Wedstrijdmoment FC Weesp-RODA'23. Foto: Koos van der Leest


KDO is goede flow kwijt, nieuwe domper RODA'23

In de tweede klasse B een slechte zondag voor regioclubs KDO en RODA'23. Na een opleving met veel punten kreeg KDO in Utrecht het deksel hard op de neus, 3-0 verlies tegen Kampong. RODA'23 blijft aanmodderen, bij het eveneens laaggenoteerde FC Weesp ging het team van Toofeek met 2-1 onderuit. Beslissende treffer viel dertig seconden voor tijd.

10-12-'19 10.30 | Tweede klasse B | Door: Klaas Leegwater


In zondag 2B is leider Pancratius de laatste weken van slag. De formatie uit Badhoevedorp begon geweldig aan de competitie, uit acht duels de volle buit binnengehaald. Maar opeens zit er zand in de machine bij de ploeg van Danny Hijzelendoorn. Vanaf 24 november twee keer een gelijkspel en afgelopen zondag bij DCG de eerste nederlaag.

Directe achtervolger SO Soest, gelijkspel in de subtopper tegen HBC, volgt nu op een punt van Pancratius. Dan HBC op twee punten en na zondag heeft ook het Utrechtse Kampong zich gemeld als titelkandidaat.

Flow weggeblazen
Kampong, laatste drie jaar in de nacompetitie uitgeschakeld voor promotie, kreeg twee dagen geleden KDO op bezoek en maakte korte metten met de goede Kwakelse flow waar het team van trainer Raymond de Jong met tien punten uit de laatste vier duels in verkeerde.

De Kwakelaars gingen tegen Kampong na de 3-0 nederlaag met gebogen hoofd van het veld af, een fikse opdoffer. "Teveel spelers speelden zondag onder hun normale niveau, dan red je het niet tegen een ploeg als Kampong", vertelt De Jong (foto) een dag na het verlies. "Mijn team werkte er wel voor, maar ze creëerden veel te weinig." Het commentaar van leider Johan Stange was iets scherper. "Een complete off-day."

Weinig inbreng
Kampong nam in de wedstrijd tegen KDO, de bezoekers misten een aantal basisspelers, direct het initiatief door verzorgd positiespel te spelen op het oude versleten kunstgrasveld. De thuisploeg kwam in de 24e minuut verdiend op voorsprong door een score van spits Daan Groot Zwaaftink.

Jim Klijn was kort na rust met een knal op de lat dichtbij de gelijkmaker, het was zo'n beetje het enige Kwakelse wapenfeit van de middag. Rechtsbuiten Merijn Muskens van Kampong breidde de voorsprong met twee treffers uit naar 3-0. Dik verdiend, KDO zorgde zondag voor heel weinig inbreng.

Stange: "We speelden niet als team, toaal niet. Laten we het erop houden dat dit een incident was." KDO op de ranglijst gepasseerd door Hooglanderveen en staat nu met dertien punten op de tiende positie. Twee tredes hoger dan RODA'23 dat door matige resultaten dit seizoen niet kan loskomen van de onderste regionen in 2B.

Weggewuifd
Ook zondag tegen FC Weesp, vooraf vier punten minder dan de Bovenkerkers, ging het weer mis met de ploeg van Bnar Toofeek. Na een aantal mislukte doelpogingen kwam FC Weesp in de slotminuut van de eerste helft verdiend op voorsprong door een doelpunt van Marcin Kmiecik. Het protest van RODA'23 voor buitenspel (foto) werd na discussie met de grensrechter van RODA'23 door de arbiter weggewuifd.

Halverwege de tweede helft kantelde het spelbeeld. RODA'23 werd sterker, de groenwitten hadden de gelijkmaker voor het grijpen na een overtreding op Rinaigel Ogenio in het zestienmetergebied en de arbiter naar de penaltystip wees. Ogenio zelf ging achter de bal staan, uit zijn trap keek doelman Copier het leer een halve meter naast.

Gelijkmaker
Vijf minuten voor tijd alsnog de 1-1. Uit een hard genomen vrije trap kreeg Copier de bal niet onder controle, Ogenio stond op de juiste plek RODA'23 in de nastoot langszij te brengen. In de tumultieuze slotfase een stormloop van de bezoekers op het doel van FC Weesp dat inmiddels vanwege een tweede gele kaart voor Job Vermeulen met tien spelers was komen te staan.

Rinaigel Ogenio schiet voor RODA'23 de 1-1 binnen. Foto: Koos van der Leest

Tot schrik van de groenwitten viel de beslissende goal in de slotminuut aan de andere kant. Uit een slechte uittrap van RODA'23-doelman Reno van der Meer kon Floris Lukken de bal onderscheppen, vuurde een pegel af op Van der Meer die in eerste instantie met een knappe reactie zijn fout goedmaakte maar kansloos was op de inzet van Suleyman Akkan in de rebound.

Dertig seconden later was de eerste zege van FC Weesp binnen en de zesde nederlaag voor de Bovenkerkers een feit. Team van Toofeek blijft bungelen in onderste regionen, niet de plek waar RODA'23 volgens kenners thuishoort. Aanstaande zondag thuisduel tegen het eveneens laag genoteerde Zeeburgia, een nieuwe kans voor de groenwitten uit het dal te klimmen. Bij verlies zullen de zorgen van Toofeek (links op foto) gaan toenemen.

Positie te discussie
Opluchting bij FC Weesp na de eerste broodnodige driepunter. Vorige week kreeg de formatie van trainer Maykel Tak een pak slaag (5-0) van DWS, de zevende nederlaag. Het bracht de oefenmeester er toe zijn positie ter discussie te stellen. "De spelers moeten hun geloof in mij uitspreken, zij zijn aan zet", vertelde de trainer tegen Gooi en Eemlander. Afgelopen dinsdag na een gesprek met de spelersgroep stonden alle neuzen weer dezelfde richting op.

Opstelling KDO:
Jesper Oudshoorn, Mitchel Smits (60e Quirijn Alderden), Max Wessels, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn, Thomas Stevens, Thijs Plasmeijer, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Joeri Stange.

Scheidsrechter: Faith Ozyar
Geel KDO: Thijs Plasmeijer

Tekst: Klaas Leegwater
Wedstrijdinfo KDO: Paul Hogerwerf
Wedstrijdinfo RODA'23: FC Weesp
Foto's: Koos van der Leest

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Mike Sitaram van Sitar International BV
Lid van de Businessclub Göran van der Laarse van Mica IP stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-Purmersteijn 6-2Tegenstanders KDO
(Tweede klasse B)

 
  DCG
DIOS
DWS
HBC
Hooglanderv.
Kampong
Nieuw Utrecht
Pancratius
RODA'23
Zeeburgia
SO Soest
Theole
FC Weesp
KDO

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: