Rachid El Yaghmouri is sinds een paar weken voetballer van FC Aalsmeer.   Foto: FOX-Sports


Donker zet tussentijdse versterking Rachid el Yaghmouri voorlopig in wachtkamer

Tweedeklasser FC Aalsmeer heeft sinds kort een nieuwe aanvaller in huis. Rachid el Yaghmouri stapte onlangs van derde divisionist OFC over naar de club aan de Beethovenlaan. De kans dat de 31-jarige speler binnenkort zijn debuut maakt in de hoofdmacht van de roodgroenen is echter klein. Trainer Jesse Donker zet de nieuweling voorlopig in de wachtkamer.

12-2-'20, 11.30 | Rachid el Yaghmouri| Door: Klaas Leegwater


"Die jongen kan hartstikke goed voetballen, dat zie je meteen. Hij heeft een goede actie in huis, individueel sterk, gave techniek en een goed schot in de benen. Hij mist alleen nog wat wedstrijdritme. We zijn blij met hem maar dit is natuurlijk niet zijn niveau."

Koos Abrahamy, assistent-trainer van het tweede zaterdagelftal van FC Aalsmeer, zag aanvaller Rachid el Yaghmouri afgelopen zaterdag in het B-team tegen Ouderkerk voor het eerst voetballen. Een monsterzege van 11-0, in het uur dat El Yaghmouri meespeelde maakte hij indruk, scoorde één keer en gaf tweemaal een assist.

Goed nieuws voor FC Aalsmeer zou je denken. De tweedeklasser maakt de laatste weken aanvallend heel weinig klaar, zakt door puntenverlies weg uit de top van de ranglijst en kan een offensieve kwaliteitsimpuls in de hoofdmacht dus goed gebruiken. Maar zoals het er nu naar uit ziet kan Abrahamy de nieuwste aanwinst van FC Aalsmeer voorlopig blijven opstellen in het tweede elftal. Mogelijk het gehele seizoen.

Rol uitgespeeld
El Yaghmouri stapte twee weken geleden van derde divisionist OFC over naar de roodgroenen. "Mijn rol bij OFC was uitgespeeld, de trainer zag het niet meer in mijn zitten", vertelt de 31-jarige aanvaller die de laatste negen jaar bij de club uit Oostzaan speelde en daar fuore maakte.

El Yaghmouri: "Ik heb heel mooie tijden meegemaakt, met het team opgeklommen van de derde- naar de derde divisie. Maar het laatste jaar kwam ik steeds minder aan voetballen toe in de hoofdmacht, dan houdt het voor mij op een gegeven moment op."

Met pijn in het hart besloot El Yaghmouri afscheid te nemen van OFC. En omdat hij tevens van werkgever wisselde waardoor hij op zondag moest werken zocht hij een zaterdagclub. En in dit geval was 1+1=3.
El Yaghmouri woont in Aalsmeer en via oud-teamgenoten bij OFC Chelton Linger en Nassim Zohair (beiden nu FC Aalsmeer), kwam hij in contact met de plaatselijke tweedeklasser en meldde zich aan. Een overstap na toestemming van de KNVB was snel geregeld. Sinds een paar weken is El Yaghmouri roodgroener.

"Al zes aanvallers"
Volgende stap van El Yaghmouri naar zijn debuut in de hoofdmacht van de Aalsmeerders zal echter nog even op zich laten wachten. Hoofdtrainer Jesse Donker wil de aanvaller voorlopig niet gebruiken, ondanks de mindere periode waarin zijn formatie zich momenteel verkeert.

"Ik heb in mijn selectie zes aanvallers voor drie posities. Ik heb hen voor aanvang van het seizoen een bepaald perspectief geboden, afspraken met ze gemaakt. Dan vind ik het raar en niet goed om die afspraken met de komst van een nieuwe speler tussentijds te verbreken. Dit kan ik tegenover de spelersgroep niet maken", aldus Donker die laat doorschemeren dat de komst van El Yaghmouri een beetje langs hem heen is gegaan. "Ik wil hem langzaam brengen, misschien pas volgend seizoen. Dat is een beslissing in samenspraak met het bestuur."

"De trainer beslist"
El Yaghmouri erkent dat hij erop gerekend had snel zijn entree in de hoofdmacht te maken bij de Aalsmeerders. "Maar de trainer beslist, hij bepaald wannneer hij mij nodig heeft. Ik begrijp dat de trainer de voorkeur geeft aan de vaste groep. Ik kan alleen maar mijn uiterste best doen en mijn kans pakken zodra die zich voordoet. Ja...ook al duurt dat nog een half jaar. Dat moet ik dan maar accepteren", aldus El Yaghmouri die wel meetraint met de A-selectie.

De nieuwste aanwinst van de roodgroenen kan in de voorhoede goed uit de weg aan de rechterkant. Bij OFC speelde El Yaghmouri tot enkele jaren geleden vooral als rechtsbuiten. De laatste seizoenen opereerde de aanvaller ook kort achter de voorhoede of als tweede spits in een 4-4-2 systeem.

El Yaghmouri scoorde in negen jaar bij de club uit Oostzaan bijna honderd goals. Zijn topjaren waren 2012 en 2013. Ruim vijftig doelpunten maakte de spits in die periode.

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer

Deel dit artikel:




Volg VIA op:






Content Business Club FCA:


Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep
Lid van de Businessclub Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep stellen zich voor.
Lees verder...




Laatste wedstrijdvideo:


FCA-CSW 1-0



Tegenstanders van

 

  Amvj
Arsenal
Csw
DVVA
EDO
HBOK
J Holland
Marken
Nita
OSV
Purmersteijn
Zaandam
Zandvoort
Aalsmeer

Uitslagen/Standen