Michal Kocon (midden, nr 20) heeft vroeg in de belangrijke wedstrijd tegen RCH de thuisclub op voorsprong gezet. Jeroen Ezink maakt zich op de spits te knuffelen. Foto: Jaap Maars

Dikke winst geeft Aalsmeer hoop

15-4-'22 10.00 uur | FCAzo-RCH 6-1 | Door: Klaas Leegwater

De ruime 6-1 winst donderdagavond op concurrent RCH geeft derdeklasser FC Aalsmeer hoop dat aan het eind van dit seizoen rechtstreekse degradatie kan worden ontlopen.

De driepunter in eigen huis tegen de ploeg uit Heemstede moet voor de roodgroenen het startsein zijn van een periode waarin de selectie van vertrekkend trainer Peter Neuvel de basis legt om te ontsnappen uit de rode zone op de ranglijst.

De komende drie weken, na eerst aanstaande maandag de trip naar titelkandidaat ZSGO/WMS, wachten voor de Aalsmeerders een aantal cruciale duels tegen Ilpendam, wederom RCH en Spaarnwoude. Allemaal teams dicht bijelkaar in de onderste regionen van 3C.

Komt FC Aalsmeer die wedstrijden goed door met aan het eind van de serie veel punten in de koffer begint de lucht danig op te klaren bij het zondagteam aan de Beethovenlaan. Donderdag met de tweede winst van het seizoen heeft de formatie van Neuvel elk geval de eerste trede van de ladder uit de kelder gevonden, weg van de laatste positie.

Remi Pasternak in actie, de middenvelder van FC Aalsmeer scoorde in de tweede helft de 5-1. Foto: Jaap Maars

RCH, de nummer twaalf in de rangschikking en veel jeugdspelers had meegestuurd naar het bloemendorp, keek al na tien minuten tegen een achterstand aan door een doelpunt van Michal Kocon. De spitst van FC Aalsmeer kreeg de bal goed aangespeeld en vond makkelijk het doelnet.

De bezoekers slaagden er na een slippertje in de defensie van FC Aalsmeer snel in de 1-1 op het bord te zetten. Maar toen RCH na ruim een half uur met tien man kwam te staan na een tweede gele kaart voor aanvoerder Thymo Scheper ging het opeens hard.

Jeroen Ezink scoorde de 2-1 voor de Aalsmeerders en even later krulde Sten Piet de bal uit een vrije trap schuin voor doel op zo'n twintig meter mooi in de touwen. Nog voor rust gooide Pablo Kocon met de 4-1 de wedstrijd in het slot.

Michal Kocon scoort omringt door RCH-verdedigers de 1-0. Foto: Jaap Maars

RCH dat de laatste weken grote nederlagen incasseerde, begin april 11-0 bij VSV, en met bijna zeventig tegentreffers op zak naar Aalsmeer afreisde, probeerde na de pauze de schade te beperken door op eigen helft heel compact te gaan spelen.

FC Aalsmeer slaagde er in nog tweemaal met succesvolle afloop door het Heemsteedse front te breken. Eerst was het Remi Pasternak die voor de 5-1 zorgde, opnieuw Sten Piet zette de 6-1 eindstand op het scorebord.

Eigenlijk had de persoon die het scorebord bediende nog wel een paar keer meer in actie kunnen komen. De thuisclub kreeg voldoende kansen de teller richting de tien te laten lopen. Zo was invaller Romano Baarsen zeker tweemaal dicht bij een doelpunt, eenmaal met een mooie volley net over, schoof Kocon de bal een keer rakelings naast en had ook Pasternak meer dan één keer kunnen scoren.

Stand onderin 3C
10 Spaarwoude 15-11
11 Ilpendam 16-11
12 FC Aalsmeer 15-9
13 RCH 16-8

Alleen nummer laatst in de eindstand degradeert rechtstreeks, nummer elf en twaalf spelen nacompetitie voor klassebehoud.

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Jaap Maars

15-4-2022, Rob Floor:
Ik heb de berichten gelezen over een collega scheidsrechter bij de wedstrijd rkdes-aalsmeer.Ik hoop dat dit mij bespaart wordt deze kritiek.