Jeroen Ezink (rechts), hier op archiefbeeld, scoorde tegen Olympia Haarlem een van de acht Aalsmeerse doelpunten. Zijn teamgenoot Patrick Melman schoot vier keer raak. Foto: Jaap Maars


Achtklapper in de Hornmeer

Een onverwacht grote uithaal van derdeklasser FC Aalsmeer in het bekertoernooi. In de Hornmeer werd Olympia Haarlem met 8-1 van het veld geveegd. Na rust ging het helemaal los bij het team van Marco Bragonje. Gelegenheidsspits Patrick Melman scoorde viermaal. "Dit smaakt naar meer." Ondanks de vette winst maakt FC Aalsmeer zo goed als geen kans meer op de volgende ronde.

9-9-'19 17.30 | FCA-Olympia H 8-1 | Door: Klaas Leegwater

Het kan verkeren en snel ook. Was vorige week bij het zondagteam van FC Aalsmeer het verhaal dat de derdeklasser dit seizoen, getuige de inefficiëntie in de voorhoede in het eerste bekerduel tegen BSM (2-0 verlies), voor de zoveelste keer een koele afmaker zal moeten ontberen bleek het gisteren kermis op het terrein aan de Beethovenlaan met als grootste attractie de schiettent na rust opgesteld voor het doel van opponent Olympia Haarlem.

Maar liefst acht keer wist de formatie van Marco Bragonje gisterenmiddag het net te vinden waarvan Patrick Melman het leeuwendeel voor zijn rekening nam. De aanvaller, na een studiereis van een jaar in Zweden teruggekeerd in de selectie en zondag door de afwezigheid van Pawel Kocon door trainer Bragonje als centrumspits werd uitgeprobeerd, scoorde tegen de vijfdeklasser viermaal.

Melman reageert een dag later bescheiden over zijn hoofdrol tegen Olympia. "Het is een teamprestatie. Als het elftal niet goed speelt kom ik niet aan socren toe. En ik had zondag goede hulp van Jeroen Ezink die vanaf de linkerkant mij drie keer uitstekend vrij voor doel zette. De combinaties met Jeroen liepen erg goed", aldus Melman.

Conditioneel sterker
De 8-1 uitslag kan voor de roodgroenen in de boeken genoteerd worden als historisch. Maar was het nou de scherpte van de Aalsmeerse aanvallers of onthutsend slecht defensiewerk van de bezoekers? Melman: "In de eerste helft gaven ze nog wel goed weerstand, na rust waren we conditioneel veel sterker en liepen we er steeds makkelijker doorheen."

FC Aalsmeer moest wel eerst een tegentreffer incasseren en die viel vroeg in de wedstrijd na een vergissing op het middenveld. Daarna pakte de thuisclub de draad snel en kordaat op. Nog voor rust bogen de gastheren de achterstand om naar een 2-1 voorsprong. Kevin Hoorneman uit een vrije trap en Patrick Melman waren de doelpuntenmakers.

In de tweede helft werd de schiettent geopend en was het prijsschieten voor de Aalsmeerders. Onder toeziend oog van scheidsrechter Roelof Luinge, pas een dag eerder aangesteld als vervanger van een collega, liep de score voor de thuisploeg heel snel op. Patrick Melman 3x, invaller Remi Pasternak 2x en Jeroen Ezink bezorgde de bediener van het scorebord overwerk.

Tien procent kans
De monsterscore tegen het zwakke Olympia Haarlem geeft FC Aalsmeer elk geval het vertrouwen dat wel degelijk veelvuldig het doelnet gevonden kan worden. Dompertje was dat na de wedstrijd het resultaat van de andere poulewedstrijd betekende dat de rol van FC Aalsmeer in de districtsbeker dit seizoen voor negentig procent in een vroeg stadium is uitgespeeld.

In deze poule gaat alleen de nummer één over naar de volgende ronde. Alleen een misstap aanstaande zondag van leider BSM tegen Olympia Haarlem en ruime winst FC Aalsmeer aan de Beethovenlaan op Badhoevedorp betekent alsnog doorstroming. En dan opnieuw met Patrick Melman in de spits? "Als het aan mij ligt wel, dit smaakt naar meer en de trainer was natuurlijk tevreden over mijn optreden."

De topscorer van de middag denkt dat FC Aalsmeer in de competitie, die over twee weken start met een thuiswedstrijd tegen WVC, kan gaan voor hogere plaats in de eindrangschikking dan vorig seizoen. Melman: "We hebben een leuk team, leuke sfeer in de groep en op diverse posities goede voetballers. Dus ja...ik zie mogelijkheden op een goede klassering."

Met medewerking van Peter Springintveld (FC Aalsmeer).

Opstelling FC Aalsmeer
Pim Doeswijk, Richard Melman, Nick Sluijs, Mo Alaswad, Alexander Goes (Sten Piet), Karol Mirowski, Kevin Hoorneman, Joeri van de Schraaff (Remi Pasternak), Patrick Melman, Jeroen Ezink en Dennis v Leeuwen.

Uitslagen:
BSM-FC Aalsmeer 2-0
Olympia H-Badhv.dorp 2-1
FCA-Oympia H. 8-1
Badhoevd.-BSM 1-6

Stand poule 27:
BSM 2-6 +7
FC Aalsmeer 2-3 +5
Olympia H 2-3 -6
Badh.dorp 2-0 -6

Programma:
zo 15-9 FCA-Badh.dorp 14.00
zo 15-9 Olympia H.-BSM

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Richard Pannekoek
Architect Richard Pannekoek, onder meer betrokken bij de bouw van het nieuwe clubhuis van FC Aalsmeer, stelt zich voor. Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


ZOB-Aalsmeer 4-1Tegenstanders FC Aalsmeer
(Derde klasse A)

 

  Van Nispen
WVC
Zwanenburg
Alliance'22
Bloemendaal
RKDES
Sp.Leiden
Nicolaas Boys
Voorschoten'97
VSV 1912
Velserbroek
De Kennemers
Spaarnwoude
Aalsmeer

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: