Burak Sitil heeft voor FC Aalsmeer de 5-1 gescoord uit een strafschop. Foto: Ton van Eenennaam.

Aalsmeer neemt met monsterscore afscheid van Burak Sitil

28-5-'22 17.00 uur | FCA-Marken 9-1 | Door: Klaas Leegwater

Met Bengaals vuur, vuurwerkknallen, cadeaus, applaus en heel veel goals nam FC Aalsmeer vanmiddag afscheid van centrale verdediger Burak Sitil die na veertien seizoenen de club in het bloemendorp gaat verlaten.

In de wedstrijd tegen sv Marken die heel weinig om het lijf had en eindigde in een monsterzege voor de roodgroenen van 9-1 kreeg Sitil tien minuten voor tijd een publiekswissel toebedeeld van trainer Ted Verdonkschot.

Omringd door selectiespelers en technische staf werd er op weg naar de kleedkamer een erehaag gevormd voor de speler die bij FC Aalsmeer naam maakte met zijn onverzettelijkheid en enorme drive.

Eerder voor aanvang van het duel was Sitil in de middencirkel al toegesproken door algemeen voorzitter Eef Niezing. De preses bedankte de verdediger onder meer voor zijn verdiensten voor de club in de laatste veertien jaar.

Geen kind aan
Met Sitil had FC Aalsmeer geen kind aan Marken dat vooraf nog in de race was voor de tweede periodetitel maar die rol snel zag veranderen in een onhaalbare weg. Na een ruim half uur spelen stond er al 3-0 op het scorebord en was de wedstrijd tegen het schijnbaar ongeïnspireerde Marken gespeeld.

De ruststand was 4-1 door doelpunten van Marten Baarse (1-0), Stefan de Bruin (2-0), Mike Dam (3-1) en Rachid el Yaghmouri (4-1). Een doelpunt met het hoofd van Sitil uit een hoekschop werd afgekeurd omdat de bal al achter was geweest.

Eretreffer
De eretreffer van Sitil kwam alsnog toen de verdediger zes minuten na de pauze mocht aanleggen voor een strafschop (5-1) en even later gevolgd door de 6-1 van Mike Dam. Het tweetal was eveneens verantwoordelijk voor de 7-1 (Sitil) en 8-1 (Dam) waarna het doelpuntenfestijn werd afgesloten door invaller Calvin Valies die na een lange periode van blessureleed zijn rentree maakte.

De 9-1 is een feit, doelpuntenmaker Calvin Valies verstopt de bal. Foto: Ton van Eenennaam.

Na de 9-1 van Valies en de klok op 82 minuten stond vond arbiter Straver het genoeg en floot voortijdig voor einde wedstrijd. Selectie en staf van FC Aalsmeer verzamelde zich aan de rand van het veld waar onder leiding van 'ceremoniemeester' Marco van Oudenallen een aantal spelers die eveneens afscheid nemen in het zonnetje werden gezet.

Arie de Vreugd (stopt), Mark Rutgers (stopt), Thiery van der Kooye (AMVJ), Thomas Steinhart (RODA'23) kregen naast Sitil (AMVJ) een dankwoord. Ook waren er mooie woorden en bloemen voor leden van de technische commissie Cor Geleijn en Jack van Muijden die hun functie na vele jaren neerleggen.

HBOK werd vandaag kampioen in 2A door de 6-0 winst op FC Almere dat is gedegradeerd naar de derde klasse. Volgende week speelt FC Aalsmeer de laatste competitiewedstrijd bij FC Almere waarna op zaterdag 11 juni de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse begint. Tegenstander is nog niet bekend.