Archief-foto.


Na winst op Theole, "dit hadden we echt nodig"

KDO boekte zondag de eerste winst in 2020. De verdiende 3-0 zege op Theole was een belangrijke. Het geeft de Kwakelaars iets meer lucht op de ranglijst en de blik kan voorzichtig naar de middenmoot worden gericht. "Deze winst hadden we nodig."

8-3-'20 21.00 | KDO-Theole 3-0 | Door: Klaas Leegwater


Alsof ze de tekst vooraf samen hadden afgestemd. Zowel trainer Raymond de Jong als leider Johan Stange van KDO begonnen hun relaas na de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Theole vrijwel met dezelfde zin: "Heel lekker dit, deze winst hadden we echt nodig. En eindelijk zat het ons een keer mee", klonk het voor de microfoon van lokale zender RICK FM.

Volop tevreden gezichten dus in de Kwakel na de meer dan broodnodige vijfde competitiewinst. Het is nog allerminst zeker dat de roodwitten dit seizoen de dans op de nacompetitie gaan ontspringen, voorlopig staat de tweedeklasser met een tiende positie op de ranglijst wel vijf punten los van de rode zone. Plus een duel minder gespeeld.

Snelle voorsprong
Voor KDO had de wedstrijd tegen Theole niet beter kunnen beginnen, in de 3e minuut kwamen de Kwakelaars al op voorsprong. Menno Lingeman strafte een fout van de doelman van Theole af en bediende Mathijs van Rijn op maat. Van Rijn kon vervolgens, op vijf meter afstand van het doel, de 1-0 aantekenen.

De opluchting was groot aan Kwakelse zijde. In de 40e minuut een uitgelezen kans voor de bezoekers op de gelijkmaker. Doelman Jesper Oudshoorn van KDO was al verslagen toen Theole-middenvelder Abdullah Tan met een vreemde maar spraakmakende actie de bal van de doellijn afhaalde.

Sven Vlasman
Vroeg in de tweede helft was KDO-er Sven Vlasman dichtbij de 2-0. Na een prima voorzet van invaller Niels Ruhe kopte de aanvaller het leer hard op de lat. In de 65e minuut was het alsnog raak voor Vlasman. Na een dieptebal van achteruit troefde de spits zijn tegenstander af, omspeelde daarna sluitpost Bram Peters van Theole en schoot koelbloedig en zuiver de bal in de touwen.

In de 80e minuut schoot invaller Quirijn Alderden KDO definitief naar winst. De eerste overwinning na de winterstop een feit. Leider Stange verwoordde na afloop het gevoel bij de Kwakelaars: "We hebben een lange lijst van afwezigen, daarom des te knapper dat we vandaag deze belangrijke winst konden boeken. Het team heeft met heel veel inzet gespeeld. Nu meer punten gaan pakken. De middenmoot is niet ver weg."

Wedstrijdinfo: Paul Hogerwerf (KDO)
Reactie's: RICK FM.

Vooraf, tijdens en na de wedstrijd werd er bij KDO een loterij georganiseerd tbv KWF Kankerbestrijding. Ook de selectie van de Kwakelse tweedeklasser zette zich hier voor in. Lees het bericht en de opbrengst op de KDO-website.

Opstelling KDO:
Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Roy Verkaik, Max Wessels, Erik Verbruggen, Joris Kortenhorst (83e Micha Ruhe), Thomas Stevens (46e Niels Ruhe, 75e Quirijn Alderden), Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Sven Vlasman.

Scheidsrechter: Sam van der Graaf (20 jr, Den Haag)
Toeschouwers: 135
Geel KDO: Niels Ruhe, Erik Verbruggen.

Uitslagen/Standen 2B

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Peter van Ackooy
Peter van Ackooy van bouwbedrijf Bouwop B.V. stelt zich voor. "Jeugd met potentie de juiste begeleiding geven." Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


ZOB-Aalsmeer 4-1
Tegenstanders KDO
(Tweede klasse B)

 
  DCG
DIOS
DWS
HBC
Hooglanderv.
Kampong
Nieuw Utrecht
Pancratius
RODA'23
Zeeburgia
SO Soest
Theole
FC Weesp
KDO

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: