Technische duo van KDO...Johan Stange (links) en hoofdtrainer Raymond de Jong. "Dit is verschrikkelijk zuur."   Archief-foto: Jaap Maars
 
 

Sterk seizoen KDO eindigt in deceptie
GDA-KDO 2-2 (1-1)
Tweede klasse C
26-5-2019


"Dit is niet te geloven, ik heb hier echt geen woorden voor. Ik weet niet wat ik zie." Verslaggever Jordan Smits van lokaal radiostation RICK FM wist zondagmiddag even voor vier uur niet wat hij meemaakte op sportpark Madestein in Den Haag.

Zijn 'cluppie' KDO had met de 2-1 voorsprong tegen GDA het felbegeerde ticket voor de nacompetitie in de achterzak toen voor de Kwakelse tweedeklasser de fatale laatste dertig seconden aanbraken. Uit een vrije trap van GDA belandde de bal op de paal, waarna in de nastoot drie spelers van de thuisclub de bal voor het intikken hadden. Weg competitie-toetje voor KDO, geen naspel voor promotie naar de eerste klasse.

KDO had in Den Haag tijdens de laatste speelronde een sterk seizoen kunnen belonen met een prijs. Vanaf de winterstop was de ploeg van Raymond de Jong bezig met een gestage klim op de ranglijst van 2C. De laatste weken bleef KDO goed aanklampen om via een hoge eindpostie of hoge notering in de derde periode, kansrijk te blijven voor extra duels in juni. Zondag in Den Haag moesten de roodwitten elk geval GDA verslaan en vervolgens hopen op een misstap van de concurrentie.

In rook op
Halverwege de tweede helft zag het er goed uit voor de Kwakelaars. Na een 1-1 ruststand, doelpunt Mathijs van Rijn, kwam KDO na de pauze via Bart Hoving wederom op voorsprong. Het was amper verdiend, de bezoekers leken op Madestein met lood in de benen te spelen.
Matig spel, rommelig voetbal, KDO liet in Den Haag niet zien wat zij daadwerkelijk in hun mars heeft. Toch gloorde de zon aan de horizon...door de tussenstanden op de andere velden was deelname aan de nacompetitie virtueel binnen voor KDO.

"Vergelijk het maar met het 'AJAX gevoel', op de valreep laat je alles uit je handen glippen."

"Natuurlijk wisten we op de bank de tussenstanden van de concurrentie, het zag er allemaal heel goed uit voor ons. Als je dan in de laatste seconden de nacompetitie in rook ziet opgaan is dat zo verschrikkelijk zuur", vertelde de teleurgestelde leider Johan Stange een paar minuten na afloop in de microfoon van RICK FM. "Vergelijk het maar met het 'AJAX gevoel', op de valreep laat je alles uit je handen glippen."

"Fantastisch seizoen"
Dat KDO juist tegen GDA, dat met de A-selectie vanaf volgend seizoen verhuist naar de zaterdag, de nacompetitie misloopt maakt het voor de roodwitten extra pijnlijk. Voor de formatie uit Den Haag was weken geleden al duidelijk dat degradatie een feit was. Nog wat meer zout in de de Kwakelse wonden strooien; KDO verspeelde dit seizoen vijf punten aan de Hagenezen. Zo bezien zou een plek in de nacompetitie voor een deel misplaatst zijn voor het team van De Jong.

"Allemaal waar...maar ik vind dat we desondanks een fantastisch seizoen hebben gespeeld", reageerde Stange na het debacle in Den Haag. "Wie ons vooraf verteld zou hebben dat we tot het eind van de competitie gingen meedraaien voor een prijs zou voor gek zijn verklaard. We hebben gewoon goed gepresteerd, onze doelstelling ruim gehaald. Maar ja..net niet goed genoeg om vandaag de winst over de streep te trekken. Doodzonde."

In 2C werd TAC met ruime voorsprong (12 pt) kampioen. ROAC, Teylingen en RVC'33 spelen nacompetitie voor promotie. GDA degradeert, Stompwijk'92 en ESTO spelen duels om lijfsbehoud. ESTO stroomt pas tijdens de tweede ronde in, RKDES is dan in Bodegraven mogelijk de tegenstander.

Wedstrijdindo: Paul Hogerwerf (KDO)
Reactie leider Stange: RICK FM.Reageer

Jeroen Könst, 28-5-2019
Mooi verwoord Klaas. Rick FM heeft het hele seizoen live de wedstrijden gevolgd met verslaggevers langs het veld. Allemaal vrijwilligers waar Rick FM trots op is. Tot volgend seizoen. Jeroen Könst (RICK FM).


Advertentie:GDA-KDO 2-2 (1-1)

0-1 Mathijs van Rijn (20e)
1-1 GDA (38e)
1-2 Bart Hoving (77e)
2-2 GDA (90e)

Opstelling KDO:
Jesper Oudshoorn, Mitchel Smits, Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn, Joris Kortenhorst (46e Sven Vlasman), Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Jesse Stange.

Stand/Uitslagen 2C
Volledige programma dit seizoen

 

 
Klaas Leegwater
28-5-2019
14.00 uur