RODA'23 viert een feestje na weer een doelpunt tegen Nieuw Utrecht.   Foto: Koos van der Leest

Verlies KDO en Legmeervogels, dikke winst RODA'23 (video)

1-11-'21 18.30 uur | Foreholte-KDO 6-0 | Door: Klaas Leegwater

Een goed glas wijn, authentieke antipasti en Romeinse pizza’s. Ook afhalen mogelijk. Stommeerweg 91.

Tweedeklasser KDO liet het afgelopen zondag lelijk afweten tegen Forholte. De Kwakelaars kwamen er in Voorhout tegen de lager genoteerde gastheren en vier keer op rij hadden verloren nauwelijks aan te pas. De ploeg van Mark Wietsma was door een of andere redenen niet goed bij de les en verloor geheel terecht met 3-0.

De ruststand was 2-0. Wietsma wisselde in de pauze drie spelers, en later verscheen ook aanvaller Jesse Stange bij de Kwakelaars binnen de lijnen. Daardoor werd KDO iets gevaarlijker, maar toen uit een vrije trap door een kopbal de 3-0 viel, waarbij doelman Oudshoorn niet geheel vrijuit ging, was het duel beslist.

Foreholte gaat door de tweede competitiewinst KDO op de ranglijst voorbij. De formatie van Wietsma zak naar de tiende positie in 2C. De trainer van KDO na afloop over het verlies tegen RICK FM: "Het was vandaag niet goed bij mijn ploeg, ze hebben minder samenhangend gespeeld dan normaal."

Bekijk de drie goals:

Domper Legmeervogels in laatste minuut
Ook buurtgenoot Legmeervogels leed een nederlaag, alweer de vierde in de competitie. Het team van Ton Pronk verloor met 3-2 van FC Uitgeest. Het brengt de geelblauwen na zes duels op de laatste positie in 1A.

Het rommelige duel op de Randhoorn leek met 0-0 de rust te halen, kort voor het pauzesignaal bracht Jamil Held de thuisclub echter op voorsprong. Halverwege de tweede helft kwam FC Uitgeest langszij door een geplaats schot van Mike Olgers in de bovenhoek. Doelman Acda was kansloos op de 1-1 en moest even later weer vissen na een harde kopbal van Yannick Draaijer.

In de slotfase lanceerde Legmeervogels een offensief op jacht naar de 2-2. Na een eerst een schot op de paal en een sublieme redding van FC Uitgeest-goalie na een inzet van Stan Tjassens knalde Jasper Burgers de thuisclub in de 87e minuut naast de bezoekers.

Beide partijen wilden in de slotminuten alsnog de winst binnenhalen. In de 88e minuut was het raak voor FC Uitgeest. Aanvaller Wesley Wilffert was na een dieptepass met een sliding net iets eerder bij de bal dan Acda en chipte het leer met veel gevoel over de sluitpost heen. Legmeervogels protesteerde hevig voor aanvallen van de keeper maar scheidsrechter Bogards wees naar de middenstip.

"Hier moeten we van leren"
Vierde verlies voor Legmeervogels, het stemde na afloop trainer Pronk niet vrolijk. "We speelden een redelijke eerste helft, in de tweede helft gaven we op een heel slordige manier twee goals weg. Na 2-2 ging ik er vanuit om het punt te koesteren, maar we kregen nog een paar heel goede kansen op de winst. Dat lukte niet en dan zie je FC Uitgeest er toch nog met drie punten vandoor gaan, met wel of geen overtreding op onze doelman. Een domper, hier moeten we even doorheen. En van leren...scherper worden en ervaring opdoen. Dan mag dit ons in de toekomst niet meer overkomen."

Dikke winst RODA'23
RODA'23 was zondag de enige regioclub die een overwinning wist te boeken. In Bovenkerk versloeg de tweedeklasser Nieuw Utrecht met grote cijfers, 6-0. De derde winst in vijf duels brengt de groenwitten in de top van 2B, op twee punten van leider IVV en een wedstrijd minder gespeeld.

Voor de pauze zorgden Nick Leerkes en Jeremey Giltay voor een 2-0 voorsprong. In het tweede bedrijf kreeg RODA'23 ruimte om verder weg te lopen bij het laaggeplaatste Nieuw Utrecht. Via Rezgar Kasim, opnieuw Leerkes en Kasim, en Thomas van Baest bepaalde de thuisclub de eindstand op 6-0.

RODA'23-trainer Bnar Toofeek: "We gaven vandaag heel weinig weg, waren dominant en sterk in de omschakeling. We speelden een goede wedstrijd en als dan de tegenstander een mindere dag heeft kom je snel aan zo'n grote uitslag."

"We hebben nu een leuke positie op de ranglijst, maar dat zegt zo vroeg in de competitie nog helemaal niets. Verlies je een keer en nummer zes en zeven winnnen gaan die ploegen je voorbij, zo dicht staat het nog bijelkaar. Daarom moeten we waken voor euforie. Ik denk dat je pas na dertien, veertien duels meer kan zeggen hoe je ervoor staat", aldus Toofeek.