Basisteam Legmeervogels tegen Hillegom. Rij achter: Mitch Vernooij, Mitchell Verschut, Folke Maenhout, Kenneth v d Nolk van Gogh, Sven van Beek, Daley Venghaus. Voor: Jasper Burgers, Quint Piris, Othman Lechkar, Regilio Kranenburg en Revellinio Slijters. Foto: LMV


Legmeervogels zeker van volgende ronde

Legmeervogels kan de tweede ronde in de districtsbeker niet meer mislopen. De eersteklasser won zondag in Hillegom ook de tweede bekerwedstrijd, de plaatselijke tweedeklasser werd met 2-0 verslagen. Beide doelpunten werden in de eerste helft gescoord. Derde bekerduel over zes dagen tegen Kagia is voor Legmeervogels niet meer dan een formaliteit.

9-9-'19 05.00 | Hillegom-Legmv 0-2 | Door: Klaas Leegwater

Afgaand op de statistieken is Legmeervogels prima aan het seizoen begonnen. Vorig jaar omstreeks deze tijd hadden de geelblauwen uit twee bekerduels geen enkel punt veroverd, twaalf maanden later zijn dat er zes uit twee wedstrijden en is men zeker van deelname aan de volgende bekerronde. Want dat is de uitkomst van de winst zondag in en tegen Hillegom.

Op de overwinning van de Uithoornse formatie viel helemaal niets af te dingen. De ploeg van trainer Roy van der Mije was heer en meester over de tweedeklasser en met iets meer zorgvuldigheid had de winst een stuk hoger kunnen uitvallen. Te vaak was de eindpass niet goed of werd er te gehaast gehandeld.

Na een half uur voetballen kwam Legmeervogels, dat opnieuw met een vijfmansverdediging speelde en deze keer was gekleed in een rood tenue, op voorsprong door een doelpunt van Daley Venghous die met een aanvallende rush twee, drie tegenstanders passeerde en met een bekeken schot doelman Marc Hogervorst kansloos liet.

Er naast gezet
Hillegom, waarbij trainer Ron Bouman twee van zijn basisspelers op het laatste moment naast het elftal had gezet wegens te laat aanwezig, probeerde na de openingstreffer wat tegengas te geven, de paar speldenprikjes konden de bezoekers evenwel niet verontrusten. Integendeel, nog voor het pauzesignaal scoorde Legmeervogels 2-0.

Regilio Kranenburg brak door de defensie van de thuisclub, ging af op de tweede Uithoornse treffer, op het laatste moment werd Kranenburg echter overdreven gestuit door goalie Hogervorst. De terecht toegewezen strafschop door arbiter Breedijk werd door Othman Lechkar feilloos benut.

Geen vrees
Een kort offensief in de tweede helft van Hillegom liet het team van Van der Mije zonder veel vrees over zich heenkomen, daarna pakte Legmeervogels het initiatief weer over. In de laatste twintig minuten kansen op meer voor de bezoekers, de finesse ontbrak bij de eersteklasser om het scorebord opnieuw te laten oplichten.

Wederom dus een driepunter voor de club die dit seizoen gaat pogen met 'een Uithoorns gezicht' de aanhang te vermaken en tevens geen slecht figuur te slaan in de aanstaande competitie die over twee weken start in Zuid-Scharwoude bij LSVV.

Eerst zaterdag ontspannen de laatste bekerwedstrijd in deze ronde tegmoet zien tegen Kagia, dat nog wel wat te winnen heeft. Wedstrijd op de Randhoorn start om 15.00 uur. In deze poule plaatsen de bovenste twee clubs zich voor de volgende ronde.

Met medewerking van Hans Heere (Legmeervogels).

Basis-opstelling Legmeervogels:
Folke Maenhout, Daley Venghous, Sven van Beek, Mitchell Verschut, Kenneth van der Nolk van Gogh (65e Prince Owus), Revelinio Slijters, Otman Lechkar, Mitch Vernooy (80e Nick Verschut), Quint Piris (69e Jorick vd Deijl), Jasper Burgers, en Regilio Kranenburg.

Uitslagen:
Legmeervogels-HBC 2-0
Kagia-Hillegom 1-2
HBC-Kagia 1-1
Hillegom-Legmeervogels 0-2

Stand poule 15:
Legmeervogels 2-6
Hillegom 2-3
Kagia 2-1
HBC 2-1

Programma:
za 14-9 LMV-Kagia (15.00)
zo 15-9 Hillegom-HBC

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Richard Pannekoek
Architect Richard Pannekoek, onder meer betrokken bij de bouw van het nieuwe clubhuis van FC Aalsmeer, stelt zich voor. Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


ZOB-Aalsmeer 4-1
Tegenstanders Legmeervogels
(Eerste klasse A)

 

  AFC'34
AGB
DSOV
F.Wormerveer
Hoofddorp
Kolping Boys
LSVV
De Meern
Papendorp
SDZ
FC Uitgeest
Zaanlandia
De Zouaven
Legmeervogels

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: