FC Aalsmeer-aanvaller Calvin Valies op weg naar de 1-0.   Foto: Jaap Maars


Aalsmeer met hakken over de sloot naar volgende bekerronde


13-10-6-'20 23.30 uur | FCA-Swift 2-1 | Door: Klaas LeegwaterETOS   Ophelialaan   Aalsmeer


Tweedeklasser FC Aalsmeer heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de volgende ronde in de districtsbeker. De roodgroenen wonnen op eigen veld ternauwernood met 2-1 van zondagderdeklasser AVV Swift. In het laatste kwartier ontsnapte de thuisclub verschillende keren aan de gelijkmaker. Zo konden penaltys om een beslissing te brengen uitblijven.

In vergelijking met afgelopen zaterdag in het verloren competitieduel bij Arsenal had trainer Jesse Donker een aantal andere spelers in de basis gezet. "Dat had niets te maken met ons verlies zaterdag, ik wilde vandaag een paar andere spelers aan het werk zien en ze belonen voor hun inzet de laatste weken", zo verklaarde de oefenmeester.

In de gelijk opgaande eerste helft kwam FC Aalsmeer na bijna twintig minuten spelen op voorsprong door een treffer van Calvin Valies. De aanvaller, die deze avond was verhuisd naar de rechterkant en op links een plaats was ingeruimd voor Thomas Steinhart, schoof de bal na een voorzet en individuele actie bij de tweede paal binnen.

Mike Dam
Tien minuten na rust knalde Mike Dam, die in het eerste bedrijf de bal loeihard op de paal ramde, de roodgroenen uit een vrije trap naar 2-0. De winst leek daarmee binnen voor FC Aalsmeer maar de ploeg van Donker werd verrast door een Swift dat niet van opgeven wilde weten. Met veel inzet gooiden de Amsterdammers er een schepje bovenop, de gastheren lieten zich steeds meer terugdringen.

Mike Dam van FC Aalsmeer schiet uit vrije trap de 2-0 binnen.   Foto: Jaap Maars

En op het moment dat twintig minuten voor tijd via een prachtige uithaal in de bovenhoek van Jens Kimmel de 2-1 viel werd FC Aalsmeer nog meer in de hoek gedrukt. Een handvol uitstekende mogelijkheden kregen de bezoekers vervolgens om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Tot verbijstering van de technische staf langs de kans miste Swift de ene na de andere uitgelezen mogelijkheid.

Even later kon FC Aalsmeer opgelucht ademhalen. Met enige moeite doorgedrongen tot de laatste 64 teams in het bekertoernooi. Wanneer de volgende ronde gespeeld wordt is volstrekt onduidelijk. Afwachten.

De bekerwedstrijd SC Buitenboys - RKDES ging dinsdag niet door vanwege coronabesmetting bij een van de selecties. Ook woensdag zullen een aantal duels geen doorgang vinden. Tegenstander van Legmeervogels het Zaanse ZCFC heeft besloten zo kort voor het op slotgooien van het amateurvoetbal (22.00 uur woensdag) niet meer aan te treden. Die mening is ook FC Aalsmeer toegedaan voor het bekerduel tegen De Meteoor, zo besloot het algemeen bestuur dinsdagavond.

Christoff Dias de Oliveira viel in de tweede helft in bij FC Aalsmeer. De 25-jarige middenvelder met de Nederlandse en Portugeese nationaliteit speelde eerder voor onder meer Westlandia, Achilles'29 en een aantal buitenlandse clubs.   Foto: Jaap Maars

Update 14-10
De KNVB besloot woensdagmorgen om alle bekerduels voor vandaag te schrappen. Vanaf vanavond gaan om 22.00 uur de nieuwe maatregelen in. Onder meer gaat de amateursport elk geval de komende vier weken op slot.

FC Zaandam in 2A heeft na protest de drie punten in mindering weer teruggekregen. Gisteren werd de sanctie de tweedeklasser door de KNVB opgelegd omdat de club afgelopen weekend alle thuisduels schrapte vanwege gevaar van het coronavirus.

Later videosamenvatting FC Aalsmeer-Swift.

Basisopstelling FC Aalsmeer:
Caril Heeren, Mark Ruessink, Burak Sitil), Mark Rutgers (Thomas Harte), Daan Vaneman, Diederick Hoogerwaard, Berry Kramer, Calvin Koster (Daan v Huffel), Thomas Steinhart (Christoff Dias de Oliveira), Mike Dam en Calvin Valies (Rachid El Yaghmouri).

Uitslagen/Standen
Dorpsstraat 93   Aalsmeer

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Jaap Maars

Reageer

Deel dit artikel: