Michal Kocon van FC Aalsmeer buigt het hoofd direct na het laatste fluitsignaal van de verloren wedstrijd tegen Ilpendam. Foto: Jaap Maars

Pijnlijk verlies Aalsmeer, winst RKDES en perfecte middag voor KDO

25-4-'22 12.00 uur | Resultaten regio | Door: Klaas Leegwater

FC Aalsmeer bivakkeert al maanden in de rode zone van 3C en probeert punten te sprokkelen om aan het eind van dit seizoen voldoende marge te hebben opgebouwd voor ontsnapping aan elk geval rechtstreekse degradatie, en liever ook aan nacompetitievoetbal. Wat dat betreft hadden de roodgroenen zondag een belangrijke stap kunnen maken in de thuiswedstrijd tegen andere laagvlieger Ilpendam. Het werd voor de selectie van Neuvel door de 2-1 nederlaag een teleurstellende middag.

In de eerste helft was het spel van de thuisclub nog hoopgevend en de 1-0 voorsprong via middenvelder Remi Pasternak verdiend te noemen. De gelijkmaker kort voor rust leidde echter het verval in bij FC Aalsmeer. Na de pauze acteerde de roodgroenen een stuk minder hoewel er wel kansen waren om opnieuw aan de leiding te komen. Dat lukte niet waarna Ilpendam in de counter tien minuten voor tijd toesloeg met de winnende treffer.

Een stijlvolle omhaal van Aalsmeerder Remi Pasternak tegen Ilpendam. Foto: Jaap Maars

De Aalsmeerders blijven door het twaalfde competitieverlies bungelen kort boven hekkensluiter RCH dat aanstaande zondag de gastheer is van de bloemendorpers. Het heenduel tien dagen geleden aan de Beethovenlaan eindigde in 6-1, wederom winst voor de ploeg van Neuvel tegen de Heemstedenaren is pure noodzaak.

Stand onderin 3C
10 Ilpendam 18-14
11 Spaarnwoude 17-11
12 FC Aalsmeer 17-9
13 RCH 18-8

Alleen nummer laatst in de eindstand degradeert rechtstreeks, nummer elf en twaalf spelen nacompetitie voor klassebehoud.

Verkuijl belangrijk voor RKDES
Andere club uit de gemeente RKDES pakte zondag een driepunter tegen Alliance'22. Opnieuw was er een belangrijke rol weggelegd voor Rick Verkuijl die met twee treffers de Kudelstaarters naar de 2-0 overwinning leidde. De openingstreffer scoorde de aanvallende middenvelder vroeg in de wedstrijd door alert te reageren in de rebound nadat spits Roy Endhoven de bal tegen de paal schoot.

Een kwartier na rust leek Alliance'22 op gelijke hoogte te komen, scheidsrechter Oughris keurde de ogenschijnlijke loepzuivere treffer echter af vanwege een harde kreet vooraf van de doelpuntenmaker: "Laat gaan, die bal is voor mij." Volgens de spelregels ging de voetballer hiermee in de fout, de arbiter stond er bovenop.

Amir Elhadji
Een sterke actie van RKDES-er Amir Elhadji mondde kort voor tijd uit in de 2-0. De invaller passeerde op soepele wijze drie tegenstanders, aangekomen in het strafschopgebied werd Elhadji neergelegd. De toegekende strafschop werd door Verkuijl hard in de touwen geschoten.

RKDES op de zesde positie in 3C, met nog zeven duels voor de boeg spelen de Kudelstaarters geen rol voor een hoge notering in de eindstand, wel doet de ploeg van Raymond de Jong vooralsnog goed mee in de tweede periode.

Hattrick KDO-er Wessel Kleijn
Voor tweedeklasser KDO ontrolde zich zondagmiddag een perfect scenario. De runner-up uit de Kwakel won voor de vierde maal op rij, in eigen huis werd rode lantaarndrager vv Schoten met 3-1 verslagen. De concurrentie voor een ticket in de nacompetitie verspeelde punten. DIOS, Altior en EMN'21 verloren hun wedstrijd. Daardoor stijgt de ploeg van Mark Wietsma naar plek vier, een positie die waarschijnlijk verlenging van de competitie zal opleveren.

Wessel Kleijn groeide bij de Kwakelaars in het duel tegen vv Schoten uit tot de grote man. De middenvelder scoorde in eigen huis drie keer. Zijn eerste goal maakte Kleijn na ongeveer een half uur spelen vanaf de penaltystip, en kort na rust hielp de jeugdige speler zijn team ook aan de 2-0 na een goede aanname en vervolgens het leer in de hoek van het doel wist te prikken.

Wessel Kleijn, hier op archiefbeeld, speelde voor KDO tegen vv Schoten een hoofdrol. Foto: Jaap Maars

Na een tegentreffer van vv Schoten schoot Kleijn het verschil weer naar twee treffers. Aanvaller Joeri Stange ging in het strafschopgebied makkelijk naar de grond, arbiter De Waard zag er een penalty in die werd verzilverd door Kleijn. Zo blijft KDO de punten binnenhalen, in de laatste zes duels vijf keer winst en eenmaal een gelijkspel.

Aanstaande zondag spelen de roodwitten een uitwedstrijd tegen laagvlieger ASC, zeven dagen later volgt een thuisduel tegen Bloemendaal en op donderdagavond 10 mei een belangrijke wedstrijd in de Kwakel tegen concurrent Altior uit Langeraar.