FC Aalsmeer-spits Luke Vahle stift de bal prachtig over RVC'33-doelman Van der Meer, 2-1.   Foto: Jaap Maars

Bevlogen Aalsmeer verdrijft voorlopig de crisis

29-10-'22 20.00 uur | FCA-RVC'33 3-1 | Door: Klaas Leegwater

FC Aalsmeer is van de hatelijke nul overwinningen af. Na een serie tegenvallende resultaten aan het begin van de competitie boekte de tweedeklasser zaterdagmiddag op overtuigende wijze de eerste zege. Op eigen veld werd RVC'33 uit Reeuwijk met 3-1 verslagen. De dikverdiende winstpartij brengt de roodgroenen een paar treden hoger in de rangschikking van 2D. Het verdrijft elk geval voor een week de sluimerende cricis aan de Beethovenlaan.

"Nu een goede serie neerzetten en zorgen dat we bij de winterstop bovenin meedraaien," reageerde een opgeluchte FC Aalsmeertrainer Ted Verdonkschot na afloop. Na de zeperd in Lisserbroek van twee weken geleden, zijn ploeg verspeelde in het laatste kwartier een 2-0 voorsprong tegen Kagia, sloeg de oefenmeester verbaal stevig met de vuist op tafel.

Vooral de houding van sommige spelers in het veld was voor Verdonkschot reden om uit zijn vel te springen. Na een 'goed gesprek' tussen trainer en selectie deze week moest het zaterdag gebeuren tegen RVC'33. Een gedreven spelend FC Aalsmeer, dat vooral de eerste helft imponeerde, liet zien dat de huidige achtste positie op de ranglijst een onbegrijpelijke is.

Verdediger Adil Lechkar van Aalsmeer ten aanval.   Foto: Jaap Maars

Een veel sterker FC Aalsmeer liet de bezoekers, vorig seizoen nog spelend op de zondag, voor de pauze alle hoeken van het veld zien. Met de teruggekeerde Luke Vahle in de spits en kort daarachter en zwerverend omheen Mike Dam kreeg de thuisclub in het eerste kwartier een aantal uitstekende scoringsmogelijkheden. Dam raakte de paal en was bij een hoge voorzet doelman Van der Meer bijna de baas, Axel Wendt zag een inzet van de lijn gehaald.

De doelkansen waren voor FC Aalsmeer, de treffer viel echter aan de andere kant. Uit een hoekschop zag doelman Nick van der Wiel er niet goed uit, in een kluwen van spelers plofte de bal waarschijnlijk via een hoofd van een Aalsmeerder in het net.

Het was de omgekeerde wereld. "Daar gaan we weer", dacht Verdonkschot op de bank, zo verklaarde hij later. De terleurstelling bij de thuisformatie duurde niet lang. Nadat eerst Stefan de Bruin rakelings naast poeierde kopte Dam even later uit vrije trap de gelijkmaker in de touwen. Doelman Van der Meer werd verrast.

Nog geen vier minuten na de 1-1 lag de 2-1 in de touwen. Het was het mooiste doelpunt van de middag. Spits Luke Vahle werd door Giliano Eijken de diepte ingestuurd en kon alleen op Van der Meer afgaan. Vahle rondde af met een prachtige effectvolle lob over de goalie. Zijn eerste competitietreffer vierde Vahle met het inmiddels bekende telefoon-gebaar (Xavi Simons). Voor wie het telefoontje bedoeld was is onduidelijk.

Met wie belt Vahle na zijn wonderschone doelpunt?   Foto: Jaap Maars

Met iets minder druk op het gaspedaal ging FC Aalsmeer na de pauze voor de derde en bevrijdende treffer. Rechtsbuiten Calvin Valies was er dichtbij, evenals Vahle die een tweede lob ditmaal over de lat zag scheren. Ruim tien minuten voor tijd bracht invaller Rachid el Yaghmouri de 3-1 op het bord. De aanvaller kon simpel intikken na een ragfijne voorzet van Valies.

Verdonkschot na afloop: "In het eerste kwartier hadden we al met 2-0 of 3-0 moeten voor staan, onbegrijpelijk dat de goal niet viel. Gelukkig na de 0-1 niet in paniek geraakt, we herpakten ons met twee doelpunten goed. Tweede helft waren we oppermachtig, alleen duurde het te lang dat we de wedstrijd definitief in het slot gooiden."

En over spits Luke Vahle. "Blij dat hij weer terug is en met een mooie stift scoorde. Hij was meteen belangrijk. Dat hebben we van de week ook gezien bij PSV tegen Arsenal hoe belangrijk een echte spits kan zijn."

Aalsmeerspelers Thomas Bakker, Giliano Eijken en Adil Lechkar zijn blij met de eerste competitiewinst.   Foto: Jaap Maars