'Eersteklasser' TAC'90 morst opeens veel punten, ook in de Kwakel
KDO-TAC'90 1-1 (1-0)
Tweede klasse C
7-4-2019


Na het vrije weekend van vorige week hervatte KDO afgelopen zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen TAC’90. De gasten uit Den Haag gaan soeverein aan kop in 2C en zullen naar verwachting op 12 mei a.s. kampioen gaan worden. KDO wil zich nadrukkelijk gaan mengen in de strijd om een nacompetitieplaats en hiervoor zou elk punt tegen TAC’90 als bonus voelen. Trainer Raymond de Jong kon tegen de koploper weer beschikken over Mathijs van Rijn, voor het eerst sinds een half jaar (blessure) in de basis bij de Kwakelaars.

TAC’90 lijkt de laatste periode het winnen opeens verleerd. Drie wedstrijden op rij eindigde in een gelijkspel en de mannen van trainer Mario Koswal konden zondag ook KDO niet aan de zegekar binden. De eerste plaats voor de Hagenezen komt voorlopig niet in gevaar omdat de meeste concurrenten voor de titel ook gelijk speelden. Verschil blijft dus met nog vijf duels te spelen acht punten.

Van fouten geleerd
KDO had geleerd van haar fouten in februari in Den Haag (4-0 verlies) en startte in een 4-3-3 formatie in plaats van het meer defensieve 4-4-2 systeem. Deze aanpassing betekende vooral dat er meer fysieke duels kwamen, iets waar het technisch vaardige TAC’90 zichtbaar moeite mee had. Na vier minuten spelen resulteerde deze tactiek al tot een Kwakels openingsdoelpunt.

Na een diepte bal van achteruit werd aanvaller Jesse Stange aan de linkerkant weggestuurd. Stange nam de bal goed aan, behield het overzicht en wist vervolgens de bal knap in de rechterbenedenhoek te schieten langs doelman Giovanni Spaan. Zou de ongeslagen lijstaanvoerder dan ook kunnen verliezen? In De Kwakel werd dit gevoel door deze snelle treffer verstevigd en het in grote getale opgekomen publiek liet zich nog meer positief gelden.

KDO, laatste thuiswedstrijden door de veldomstandigheden uitgeweken naar het kunstgrasveld maar zondag weer kon spelen op het hoofdveld (natuurgras), zag haar overwicht langzaam overgenomen worden door het gevaarlijke TAC’90. De bezoekers voerden de druk steeds meer op. De Haagse ploeg was een aantal keer dicht bij een treffer, maar kon het net niet vinden. In de slotfase werd Thomas Stevens van KDO in het strafschopgebied omver geduwd, maar arbiter Van Sprang zag hier geen strafschop in.

Verbazing
TAC’90 produceerde vier minuten na de rust de gelijkmaker, maar zag tot haar verbazing de treffer van Mohamed Achalhi afgekeurd worden vanwege buitenspel. KDO kreeg ook kansen, Jim Klijn en Jesse Stange konden de voorsprong evenwel niet groter maken.

In de 59e minuut stapte Erik Verbruggen rond de middenlijn pardoes verkeerd in, waarna de Hagenezen volop aanvallende ruimte kregen. TAC’90 strafte dit genadeloos af via Mohamed Achalhiwas. In het laatste half uur golfde de wedstrijd op en neer, zonder dat beide ploegen echte kansen kregen op de beslissende treffer.

Door dit knappe gelijkspel is KDO gezakt naar de vierde plaats. Met nog vijf wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk, zeker gezien de enorme wilskracht die het team van De Jong tegen de toekomstige kampioen van 2C toonde. Aankomende zondag gaan de Kwakelaars naar Gouda voor de wedstrijd tegen de nummer 12 ONA. Ontspanning Na Arbeid bestaat binnenkort honderd jaar en zal er alles aan willen doen om tijdens het jubileumjaar degradatie te voorkomen.

Wedstrijdinfo: Paul Hogerwerf (KDO) en Haaglanden Voetbal.

Reageer

Advertentie Aalsmeer Rondvaart:


KDO-TAC'90 1-1

1-0 Jesse Stange (4e)
1-1 Mohamed Achalhiwas (59e)

Scheidsrechter:Gerrit van Sprang (Delft)
Geel KDO: Joeri Stange, Sven Vlasman en Thomas Stevens.

Opstelling KDO:
Tobias Ravelli, Menno Lingeman, Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn (70e Bart Hoving), Thomas Stevens (55e Joris Kortenhorst), Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Sven Vlasman en Jesse Stange.

14-4: ONA-KDO

Stand/Uitslagen 2C
Volledige programma dit seizoen

 

 
Klaas Leegwater
10-4-2019
08.30 uur