Zuidvogels-Aalsmeer, 25 mei. Calvin Koster geblesseerd na botsing met doelman Frank Mol. Foto: Jaap Maars


Rentree Calvin Koster in oefenduel

29-2-'20 13.00 | Rentree Calvin Koster | Door: Klaas Leegwater

Aanstaande dinsdag tijdens een oefenduel van FC Aalsmeer tegen Zeeburgia (2e klasse zon) zal na een lange periode van blessureleed Calvin Koster zijn rentree maken in de hoofdmacht van de roodgroenen. De middenvelder/aanvaller raakte vorig jaar mei tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen Zuidvogels (0-0) zwaar geblesseerd aan de rechterknie na een harde botsing met doelman Frank Mol.

De 28-jarige voetballer werkte bijna tien maanden aan zijn herstel. Koster vertelde kort na zijn blessure: "Een operatie is niet nodig. Wel veel krachttraining, de spieren rondom goed versterken. Dan moet het weer goed komen. Het is moeilijk in te schatten hoelang het herstel gaat duren en wanneer ik weer op het veld kan staan. Misschien pas na de winterstop, ik reken elk geval op een lange periode."

Aan die lange periode is nu een eind gekomen. Na veel intensieve arbeid en voorzichtige opbouw qua belasting is een rentree voor Koster nabij. Hoofdtrainer Jesse Donker zal de Aalsmeerder tegen Zeeburgia speelminuten geven.

Ook Berry Kramer zal waarschijnlijk weer zijn opwachting maken binnen de lijnen. De middenvelder was door een blessure een maand uit de roulatie. Zoals Voetbal in Aalsmeer eerder deze week berichtte is verdediger Eder Delgado voorlopig uitgeschakeld.

Vier dagen na het oefenduel hervat FC Aalsmeer de competitie met een thuiswedstrijd tegen asv Arsenal. De roodgroenen staan op de derde positie in 2A, vier punten achter leider AMVJ. Oefenduel FC Aalsmeer-Zeeburgia op sportpark Beethovenlaan begint dinsdagavond 3 maart om 20.30 uur.

Calvin Koster (28):
2010-2012 VV Aalsmeer
2013 VVSB
2014-2020 FC Aalsmeer.

Bekijk het fragment waarin Calvin Koster in botsing komt met de doelman van Zuidvogels:


Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Jaap Maars

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV
Lid van de Businessclub Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-CSW 1-0Tegenstanders FC Aalsmeer
(Tweede klasse A)

 

  Amvj
Arsenal
Csw
DVVA
EDO
HBOK
J Holland
Marken
Nita
OSV
Purmersteijn
Zaandam
Zandvoort
Aalsmeer

Uitslagen/Standen

 Volg VIA op: