Voortbestaan Het Amsterdamsche Voetbal in gevaar

Eigenaar Jos van Mieghem stopt maar rekent op doorstart voetbalsiteHAV
Voetbalsite
25-6-2019,


De populaire voetbalsite Het Amsterdamsche Voetbal dreigt na ruim zeven jaar te verdwijnen. De website die een groot deel van het amateurvoetbal in de regio Groot Amsterdam belicht zoekt een nieuwe eigenaar. Als zich geen reddende partij(en) aanbiedt gaat de onder voetballiefhebbers bekende voetbalsite binnenkort mogelijk uit de lucht.

In een brief per mail vorige maand van oprichter Jos van Mieghem aan direct betrokkenen, het schrijfsel werd razendsnel 'geforward' naar vele anderen, wordt een en ander uitgelegd. "...ik ben onlangs tot de conclusie gekomen dat Het Amsterdamse Voetbal andere energie nodig heeft dan hetgeen ik nog kan brengen. Energie in termen van tijd en aandacht, maar ook energie in termen van financiën.

Onze uit de hand gelopen hobby heeft een andere aanpak nodig. Als enige eigenaar van HAV heb ik derhalve besloten dat Het Amsterdamse Voetbal, onder mijn leiding, einde seizoen haar deuren gaat sluiten.", schrijft Van Mieghem

Schot in de roos
Van Mieghem, Mathijs Groenewoud en Jeroen van Bemmelen richtten ruim zeven jaar geleden Het Amsterdamsche Voetbal op. Het was een schot in de roos. Met de berichtgeving over het amateurvoetbal in de regio Groot Amsterdam werden vele liefhebbers van het amateurvoetbal bediend. De website volgt ongeveer honderd clubs in de regio.

"Ik stop ermee, maar dat zegt nog niet dat Het Amsterdamsche Voetbal stopt. Ik ben in gesprek met adverteerders en vrijwilligers", zegt Van Mieghem vandaag in Het Parool. Hij is ervan overtuigd dat het lukt. "Onze lezers kunnen volgend seizoen gewoon terecht op Het Amsterdamsche Voetbal. Daar ben ik nu mee bezig."

De voetbalsite draait voornamelijk op vrijwilligers. Hoofdredacteur Joachim van der Marck is/was de enige vaste kracht. Zijn contract loopt eind deze maand af. In Het Parool zegt Van der Marck: "We hebben goede jaren achter de rug, maar het was ook behoorlijk zwaar. Ik deed alles in mijn eentje."

Mathijs Groenewoud die twee jaar geleden wegens gezondheidsredenen afhaakte bij Amsterdamsche Voetbal ziet nog steeds een plek voor de site. "Vroeger kon je over amateurvoetbal lezen in de dagbladen, maar die zijn gestopt met hun amateur­bijlages. Door onze komst ging het amateurvoetbal weer leven. Zonder de website weten mensen nauwelijks wat er bij hun eigen club speelt", zegt Groenewoud tegen Het Parool.


Reageer

 
 
Advertentie:


 


 
Klaas Leegwater
25-6-2019
Update: 15.30 uur