KDO loopt goede uitgangspositie misDubbele gevoelens voor KDO na het 1-1 gelijkspel in Voorhout tegen Foreholte. Aan de ene kant liepen de Kwakelaars een goede uitgangspositie voor de derde periode mis, aan de andere kant mocht de ploeg van De Jong nog blij zijn met het behaalde punt. In de slotfase kwam KDO namelijk heel goed weg door een discutable afgekeurde treffer van de thuisclub. In de strijd om een seizoensprijs moeten de roodwitten in de laatste twee duels de volle buit pakken en hopen op een misstap van de concurrenten.


Foreholte-KDO 1-1 (0-0)
Tweede klasse C
12-5-2019


Hoe belangrijk het moment voor KDO straks gaat worden bij het opmaken van de eindbalans zal later blijken maar het was zondagmiddag tijdens de wedstrijd tegen Foreholte elk geval een cruciale gebeurtenis die beslissend was over Kwakels verlies of een behaald punt. Was de bal wel of niet over doellijn twee minuten voor tijd?

Bij de tussenstand van 1-1 ontwikkelde zich het duel in Voorhout tot een bloedstollend einde met over en weer grote kansen op de winnende treffer. In blessuretijd leek Rick Brabander met een schot van dichtbij Foreholte op de valreep de overwinning te bezorgen. De invaller gooide de armen al omhoog, Brabander was echter de enige speler op het veld die overtuigd was van een geldige treffer. Anderen binnen de lijnen waren daar allerminst zeker van.

Sluitpost Jesper Oudshoorn van KDO wist de inzet van Brabander namelijk te keren...maar gebeurde dat op of net over de doellijn? Scheidsrechter Wagner stond te veraf om een en ander goed te kunnen beoordelen, en KDO-grensrechter Rijnders had natuurlijk op dat moment een vuiltje in het oog. Geen doelpunt...besliste de arbiter tot grote opluchting van de Kwakelaars.

"Jesper zei na de wedstrijd dat de bal niet achter de lijn was, maar supporters van ons die het goed konden zien vertelden dat het wel degelijk een doelpunt was", verklaarde KDO-leider kort na afloop aan lokale zender RICK FM.

En zo kwam de formatie van trainer De Jong in de zenuwslopende slotminuten tegen Foreholte dus goed weg hoewel van blijdschap in het roodwitte kamp geen sprake was. Want met een blik op de andere uitslagen had de kandidaat voor de derde periode zondag heel goede zaken kunnen doen.

Moeizaam
"We speelden vandaag niet ons beste wedstrijd, we kwamen vaak een stapje te laat. En we lieten goede kansen op de bevrijdende 2-0 liggen", zocht Stange naar een verklaring voor het gelijkspel van KDO dat in Voorburg met 0-0 de rust inging.

De bezoekers konden voor de pauze ondanks verzorgd spel moeizaam voor gevaar zorgen doordat Kwakelse goalgetter Jesse Stange goed aan banden werd gelegd. Beste kans op de openingstreffer in het eerste bedrijf was voor Foreholte, aanvaller Ton Arroyo kopte de bal op de paal.

Het elftal van trainer Raymond de Jong kwam zeer scherp uit de kleedkamer voor de tweede helft, dat resulteerde gelijk in een voorsprong. Nadat Mathijs van Rijn een afgeslagen bal goed onderschepte besloot de aanvaller snel tot het afgeven van een strakke voorzet waarna Foreholte-verdediger Tjeerd van der Zwaan de bal ongelukkig in zijn eigen doel tikte. Doelman Matthijs Guijt werd volkomen verrast.

In de 67e minuut was invaller Joris Kortenhorst dichtbij de 0-2 voor KDO, zijn kopbal uit de negende Kwakelse hoekschop spatte uiteen op de lat. Vlak hierna bijna de gelijkmaker van de thuisclub, een afstandsschot van zo’n 25 meter van invaller Sten Admiraal belandde op paal. Admiraal schoot even later uit een vrije trap een halve meter over de lat.

Meer druk
In de tweede helft gaf Foreholte, in deze competitie niets meer te winnen of te verliezen, veel meer druk naar voren. KDO had daar onvoldoende antwoord op, het team van De Jong werd steeds meer naar achteren gedwongen.

In de 84e minuut kwam Foreholte verdiend op gelijke hoogte nadat Admiraal doelman Oudshoorn, in Voorhout de vervanger van Tobias Ravelli (blessure vinger), kansloos liet met een fraai schot in de bovenhoek. Na de spannende slotfase, waarbij Foreholte dus even dacht de drie punten te veroveren, floot de goed leidende scheidsrechter af en was het gelijkspel een feit.

Kansen nacompetitie
Door de uitslagen op de andere velden liep KDO de kans mis de leiding te nemen in de derde periode. Desondank blijven de roodwitten meedoen voor een plaats in de nacompetitie. De koplopers in de derde periode RVC’33 (HVV uit en ESTO thuis), DOSR (ONA uit en TAC’90 thuis) en HVV (RVC’33 thuis en Teylingen uit) hebben met nog twee wedstrijden te gaan één punt meer dan KDO.

Daarnaast staat KDO op de vierde plaats op de ranglijst met drie punten achterstand op nummer twee ROAC. Om het seizoen mogelijk te kunnen verlengen is een overwinning op Stompwijk’92 a.s. zondag een 'must'. Op de laatste speeldag gaat KDO naar Den Haag voor het duel tegen degradant GDA.

In 2C werd TAC'90 afgelopen zondag kampioen. De uitgesproken titelfavoriet won met 6-1 bij ONA en is daarmee onbereikbaar voor de concurrentie. TAC'90 heeft twee speelronden voor het competitieslot tien punten meer. GDA gaat degraderen, vier clubs strijden voor ontsnapping aan de nacompetitie voor handhaving.

Wedstrijdinfo: Paul Hogerwerf (KDO) en Foreholte.

Reageer

Advertentie:


Foreholte-KDO 1-1

1-0 Mathijs van Rijn
1-1 Sten Admiraal

Scheidsrechter: Louis Wagner
Toeschouwers: 77

G Opstelling KDO:
Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn (68e Sven Vlasman), Thomas Stevens (60e Joris Kortenhorst), Joeri Stange, Mathijs van Rijn (80e Niels Ruhe), Bart Hoving en Jesse Stange.

19-5: KDO-Stompwijk'92

Stand/Uitslagen 2C
Volledige programma dit seizoen

 

 
Klaas Leegwater
14-5-2019
14.00 uur