Mathijs van Rijn (rechts) heeft de 3-0 voor KDO gemaakt. De aanvaller toont zijn vreugde, gevolgd door teamgenoot Joei Stange.   Foto: Jaap Maars


Lucht voor KDO na derde zege
KDO heeft meer afstand genomen van de onderste plaats in 2B. De Kwakelaars boekten zondag de tweede winst op rij, Zeeburgia werd aan de Vuurlijn met 3-0 verslagen. De uitlag die KDO op de tiende positie brengt was geflatteerd, Zeeburgia deed qua veldspel niet onder voor de thuisformatie. "Dik tevreden met dit resultaat."

18-11-'19 16.00 | KDO-Zeeburgia 3-0 | Door: Paul Hogerwerf


"Als we elke week zo voetballen als vandaag kunnen we binnenkort meer omhoog gaan kijken in plaats naar de onderste regionen." Voor de microfoon van RICK FM volop tevredenheid bij KDO-leider Johan Stange na de 3-0 winst op Zeeburgia. "Als team heel goed gespeeld, geknokt voor elke meter. Maar Zeeburgia deed heel goed mee, een uitstekend team. Denk dat de liefhebber heeft genoten van hun spel, voor de goal lieten ze het liggen."

Van meet af toonde KDO in de inhaalwedstrijd tegen Zeeburgia, vooraf op de ranglijst een punt meer dan de thuisclub. In de 4e minuut voltrok zich het scenario waarop heel De Kwakel hoopte, want KDO kwam snel op voorsprong. Eerst redde de atletische doelman van Zeeburgia Amos Wesseh nog op een inzet van Mathijs van Rijn, maar in de rebound wist Bart Hoving alsnog de 1-0 binnen te schieten.

Individuel sterk
Hierna lieten de behendige Amsterdammers regelmatig zien over veel individuele kwaliteit te beschikken. De thuisploeg wist Zeeburgia echter in bedwang te houden door weinig ruimte weg te geven en veel persoonlijke duels te winnen. Na een klein half uur spelen voorkwam doelman Jesper Oudshoorn de 1-1, toen hij één op één met een Amsterdamse aanvaller, als winnaar uit de strijd kwam.

Vijf minuten later ontsnapte het team van De Jong opnieuw, de spits van Zeeburgia schoot de bal van dichtbij over. Na rust ging Zeeburgia nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar de hardwerkende Kwakelaars hielden stand. Met name de backs Max Wessels en Mitchel Smits zaten continu 'kort op de man', waardoor de Amsterdamse buitenspelers amper in het spel voorkwamen.

Voordeelregel
Rond de 70e minuut werd er zo’n twintig meter voor het doel een overtreding gemaakt op Mathijs van Rijn. Scheidsrechter Snoek paste voortreffelijk de voordeelregel toe waardoor Joeri Stange alleen op doel kon aflopen. Joeri, vanmiddag wederom acterend als linksbuiten, behield het overzicht en schoot bekwaam de 2-0 tegen de touwen.

Na deze tweede Kwakelse treffer gaf Zeeburgia zich nog niet gewonnen en ging de ploeg van oud-prof Menno Willems (o.a. Ajax, Vitesse en Den Bosch) georganiseerd op jacht naar de aansluitingstreffer. De bezoekers kregen twee goede mogelijkheden om de 2-1 te maken. Eerst redde Jesper Oudshoorn vakkundig en een aanval later spatte de bal via de onderkant van de lat uit het Kwakelse doel.

Actieve Van Rijn
Geen tegendoelpunt dus voor KDO en aanvallend bleven de Kwakelaars loeren op de spaarzame kansen die er kwamen. In de 80e minuut wist Joris Kortenhorst met een dieptebal Mathijs van Rijn te bereiken. De zeer actieve Mathijs nam de bal aan, keek waar de keeper stond en zorgde voor de 3-0 voor KDO en de beslissing van deze wedstrijd. Na ruim negentig minuten floot de scheidrechter af en was de derde Kwakelse overwinning van het seizoen een feit.

Door deze driepunter passeert KDO Zeeburgia op de ranglijst en stijgt het naar de tiende plaats op de ranglijst. Aankomende zondag kan KDO hopelijk een volgende stap zetten richting de middenmoot als FC Weesp de tegenstander is. In Weesp treedt KDO dan aan tegen de nummer 13 in de 2e klasse B, dit seizoen nog geen driepunter behaald.

Later uitgebreide fotoserie van KDO-Zeeburgia door Jaap Maars.

Opstelling KDO:
Jesper Oudshoorn, Max Wessels, Joris Kortenhorst, Timo Kas, Mitchel Smits, Jim Klijn (62e Thijs Plasmeijer), Thomas Stevens (88e Mika van der Weijden), Bart Hoving, Mathijs van Rijn, Sven Vlasman en Joeri Stange (89e Marijn Zethof).

Geel KDO: Jim Klijn, Matijs van Rijn en Sven Vlasman.

Tekst: Paul Hogerwerf (KDO)
Reactie leider KDO: RICK FM


Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Geslaagde ondernemersavond
Een geslaagde ondernemersavond bij Olij Trading B.V., lid van de Businessclub.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


ZOB-Aalsmeer 4-1
Tegenstanders KDO
(Tweede klasse B)

 
  DCG
DIOS
DWS
HBC
Hooglanderv.
Kampong
Nieuw Utrecht
Pancratius
RODA'23
Zeeburgia
SO Soest
Theole
FC Weesp
KDO

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: