Berry Kramer kopt FC Aalsmeer op de valreep naar 1-2.   Foto: Ton van Eenennaam

Snoekduik Berry Kramer in slotminuut beslissend

26-9-6-'20 20.00 uur | J Holland-FCA 1-1 | Door: Klaas Leegwater

Dorpsstraat 93   Aalsmeer

Met een prachtige snoekduik dertig seconden voor tijd bezorgde Berry Kramer in de uitwedstrijd tegen Jong Holland zijn ploeg de 2-1 overwinning. Licht verdiende driepunter voor FC Aalsmeer dat pas in de laatste tien minuten in de jacht op de winnende treffer de gastheer onderste boven liep. In de rangschikking van 2A deelt FC Aalsmeer na twee duels de koppositie met HBOK.

De formatie van Jesse Donker, die op Nassim Zohair na (blessure) met dezelfde elf spelers begon als vorige week tegen sv Marken, kwam in Alkmaar na een klein kwartier op voorsprong. Buitenspeler Calvin Valies passeerde aan de linkerkant op snelheid drie tegenstanders, zijn half hoge voorzet werd door Jong Holland-verdediger Jay Haanraads pechvol achter zijn eigen doelman Nick Blauw gewerkt.

Tegen het einde van de eerste helft, inmiddels was Calvin Koster geblesseerd afgehaakt (Mike Dam), kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door een foutje van FC Aalsmeer-goalie Nick van der Wiel. Na een scherp indraaiende voorzet kreeg de sluitpost de bal niet klem in zijn handen waardoor het leer voor de voeten van Luc Straathof viel. Dat betekende 1-1.

Calvin Valies glijdt langs twee tegenstanders.   Foto: Ton van Eenennaam

Veel kansen
Bijna in het vallen van het rustsignaal had Valies, na een verre uitrap van Van der Wiel en Dam als tussenstation, de 1-2 op zijn schoen. Blauw redde uitmuntend. In de tweede helft, met de jeugdige Tijn de Bruin in het veld voor Daan Vaneman, bouwde FC Aalsmeer langzaam aan een overwicht. De kansen op een nieuwe voorsprong stapelden zich op voor de roodgroenen.

Zo schoot Berry Kramer rakelings naast, zag Valies zijn inzet kort voor de doellijn gekeerd worden, een poeier van Mike Dam scheerde tien centimeter over de lat, Kramer kopte de bal tegen de paal, één op één Mike Dam met doelman Blauw kwam laatste als winnaar uit de bus, en zo waren er nog een aantal mogelijkheden voor de bezoekers.

FC Aalsmeer, in de slotfase met Thomas Steinhart als linkeraanvaller en Valies naar de rechterkant verhuisde, bleef jagen op de winnende treffer.

Mooie snoekduik
Die volharding werd dertig seconden voor tijd beloond met de mooie beslissende goal van Kramer. Uit een vrije trap van Mike Dam kroop Kramer bij de tweede paal goed voor zijn tegenstander, gooide met een jump zijn lichaam naar voren en sloeg de bal met het hoofd hard tegen de touwen. Een geweldig doelpunt van de bejubelde Kramer die vorige week in de slotfase tegen sv Marken eveneens een belangrijk rol speelde bij de beslissende 3-2.

Berry Kramer wordt gefeliciteerd door teamgenoten na zijn doelpunt.   Foto: Ton van Eenennaam

Tweede overwinning voor FC Aalsmeer, na twee wedstrijden samen met HBOK aan de leidng in 2A. Volgende week is FC Zaandam in Aalsmeer de tegenstander.