Berry Kramer (midden) kon in Alkmaar na een slepende blessure eindelijk weer minuten maken bij FC Aalsmeer. De middenvelder viel in de tweede helft in.   (foto: Ton van Eenennaam)


Aalsmeer sleept in slotfase eerste winst binnen

Tweedeklasser FC Aalsmeer heeft de eerste competitiewinst binnen. Na het 4-4 gelijkspel vorige week tegen OSV versloegen de Aalsmeerders zaterdagmiddag in het stormachtige Alkmaar Jong Holland met 2-1. Beslissende treffer viel in de slotfase, maker was aanvaller Jordy de Groot. Na twee duels is aleen leider Zandvoort nog zonder puntenverlies.

28-9-'19 20.30 | Jong Holland-FCA 1-2 | Door: Klaas Leegwater
Installatie en advies op uw locatie mogelijk. Aalsmeerderweg 249.


Op het sportpark aan de Willem Alexanderlaan was door de stevige wind van goed voetbal geen sprake. Beide ploegen waren nauwelijks in staat een goedlopende aanval het handje vol toeschouwers voor te schotelen.

De enige grote kans die in de eerste helft viel te noteren was voor Jordy de Groot die in de beginfase in goede scoringspositie kwam maar oog in oog met de doelman van de thuisclub het net niet wist te vinden.

Kort voor rust de voorsprong voor de thuisclub. Aanvaller Yoran Wezepoel wist bij een van de weinige uitbraken van Jong Holland te ontsnappen aan de aandacht van de Aalsmeerse defensie en goalie Giovanni Santangelo te verrassen. FC Aalsmeer met achterstand de rust in.

Vroeg in de tweede helft kwamen de bezoekers op gelijke hoogte door een uithaal van Giliano Eijken. Na de gelijkmaker veelal slordig spel van beide partijen, een terecht gelijkspel hing sterk in de lucht.

Drie minuten voor tijd greep FC Aalsmeer alsnog de winst door een doelpunt van Jordy de Groot die uitgeweken naar links met de bal opstoomde en vervolgens de ruimte zag om doeltreffend uit te halen. Alweer de zevende seizoenstreffer van De Groot, dezelfde speler die vorig seizoen zo moeizaam zijn draai kon vinden bij de bloemendorpers.

Jordy de Groot heeft FC Aalsmeer drie minuten voor tijd op 2-1 voorsprong gebracht. Buit binnen voor roodgroenen. Doelpuntenmaker (rechts) wordt bejubeld door ploeggenoten.   (foto: Ton van Eenennaam)

De Groot schoot zijn ploeg in Alkmaar naar belangrijke winst. De roodgroenen na twee duels op vier punten, zelfde aantal is verzameld door zes andere teams die allen leider Zandvoort boven zich moeten dulden als de enige ploeg zonder puntenverlies.

Bij de Aalsmeerders moest in de eerste helft verdediger Nassim Zohair het veld met een blessure noodgedwongen verlaten. De ernst is nog onduidelijk.

Aanvaller Deo Sinduhije ontbrak zaterdag in de selectie. Berry Kramer maakte na een lange periode van blessureleed zijn eerste minuten in competitieverband. Sander Aznar Martinez had voor de eerste keer een basisplaats deze competitie. Volgende week wederom uitwedstrijd voor FC Aalsmeer, gastheer is ASV Arsenal.

Meer wedstrijdfoto's Jong Holland-FC Aalsmeer

Opstelling FC Aalsmeer:
Giovanni Santangelo, Mark Ruessink, Nassim Zohair (Thomas Steinhart), Burak Sitil, Daan van Huffel, Solomon Addai Pinas, Sander Aznar Martinez, Daan Vaneman (Berry Kramer), Junior Tiller, Jordy de Groot en Giliano Eijken .

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Ton van Eenennaam

Reageer

Deel dit artikel:

Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Peter van Ackooy
Peter van Ackooy van bouwbedrijf Bouwop B.V. stelt zich voor. "Jeugd met potentie de juiste begeleiding geven." Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


Aalsmeer-OSV 4-4
Tegenstanders van

 

  Amvj
Arsenal
Csw
DVVA
EDO
HBOK
J Holland
Marken
Nita
OSV
Purmersteijn
Zaandam
Zandvoort
Aalsmeer

Uitslagen/Standen