De Jong: "Grote uitslag is een vertekend beeld"

KDO heeft het moeilijk na de verhuizing van West II naar West 1. De tweedeklasser verloor de eerste drie duels en staat samen met RODA'23 en Zeeburgia onderaan de ranglijst. Afgelopen zondag een pijnlijk fors verlies (5-0) bij Hooglanderveen. "Die uitslag is vertekend, we deden lang goed mee. Alleen benutten wij de kansen niet en zij wel", reageert KDO-trainer De Jong. (met video)

8-10-'19 14.00 | Reactie De Jong | Door: Klaas Leegwater


Drie gespeeld, nul punten, pas één doelpunt gemaakt en negen tegentreffers. Geen bemoedigende cijfers tijdens de competitiestart in 2B voor KDO dat vorig seizoen in West II op het nippertje de nacompetitie voor promotie misliep.

Afgelopen zondag werden de Kwakelaars met boter en suiker ingemaakt (5-0) tijdens de uitwedstrijd in en tegen Hooglanderveen. Bij 2-0 misten de bezoekers kort na rust door het missen van een strafschop de aansluiting.

Beelden die een plaatselijke cameraploeg van het duel maakte laten zien dat de ploeg van trainer Raymond de Jong de zaken zondag duidelijk niet op orde had. Geen scherpte in de duels, vaak een stapje te laat en defensief veel ruimte weggaf. Hoe kijkt De Jong terug op het fiasco in Hooglanderveen?

"Vertekend beeld"
"Iedereen die deze cijfers ziet denkt dat we zijn weggespeeld maar dat is een vertekend beeld. Gezien het spelbeeld waren we helemaal niet de mindere", vertelt De Jong ruim een dag na de forse nederlaag. "Onze start was hartstikke goed, we kregen veel kansen die we helaas onbenut lieten. Ook werd onze aanval een paar maal onterecht afgevlagd wegens buitenspel. En Hooglanderveen was wel scherp voor de goal."

"In de rust heb ik gezegd dat het feller moest en veel effectiever in de voorhoede. Na het missen in de tweede helft door ons van de strafschop en kort daarop de 3-0 zag je de moed bij mijn spelers in de schoenen zakken. Daarna probeerde ik met achterin één op één nog iets te forceren, dat pakte averechts uit. Hooglanderveen speelde dat met nog eens twee doelpunten goed uit, ze waren heel doelgericht met veel positiewisselingen."

Sleutel zoek
KDO zocht na het ruime verlies met gebogen hoofd de kleedkamer op. De Jong: "De jongens zaten stuk. Pijnlijk was dat we een tijdje voor een dichte kleedkamer moesten wachten omdat de sleutel zoek was, en toe moesten zien hoe de spelers van Hooglanderveen met de deur open feestend in de kleedkamer de winst vierde. Dat kwam wel even binnen bij ons."

De trainer van KDO maakt zich ondanks de slechte competitiestart nog geen zorgen: "Nee...het is alleen wel zaak dat we de kansen gaan verzilveren. We creëren genoeg, maar maken ze niet." Aanstaande zondag in eigen huis tegen Zeeburgia, eveneens nog op nul punten, moet het gebeuren voor KDO. "Een tegenstander met een groot verleden, we zullen ons goed voorbereiden."

Bekijk in honderd seconden de vijf goals
(Bron: Dorps-TV Hooglanderveen)


Tekst: Klaas Leegwater

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Dutch Credit Brokers
Wesseling en Reinders van Dutch Credit Brokers (DCB) "Kun je niet delen, dan kun je ook niet vermenigvuldigen!" Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


Aalsmeer-OSV 4-4
Tegenstanders KDO
(Tweede klasse B)

 
  DCG
DIOS
DWS
HBC
Hooglanderv.
Kampong
Nieuw Utrecht
Pancratius
RODA'23
Zeeburgia
SO Soest
Theole
FC Weesp
KDO

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: