Roy Endhoven op archiefbeeld. De aanvoerder van RKDES opende in Rotterdam tegen HOV/DJSCR al na een halve minuut de score.   Foto: Jaap Maars
 
 

RKDES niet te stuiten, promotie lonkt steeds meerHOV/DJSCR-RKDES 2-5 (1-2)
Derde klasse Groep Hoog
14-4-2019


RKDES kan langzamerhand de voorbereidingen op een promotiefeestje opstarten. Opnieuw veroverden de Kudelstaarters in de promotiegroep een driepunter. In Rotterdam was het team van Kiri Kalaitzis rode lantaarndrager HOV/DJSCR met 5-2 de baas. Zeven duels gespeeld en negentien punten verzameld heeft de lijstaanvoerder in 3A Hoog. Nog vier duels te gaan en een marge van vijf punten op nummer drie FC IJsselmonde. Bovenste twee teams promoveren rechtstreeks.

Het ziet er dus allemaal rooskleurig uit voor de roodzwarten. Blijft RKDES de komende twee duels tegen DIOS (thuis) en Slikkerveer (uit) foutloos kunnen de Kudelstaarters, afhankelijk van de resultaten van de achtervolgers, mogelijk op zondag 12 mei op sportpark Reyerpark in Ridderkerk al de stap naar de tweede klasse bewerkstelligen. Of anders een week later voor eigen publiek tegen DONK.

Dertig seconden
RKDES begon in Rotterdam uitermate voortvarend aan het zevende groepsduel, al na twee├źndertig seconden lag de bal in het net bij de nummer laatst. HOV/DJSCR-doelman Mo Amraoui beoordeelde een afstandsschot van Roy Endhoven dusdanig verkeerd dat het leer achter de sluitpost in de touwen plofte.

De Kudelstaarters, gestart met hetzelfde basiselftal als vorige week in Leiden, bleven na de snelle voorsprong de defensie van HOV/DJSCR onder druk zetten. De jeugdige Jimmy Baars, die binnen een paar weken een vaste plaats in de hoofdmacht heeft veroverd, probeerde een paar keer met schoten van afstand de goalie van de thuisclub opnieuw te verrassen. Een redding van de doelman en eenmaal hulp van de paal bleef de score toen nog op 0-1 houden.

Ook Elias Elhadji kreeg mogelijkheden, hij zag daarbij soms over het oog dat medespelers er beter voor stonden. De 0-2 kwam er toch, na een bekeken steekbal van aanvoerder Roy Endhoven kon clubtopscorer Indy van Koert de mooie pass bekronen met de tweede Kudelstaartse treffer.

Eigen doelpunt
Kort voor rust uit het niets een tegendoelpunt van HOV/DJSCR. De defensie van RKDES had na een hoekschop geen goed zicht op de bal, van dichtbij werd keeper Wilbert Klijmij verrast door de inzet van Rachid Nassiri. Vrijwel in dezelfde minuut vergrootte Erik Overvliet in uitstekende positie met het hoofd bijna de marge weer naar twee doelpunten.

De 1-3 kwam er alsnog, dat gebeurde kort in de tweede helft. Rechteraanvaller Maarten van Putten knalde de bal op de paal, het terugspringende leer verdween via de voet van HOV/DJSCR-verdediger Caron Kloppert achter zijn eigen doelman. Een minuut na de score van de roodzwarten verkleinde de thuisclub het verschil weer naar één doelpunt. Uit een vrije trap een halve meter buiten het strafschopgebied liep Nourdin Akachar de bal achter Klijmij.

Rood niet op zak
De verder prima fluitende scheidsrechter Verhoeve verzuimde na de 2-3 een rode kaart uit te delen aan een speler van de thuisploeg na duidelijk een klap in het gezicht van Indy van Koert. De dader ontsnapte met een gele prent. gek genoeg kreeg slachtoffer Van Koert dezelfde kleur kaart voorgehouden. Gelukkig liep het incident niet verder uit de hand. De arbiter wuifde kort daarna eveneens een strafschop weg toen RKDES-spits Mano van Veen in het zestienmetergebied hard werd gevloerd.

Twintig minuten voor tijd tilde Robin van der Steeg de tussenstand naar 2-4. De invaller bij RKDES tikte een lage harde voorzet van Endhoven perfect binnen. Indy van Koert had de 2-5 op zijn slof liggen, de Rotterdamse doelman lag in de weg. Vijf minuten voor tijd werd het verschil alsnog op drie treffers gebracht. Indy van Koert werd de diepte ingestuurd en met een prachtig 'stiffie' over de keeper rondde de Kudelstaartse goaltjesdief schitterend af. Nummer 22 van Van Koert in deze competitie.

DIOS
Zesde winst binnen voor RKDES, de ploeg van Kiri Kalaitzis lijkt niet af te brengen van dat ene doel; promotie naar de tweede klasse. Volgende week maandag (2e Paasdag) komt DIOS op bezoek aan de Wim Kan Dreef. In de eerste halve competitie eindigde de ploeg uit Nieuw Vennep op de eerste plaats met zes punten voorsprong op RKDES.
De rollen zijn paar maanden later in de promotiegroep duidelijk omgekeerd. De formatie van trainer Dave Lange staat op elf punten achterstand en strijdt alleen nog voor een plek in de nacompetitie.

Wedstrijdinfo: Richard Buskermolen (RKDES).


Eerste twee teams promoveren rechtstreeks. Nummer drie, vier en vijf herkansing in de nacompetitie.

Reageer


HOV/DJSCR-RKDES 2-5 (1-2)

0-1 Roy Endhoven (1e)
0-2 Indy van Koert (31e)
1-2 Rachid Nassiri (41e
1-3 E.D. (49e)
2-3 Nourdin Akachar (50e)
2-4 Robin van der Steeg (69e)
2-5 Indy van Koert (83e)

Scheidsrechter: Arjan Vehoeve (Barendrecht)
Geel RKDES: Indy van Koert

Opstelling RKDES:
Wilbert Klijmij, Lennart Kok, Troy Zwanenberg, Erik Overvliet, Arnaud van Leeuwen, Elias Elhadji (59e Robin van der Steeg), Roy Endhoven, Jimmy Baars (80e Kees Nieuwendijk), Maarten van Putten, Mano van Veen (78e Rick Verkuijl) en Indy v Koert .

22-4: RKDES-DIOS

Programma/Stand Groep Hoog


Advertentie Aalsmeer Rondvaart:


 

 
Klaas Leegwater
14-4-2019
21.00 uur