Roy Endhoven van RKDES (rood shirt), hier op archiefbeeld, nam tegen Kismet een verrassende positie in. Hij was opgesteld als centrumspits. Foto: Jaap Maars


RKDES met Endhoven als centrumspits naar winst

Na het pijnlijk grote thuisverlies tegen NFC heeft RKDES de tweede poulewedstrijd in het bekertoernooi tegen Kismet met 5-2 winst afgesloten. Opmerkelijk was de positie van Roy Endhoven als centrumspits. De kansen op doorstroming naar de tweede ronde blijven voor de Kudelstaarters uiterst klein.

10-9-'19 14.30 | Kismet-RKDES 2-5 | Door: Klaas Leegwater


Evenals bij de collega's van tweedeklasser FC Aalsmeer wordt de selectie van RKDES tijdens de voorbereiding op de nieuwe competitie geteisterd door een aantal afwezigen.

Trainer Kiri Kalaitzis slaagde er afgelopen zondag met moeite in om met voldoende spelers af te reizen naar Utrecht voor het bekerduel tegen Kismet. Twaalf veldspelers en een reservedoelman zorgde voor veel ruimte op de reservebank.

Met de op dit moment krappe selectie slaagde RKDES er in de slechte smaak van zeven dagen geleden half weg te spoelen. Hoogstaand was het spel nog niet, wel werd er een 5-2 zege behaald op de vierdeklasser die vorige week met 3-0 klop kreeg bij Sporting Martinus.

In een 4-3-3 formatie, tegen NFC speelden de roodzwarten nog met 4-4-2 systeem, en met opmerkelijk verdediger/middenvelder Roy Endhoven opgesteld als centrumspits ging RKDES door doelpunten van Sven Boelsma, Elias El Hadji en Roy Endhoven verdiend met 3-0 voorsprong de rust in.

Concentratieverlies
In het eerste kwartier van de tweede helft concentratieverlies bij de bezoekers, dat betekende direct twee tegendoelpunten om de oren van RKDES-doelman Tijn Kraak. Daarna pakte het team van Kalaitzis de draad weer goed op. Club- en regiotopscorer van vorig seizoen Indy van Koert zorgde voor de 2-4 en 2-5.

Eerste driepunter binnen voor RKDES in het bekertoernooi. Veel er mee opschieten doen de roodzwarten evenwel niet. In deze poule gaat alleen de nummer één door naar de volgende ronde.

Kudelstaartse winst aanstaande zondag in Amstelveen tegen Sporting Martinus levert alleen een toegangsplaats op de tweede ronde op als leider NFC een misstap maakt tegen Kismet.

Opstelling RKDES
Tijn Kraak, Sven Boelsma (Mischa van de Schreur), Ivo Lentjes, Lennart Kok, Jeroen Bakker, Jimmy Baars, Elias El Hadji (Redwan Elktibi), Mano van Veen, Maarten van Putten, Roy Endhoven en Indy van Koert.

Afwezig; Rick Verkuijl (blessure), Arnaud v Leeuwen (blessure), Daan Duizendstra (geschorst) en Michael Schreven (blessure).

Uitslagen:
Sp.Martinus-Kismet 3-0
RKDES-NFC 0-6
NFC-Sp.Martinus 1-1
Kismet-RKDES 2-5

Stand poule 3:
NFC 2-4
Sp.Martinus 2-4
RKDES 2-3
Kismet 2-0

Programma:
zo 15-9 Sp.Mart.-RKDES
zo 15-9 NFC-Kismet

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Jaap Maars

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Richard Pannekoek
Architect Richard Pannekoek, onder meer betrokken bij de bouw van het nieuwe clubhuis van FC Aalsmeer, stelt zich voor. Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


ZOB-Aalsmeer 4-1
Tegenstanders RKDES
(Derde klasse A)

 

  Van Nispen
WVC
Zwanenburg
Alliance'22
Bloemendaal
RKDES
Sp.Leiden
Nicolaas Boys
Voorschoten'97
VSV 1912
Velserbroek
De Kennemers
Spaarnwoude
Aalsmeer

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: