Geen punten RKDES, wel ergernis en veel kaarten

RKDES speelde zondag een roerig duel in Beverwijk tegen De Kennemers. Niet alleen verloren de Kudelstaarters door een treffer in de laatste minuut schlemielig met 2-1, ook moest de formatie van Kiri Kalaitzis zeven gele en twee rode kaarten incasseren. Veel verwijten naar arbiter Khealiram die volgens beide partijen al snel in de wedstrijd de controle verloor en vreemde beslissingen nam. "Het was echt te gek voor woorden."

1-10-'19 12.00 | Kennemers-RKDES 2-1 | Door: Klaas Leegwater


Gevraagd op maandag naar zijn bevindingen en analyse van de 2-1 verloren wedstrijd in Beverwijk wil RKDES-trainer Kiri Kalaitzis duidelijk allereerst zijn hart luchten over het optreden van de Haagse scheidsrechter Sahied Khealiram die volgens de oefenmeester een slechte invloed had op het spel van beide teams.

"Deze man zal best met goede intenties aan dit duel begonnen zijn maar hij maakte er een potje van. Hij floot dramatisch slecht, zowel voor ons als voor De Kennemers. Al snel verloor hij de controle over de wedstrijd, maakte een nerveuze indruk en ging teveel mee in de emoties die eenmaal bij het spelletje horen", vertelt Kalaitzis.

De trainer (foto) vervolgt: "De arbiter maakte vreemde en rare beslissingen, hanteerde niet de spelregels en strooide met gele en rode kaarten. Het was echt te gek voor woorden. Dit heb ik nog niet vaak gezien. Zijn zwakke optreden had erg veel invloed op ons spel, het werd daarom een rommelige wedstrijd."

"Te groot stempel"
Elftalleider Michel de Valk van De Kennemers is het met Kalaitzis eens. "De scheidsrechter drukte een te grote stempel op de wedstrijd, hij was heel erg op de voorgrond. Floot veel te dominant, niks mocht. Dat riep reactie's bij de spelers op. En hij beoordeelde verschillende situaties helemaal verkeerd. Ja..het was een heel slecht optreden van deze man."

Kalaitzis benadrukt dat het gedrag van de leidsman niet de hoofdreden was van het Kudelstaartse verlies. "Zelf deden we het ook niet geweldig. Er zat voor ons meer in, een gelijkspel had zeker op zijn plaats geweest."

Scoreverloop
RKDES, nog zonder de geblesseerden middenvelder Arnaud van Leeuwen en Micael Schreven (tevens ontbrak Mano van Veen), kwam in Beverwijk tegen het einde van de gelijkwaardige eerste helft op achterstand door een fout in de verdediging. De bal kwam in de voeten van Kennemers-aanvaller Guillaume Rijssel die doelman Tijn Kraak kansloos liet.

In de rust bleef centrumaanvaller Roy Endhoven van RKDES geblesseerd achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was Rick Verkuijl die vroeg in de tweede helft met een geniale lob de 1-1 leek aan te tekenen maar werd teruggefloten voor buitenspel. Even later mocht Verkuijl in buitenspelpositie wel doorgaan en gaf op tijd af op Indy van Koert, de clubtopscorer rondde beheerst af.

Rood en penalty
In de 56e minuut een rode kaart voor Stef Vonk van de thuisclub wegens vermeend natrappen op de benen van Desser Mischa van der Scheur. Teamleider De Valk van De Kennemers: "Een overdreven sanctie, er gebeurde weinig. We zullen in beroep gaan." RKDES kon de overtal-situatie niet uitbuiten. Integendeel, het was de thuisclub die er af en toe gevaarlijk uitkwam.

Nadat RKDES-verdediger Daan Duizendstra zijn tweede gele kaart had ontvangen was er een strafschop voor De Kennemers. Aanvaller Hairiks Jansen werd door Sven Boelsma vastgehouden, de verdediger ontsnapte aan zijn tweede gele kaart omdat de leidsman de dader verwarde met teamgenoot Ivo Lentjes. Invaller Edwin Dekkers verzuimde vanaf elf meter de thuisclub op voorsprong te brengen, de bal ging naast.

Laatste minuut
De 2-1 kwam er alsnog voor de Kennemers en wel in de allerlaatste speelminuut. Leroy de Graaf kopte de bal uit een voorzet vanaf de rechterkant diagonaal langs Tijn Kraak in de touwen. Blijdschap bij de thuisclub, RKDES in mineur dat ruim een half uur niet in staat was de nummerieke meerderheid op het veld uit te buiten.

Kort na de wedstrijd ging RKDES-invaller Rutger Spaargaren geagiteerd verhaal halen bij scheidsrechter Khealiram. Dit leverde de Kudelstaarter prompt een rode kaart op. Kalaitzis: "Heel dom wat Rutger deed. Hoe goed ik zijn frustratie ook kan begrijpen, wat Rutger deed kan niet door de beugel. En ik heb door blessures al een smalle selectie, volgende week er weer een paar problemen bij."

Opstelling RKDES:
Tijn Kraak, Daan Duizendstra (G 2x), Sven Boelsma (G), Ivo Lentjes (G), Mischa van der Scheur, Maarten van Putten, Jimmy Baars, Elias El Hadji (G), Lennart Kok (G) (Rutger Spaargaren (R)), Roy Endhoven (G) (Rick Verkuijl) en Indy van Koert.

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Peter van Ackooy
Peter van Ackooy van bouwbedrijf Bouwop B.V. stelt zich voor. "Jeugd met potentie de juiste begeleiding geven." Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


Aalsmeer-OSV 4-4
Tegenstanders RKDES
(Derde klasse A)

 

  Van Nispen
WVC
Zwanenburg
Alliance'22
Bloemendaal
RKDES
Sp.Leiden
Nicolaas Boys
Voorschoten'97
VSV 1912
Velserbroek
De Kennemers
Spaarnwoude
Aalsmeer

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: