse zondag in West II bestaan.'

In het bericht geen woord of dit betekent dat de huidige promotie/degradatieregeling wel of niet gewijzigd wordt. Na een uurtje rondbellen en mailen is Voetbal in Aalsmeer duidelijk geworden dat de huidige promotie/degradatieregeling niet verandert.

Voor het zondagteam van FC Aalsmeer betekent dit dat de selectie van Bragonje moet eindigen bij de eerste twee teams in de eindstand van 3A Laag met dan als beloning definitieve handhaving. Nummers drie, vier en vijf spelen nacompetitie voor handhaving.

Voor RKDES blijft het noodzaak in 3A Hoog eveneens te eindigen bij de bovenste twee; dan zekerheid over promotie naar de tweede klasse. Nummers drie, vier en vijf herkansing in nacompetitie.

Morgen voorbeschouwing zondagclubs op de een-na-laatste speelronde.

ReageerAdvertentie:


 

 
Klaas Leegwater
16-5-2019
21.00 uur