Spelmoment KDO-Pancratius, thuisclub kwam er voor rust niet aan te pas.   (foto: Jaap Maars)


Pancratius geeft KDO bijscholing, Fenne uitblinker

KDO heeft het eerste optreden in de nieuwe competitie afgesloten met een terechte thuisnederlaag (1-2) tegen Pancratius. De roodwitten gaven voor rust met slap spel niet thuis, een opleving na rust was onvoldoende de formatie uit Badhoevedorp goed pijn te doen. Absolute uitblinker van de middag was schaduwspits bij Pancratius Ralf Fenne, tevens de maker van de beslissende treffer.

22-9-'19 20.30 | KDO-Pancratius 1-2 | Door: Klaas Leegwater


Het zal een paar minuten flink gedonderd hebben in de kleedkamer van KDO tijdens de rust van de eerste competitiewedstrijd tegen Pancratius. De boel even goed op scherp zetten, iedereen bij de les brengen en het tactisch concept overboord gooien. De Kwakelaars hadden op eigen veld in de eerste helft heel weinig in de melk te brokkelen tegen het superieure team uit Badhoevedorp. De thuisclub werd bijna op alle fronten afgetroefd.

Te slap in de duels, te traag in handelen, verkeerde inspeelpasses, bij balbezit veel te snel balverlies...de ploeg van trainer De Jong acteerde in de 4-4-2 formatie als makke schapen en leek ten opzichte van de bezoekers een matig ingespeeld elftal. Verdedigend, met Timo Kas verrassend begonnen op de bank, acteerde de roodwitten eveneens niet sterk.

De bonkige, zwaargebouwde en sluwe centrumspits van Pancratius Dave Hertog kreeg in het eerste bedrijf veel ruimte voor zijn gevaarlijke acties (twee keer op de paal), de vliegensvlugge buitenspeler Bobby Bosma kon heerlijk in de wedstijd groeien en middenvelder Ralf Fenne was met zijn fantastische spel bijkans ongrijpbaar voor de gastheren.

Erik Verbruggen van KDO heeft het moeilijk tegen Dave Hertog (links), centrumspits van Pancratius.   (foto: Jaap Maars)

Met Fenne is de beste man van de middag genoemd. De 27-jarige speler voetbalde de pannen van het dak. Wat heeft Pancratius met Fenne een ijzersterke en bepalende speler in huis. De middenvelder bepaalde alles op het veld, vroeg constant om de bal en deed daar negen van de tien keer iets goeds mee. Zocht en vond altijd wel een afspeelmogelijkheid of had een slimme steekpass in huis.

Opgesteld als schaduwspits dook Fenne in alle hoeken en gaten op de helft van KDO op om de bal op te eisen en de aanval van een beslissende impuls te voorzien. KDO kreeg geen grip op de uitblinker van wie je je afvraagt waarom de Amsterdammer niet op een hoger niveau acteert. Slapende scouts in de regio? Te volle zak met geld in Badhoevedorp?

Ralf Fenne (2e v rechts) groeide in de Kwakel uit tot uitblinker.   (foto: Jaap Maars)

Fenne stuitte voor rust een paar keer op KDO-doelman Jasper Oudshoorn maar zag hoe teamgenoot Bosma na een half uur Pancratius verdiend op voorsprong bracht. Dat ging gepaard met een technisch hoogstandje waarmee Bosma op links doorgedrongen in het strafschopgebied twee tegenstanders in de luren legde en de corrigerende sliding van Bart Hoving te laat kwam.

Ander systeem
Na de donderpreek van De Jong in de pauze een ander KDO binnen de lijnen. Getergd, agressiever en met een gewijzigd systeem (4-3-3) toonden de Kwakelaars twintig minuten lang aan wat het in huis heeft. Nu werden de duels merendeels wel gewonnen en kon de aanvalslinie met invaller Plasmeijer, Van Rijn en Ruhe aan het werk gezet worden.

De beloning voor het betere optreden van de roodwitten volgde snel. Verdediger Abdel Errachid maakte een overtreding, uit de vrije trap lepelde Jim Klijn de bal vanaf rechts hoog voor. Van Rijn kopte hard op de handen van doelman Stijn Morsch, de jeugdige Max Wessels stond klaar het leer in de touwen te knallen.

Weer in handen
De gelijkmaker kon het sein betekenen voor meer Kwakels spektakel. Hoewel het eenrichtingsverkeer van de eerste helft nu niet meer te zien was en de streekderby nu veel meer een wedstrijd was geworden slaagde de thuisformatie er niet in Pancratius meer pijn te doen. De gasten namen het touw weer in handen, het combinatiespel kwam weer bovendrijven met uiteraard in de hoofdrol de sublieme Fenne.

Tien minuten voor tijd draaide de spelmaker van Pancratius op de rand van het strafschopgebied met een flitsende actie weg van zijn belager, deed twee stappen voorwaarts en plaatste de bal hard en loepzuiver langs Oudshoorn. Pleit beslecht, de resterende minuten waren voor KDO onvoldoende om er nog een remise uit te slepen hoewel Niels Ruhe in de slotfase met een kopbal nog bijna succes had.

Jeugdige KDO-er Max Wessels voelt de hete adem van Pancratius aanvaller Bobby Bosma   (foto: Jaap Maars)

Verlies eerste competitiewedstrijd voor KDO, Pancratius met Fenne als de gevierde man de terechte overwinnaar aan de Vuurlijn. Volgende week voor de Kwakelaars een verre busreis naar Tiel voor het duel tegen Theole dat zondag een punt pakte tegen FC Weesp (1-1).

Opstelling KDO:
Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman (g) (45e Thijs Plasmeijer (g)), Max Wessels, Joris Kortenhorst, Erik Verbruggen, Jim Klijn (g)(76e Mika van der Weijden), Bart Hoving, Mitchel Smits (66e Timo Kas), Mathijs van Rijn (g), Joeri Stange (aanv) en Niels Ruhe.

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Jaap Maars

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Peter van Ackooy
Peter van Ackooy van bouwbedrijf Bouwop B.V. stelt zich voor. "Jeugd met potentie de juiste begeleiding geven." Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


ZOB-Aalsmeer 4-1
Tegenstanders KDO
(Tweede klasse B)

 
  DCG
DIOS
DWS
HBC
Hooglanderv.
Kampong
Nieuw Utrecht
Pancratius
RODA'23
Zeeburgia
SO Soest
Theole
FC Weesp
KDO

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: