Voorlopig geen voetbal vanwege coronavirus. Advies KNVB: 'Ook geen trainingen'

Regioclubs Aalsmeer sluiten de deuren

12-3-2020 | Laatste update: 21.15 uur | Door: Klaas Leegwater

De Nederlandse competitie ligt elk geval de komende drie speelrondes stil, vanwege de uitbraak van het coronavirus. Zowel in het betaalde voetbal als bij de amateurs wordt er niet gespeeld. Dit maakte de KNVB vanmiddag bekend. De maatregelen gelden tot elk geval 1 april.

Op de KNVB-website zegt directeur amateurvoetbal Jan-Dirk van der Zee: "Wij adviseren alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren.
We hopen op begrip voor dit lastige besluit en de medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen. De komende periode gaan we nadenken over een goede oplossing voor ons amateurvoetbal."

Regioclubs sluiten de deuren
Legmeervogels in Uithoorn sluit het complex per direct tot 1 april. Alle trainingen en bijeenkomsten vervallen. Ook RODA'23 in Bovenkerk en KDO in de Kwakel sluiten voorlopig de poorten.

RKDES had voor aanstaande maandag een extra Algemene Leden Vergadering op het programma staan. Donderdagavond is na overleg door het hoofdbestuur besloten de vergadering te verplaatsen naar donderdag 16 april. Ook besloot RKDES vanavond om alle trainingen tot 1 april te schrappen.

FC Aalsmeer kwam vandaag als laatste regioclub met informatie naar de leden. Rond 20.30 uur meldde de club dat het sportpark aan de Beethovenlaan deze week op slot gaat. Wat er na maandag gebeurt op het complex van de roodgroenen blijft onduidelijk.


Voor de clubs in de regio Aalsmeer betekent de maatregel uitstel van de volgende duels.

Speelronde 18:
DVVA-FCAza
LMV-SDZ
DIOS-KDO
HBC-RODA'23
Sp.Leiden-RKDES
FCAzo-Spaarnwoude

Speelronde 19:
FCAza-Marken
LMV was vrij
KDO-Soest
Zeeburgia-RODA'23
RKDES-Velserbroek
FCAzo-V Nispen

Speelronde 20:
AMVJ-FCAza
LMV-DSOV
RODA'23-KDO
Van Nispen-RKDES
Bloemendaal-FCAzo

Ook de wedstrijd in de disrictsbeker tussen DHSC en RODA'23 (plek voor de laatste acht) op 25 maart is gecanceld. Alle uitgestelde duels zullen op een nader bepalen datum worden ingehaald.

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV
Lid van de Businessclub Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-CSW 1-0Tegenstanders RODA'23
(Tweede klasse B)

 
  DCG
DIOS
DWS
HBC
Hooglanderv.
Kampong
Nieuw Utrecht
Pancratius
RODA'23
Zeeburgia
SO Soest
Theole
FC Weesp
KDO

Uitslagen/Standen