FC Aalsmeer komt op voorsprong. Dennis van Leeuwen kopt met zijn achterhoofd de bal in de touwen.   Foto: Jaap Maars


Ook tegen aangeslagen hekkensluiter geen winst Aalsmeer

Zelfs tegen hekkensluiter Sporting Leiden slaagde derdeklasser FC Aalsmeer er niet in broodnodige winst te boeken. De formatie van Marco Bragonje kwam in de tumultueuze thuiswedstrijd (diverse opstootjes, tweemaal rood en vijf minuten gestaakt) niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Daardoor blijven de roodgroenen staan op een penibele plek in 3A.

2-3-'20 13.00 | FCA-Sp.Leiden 2-2 | Door: Klaas Leegwater


Weer lukte het FC Aalsmeer dus niet om een wedstrijd in winst om te zetten. De laatste overwinning van de bloemendorpers dateert van vier maanden geleden, uitgerekend in de uitwedstrijd tegen Sporting Leiden. Daarna werd uit acht duels slechts één punt behaald waardoor FC Aalsmeer is afgezakt naar de dertiende positie.

Afgelopen zondag een ideale mogelijkheid voor de roodgroenen een stapje omhoog te zetten. Sporting Leiden wordt geteisterd door veel interne problemen (trainer en spelers opgestapt), met veel kunst en vliegwerk slaagt de rode lantaarndrager er in om wekelijks een volledig team op de been te brengen. Slechts drie punten had de Leidse fusieclub verzameld voordat de reis naar de Beethovenlaan werd ondernomen.

  Foto: Jaap Maars

De verwachting was dat FC Aalsmeer, voorlopig zonder de geblesseerden Kevin Hoorneman en Tim Millenaar, de opponent zondag het vuur aan de schenen zou leggen. Alleen bij vlagen slaagde de thuisclub hierin. Wel met het meeste balbezit ontwikkelde FC Aalsmeer over negentig minuten onvoldoende dreiging tegen de zwakste broeder uit 3A.

De voorsprong na ruim een half uur spelen was niettemin verdiend. Na een uitbraak via de linkerkant van verdediger Richard Melman belandde de bal voor de Leidse doelmond. Wild werd het leer door een verdediger kaarsrecht omhoog getrapt, Dennis van Leeuwen sprong vervolgens hoger dan zijn tegenstander, met zijn achterhoofd kopte Van Leeuwen de bal in de touwen.

De thuisclub slaagde er na 1-0 niet in door te drukken. Integendeel, op slag van rust kwam Sporting Leiden uit een hoekschop via Quinten Luykx op 1-1. Na een kwartier in de tweede helft kwam de thuisformatie opnieuw op voorsprong. Op het middenveld onderschepte Alexander Goes de bal, week uit naar de linkerkant waarna de Aalsmeerder met een voorzet zocht naar aanvaller Remi Pasternak. De spits kwam goed voor zijn tegenstander en kopte knap raak.

  Foto: Jaap Maars

Vanaf de 2-1 werd het onvriendelijker binnen de lijnen. Een aanvaller van de bezoekers gleed bij een doelpoging onbeholpen hard door op het lichaam van doelman Koopstra. Een opstootje werd met moeite in de kiem gesmoord, de sluitpost moest worden opgelapt. Tien minuten voor tijd moest Koopstra vissen op een harde poeier van Quinten Luykx, 2-2.

Even later was er wederom bonje, goalie Koopstra was er opnieuw bij betrokken. Ditmaal was sussen niet mogelijk. Diverse spelers en begeleiding van beide teams stormden op het incident af. In het tumult voelde Sporting Leiden zich benadeeld, scheidsrechter Ton Stoobach moest het ontgelden.
De arbiter, die eerder onbewust door een speler van de bezoekers met een tackle naar de grond werd gebracht, deelde rode kaarten uit aan twee Sporting Leiden-spelers en staakte tevens het duel.

Na een afkoelingsperiode van vijf minuten werd de wedstrijd hervat. Twee minuten later het definitieve einde. Met slechts een punt schiet FC Aalsmeer vrijwel niets op, het gelijkspel tegen de nummer laatst moet voor de Aalsmeerders voelen als verlies. Het lukt de roodgroenen voorlopig niet weg te kruipen uit de kelder van 3A.

Aalsmeer-aanvaller Jeroen Ezink baalt na een gemiste kans.   Foto: Jaap Maars

Opstelling FC Aalsmeer:
Bart Koopstra, Karel Mirowski, Nick Sluijs, Mo Alaswad, Richard Melman, Alexander Goes, Sten Piet, Joeri v.d Schraaff, Remi Pasternak, Dennis van Leeuwen, en Jeroen Ezink.

Scheidsrechter Ton Stoobach (Avenhoorn).
Geel FCA: Mo Alaswad, Nick Sluijs, Karol Mirowski.

Uitslagen/Standen 3A

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Jaap Maars

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV
Lid van de Businessclub Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-CSW 1-0Tegenstanders FC Aalsmeer
(Derde klasse A)

 

  Van Nispen
WVC
Zwanenburg
Alliance'22
Bloemendaal
RKDES
Sp.Leiden
Nicolaas Boys
Voorschoten'97
VSV 1912
Velserbroek
De Kennemers
Spaarnwoude
Aalsmeer

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: