FC Aalsmeer viert feestje na de beslissing van Calvin Koster (midden op rug).   Foto: Ton van Eenennaam
 
 

Herstel zet door, opnieuw winst Aalsmeer
Huizen-FCA 0-2 (0-1)
Eerste klasse A zat
16-3-2019,


FC Aalsmeer heeft het goede spoor te pakken. Na de opluchting vorige week door de meer dan broodnodige winst op FC Breukelen veroverden de roodgroenen vanmiddag bij sv Huizen opnieuw een driepunter. Een doelpunt na een kwartier spelen van Jordy de Groot en vijf minuten voor tijd van Calvin Koster brachten de bezoekers de verdiende zege. Op de ranglijst blijft FC Aalsmeer staan op de tiende positie.

Onder opnieuw stormachtige weersomstandigheden hield trainer Van Garderen in Huizen vast aan de speelwijze van zeven dagen eerder, dat betekende een 4-4-2 spelsysteem met dit keer voorin naast Jordy de Groot de van een schorsing teruggekeerde Calvin Koster. Aanvallers Giliano Eijken (haakte tijdens warming-up af met bloedneus) en Martin Campbell (halffit) begonnen op de bank. Onder de lat stond deze middag Jeremaih Veldman in plaats van vaste doelman Nick van der Wiel die verlaat was.

Jordy de Groot opent
De meer verdedigende en compacte speelwijze lijkt FC Aalsmeer op dit moment beter op het lijf geschreven dan 4-3-3. De lange bal waarvoor de roodgroenen vanuit de verdedigingslinie in het recente verleden vaak kozen is de laatste weken minder te zien. Spelers staan dichter op elkaar, het middenveld met Tiller, Kramer, Pinas en Vaneman levert veel korte combinatie's op. Vaneman stond door de blessure van Daan van Huffel voor de tweede achtereenvolgende maal in de basis.

FC Aalsmeer kwam na een klein kwartier op voorsprong door een doelpunt van Jordy de Groot. Na een aanval over de rechterkant, waarbij onder meer Junior Tiller bij betrokken was, stond De Groot rond het zestienmetergebied klaar om de bal te ontvangen. De spits waagde met nog enkele tegenstanders voor zich een schot op doel, via een been van een Huizen-verdediger rolde de bal in de rechterhoek langs doelman Willemse.


Daan Vaneman, in Huizen opnieuw in de basis bij FC Aalsmeer, komt net te laat om gevaarlijk te worden.   Foto: Ton van Eenennaam

Geen moment in de wedstrijd
Huizen, de laatste twee wedstrijden zes punten binnengesleept, bleef het antwoord op de openingstreffer schuldig. Geen moment kwam de thuisclub, vorig seizoen gedegradeerd uit de hoofdklasse, goed in de wedstrijd. Behoudens een halve kans vroeg na het beginsignaal verscheen Huizen tot de rust niet gevaarlijk voor de neus van Veldman.

Veldman, die voor de tweede keer dit seizoen mocht starten in de hoofdmacht bij de Aalsmeerders, kreeg geen moeilijke middag. Want ook in de tweede helft, waar een offensiever Huizen werd verwacht, bleven de gastheren timide voetballen. Er zat heel weinig pit in het elftal van trainer Arnold Klein die halverwege het tweede bedrijf met een dubbele wissel meer vuur in zijn formatie probeerde te brengen.

Het beoogde vuur bij Huizen bleek niet meer dan een vonkje, voor het grootste deel de verdienste van FC Aalsmeer dat defensief deze middag heel weinig weggaf. De 2-0 van Calvin Koster, op het moment dat de klok bijna de negentig minuten aantikte, was dik verdiend.

Koster, afgelopen week door wintersportvakantie niet getraind, dook aan de linkerkant in de ruimte en werd op maat aangespeeld door Kramer. Koster beloonde zijn goede optreden in Huizen door met links de 2-0 hard langs Willemse in de rechterhoek te schieten.


Invaller Sander Aznar Martinez kreeg ruim twintig minuten speeltijd. De middenvelder komt terug van een blessure en speelde eerder op dag mee in het tweede elftal van FC Aalsmeer.   Foto: Ton van Eenennaam

Het lek raakt boven bij FC Aalsmeer. Op de ranglijst maakt het team van Van Garderen nog geen grote sprongen, medekandidaten voor nacompetitievoetbal wonnen namelijk eveneens. Op WV-HEDW na pakten Zuidvogels en CSW de volle buit. En omdat BOL en FC Breukelen verlies leden is er nu een groep van zes ploegen die kort onder en boven de rode streep elkaar in punten nauwelijks ontlopen. FC Aalsmeer is in de lift gestapt, nu nog de knoppen van de 3e en 4e etage vinden.


Reageer

 


 
Huizen-FCA 0-2 (0-0)

0-1 Jordy de Groot (14e)
0-2 Calvin Koster (89e)

Scheidsrechter: Danny Korbee (Hoofddorp)
Toeschouwers: 233

Opstelling FCA:
Jeremaih Veldman, Mark Ruessink, Burak Sitil, Eder Delgado, Sergae Kogelans, Junior Tiller (68e Sander Aznar Martinez), Berry Kramer, Solomon Pinas, Daan Vaneman, Jordy de Groot (62e Martin Campbell) en Calvin Koster (90+1 Giliano Eijken).

Afwezig: Daan van Huffel (geblesseerd).

23-3: FCA-BOL

Stand/Uitslagen 1A
Volledige programma dit seizoenAdvertentie:


 


 
Klaas Leegwater
16-3-2019
19.00 uur