Zondagteam Aalsmeer start met winst op WVC

23-9-'19 18.00 | FCA-WVC 2-0 | Door: Klaas Leegwater

Het zondagteam van FC Aalsmeer is de competitie gestart met een prima overwinning op WVC. Vooraf waren de verwachting over een goed resultaat behoorlijk getemperd. De toch al niet brede selectie werd de afgelopen week namelijk geconfronteerd met vier afmeldingen.

Sterkhouders Alexander Goes, Remi Pasternak, Karel Mirowski haakten geblesseerd af en nieuwkomer Kevin Hoorneman had wegens ziekte beide trainingsdagen overgeslagen. Tim Millenaar komt terug van een kwetsuur, maar nog niet wedstrijdfit. Belangrijke pion Joery v.d. Schraaff was wel weer fit verklaard.

Het siert trainer Marco Bragonje dat hij desalniettemin een team op het veld bracht dat op karakter voor de punten ging en dus werd met beloond met een overwinning. Al in de zesde minuut viel bijna de eerste treffer van de roodgroenen te noteren. Jeroen Ezink stuitte echter op WVC-doelman Bas Nugteren.

Op voorsprong
Het spel golfde in de beginfase op en neer, kansen en fouten bij beide ploegen. In de 20e minuut was het raak voor de thuisclub. Na een aanval en een wir war van spelers voor het doel van WVC kwam de bal bij Ezink die de bal heel beheerst in de hoek plaatste. Een heerlijk ruggensteuntje voor FC Aalsmeer.

In de 30emin werd Patrick Melman prima bediend door Sten Piet, de centrumaanvaller kwam oog in oog met de WVC-goalie en poogde met een lob de bal in de touwen te lepelen. Iets te hoog gemikt verdween het leer centimeters over de lat.

In de tweede helft aan beide kanten ongewijzigde teams. Kans kwam er voor Ezink na een sterke pass van Joeri v.d. Schraaff en WVC-spits Arne v. Klink was bijna succesvol zijn maar doelpoging werd prima geblokkeerd. Even later een mooie kans voor wederom Ezink op aangeven van VD Schraaff, Ezink zag zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal rollen.

Dreigend en mooiste moment
Pas tegen het einde werd het nog een keer gevaarlijk voor de thuisformatie toen een aanvaller van WVC, de club gaat fuseren met DOSR, dreigend in de buurt kwam van doelman Pim Doeswijk. De goalie van FC Aalsmeer voorkwam erger.

In de slotminuut het mooiste moment van de wedstrijd. Invaller Frits v. Leeuwen speelde Ezink aan die de bal prima met zijn lichaam afschermde en vervolgens teruglegde op VD Schraaff. De middenvelder bediende op zijn beurt Pawel Kocon die kiezelhard uithaalde richting de kruising. Op geweldige wijze was de 2-0 een feit.

Wedstrijd gespeeld, drie punten in de tas voor de roodgroenen. Aanstaande zondag uitwedstrijd in Nieuwveen, de streekderby tegen Nicolaas Boys dat zondag met 4-1 klop kreeg van Spaarnwoude.

Met medewerking van Peter Springintveld (FCA).

Opstelling FC Aalsmeer:
Pim Doeswijk, Pawel Kocon, Nick Sluijs, Mo Alaswad, Richard Melman Joeri v.d Schraaff, Sten Piet, Robin Kruisman (70e Kevin Hoorneman), Jeroen Ezink, Patrick Melman (72e Tim Millenaar) en Dennis van Leeuwen (85e Frits van Leeuwen).

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Peter van Ackooy
Peter van Ackooy van bouwbedrijf Bouwop B.V. stelt zich voor. "Jeugd met potentie de juiste begeleiding geven." Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


ZOB-Aalsmeer 4-1Tegenstanders FC Aalsmeer
(Derde klasse A)

 

  Van Nispen
WVC
Zwanenburg
Alliance'22
Bloemendaal
RKDES
Sp.Leiden
Nicolaas Boys
Voorschoten'97
VSV 1912
Velserbroek
De Kennemers
Spaarnwoude
Aalsmeer

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: