De twee doelpuntenmakers van FC Aalsmeer in beeld. Calvin Koster (8) en Rachid El Yaghmouri. Foto: Jaap Maars.


Aalsmeer raakt op koers

5-9-'20 17.30 uur | FCA-Hillgegom 2-0 | Door: Klaas leegwaterFC Aalsmeer heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Na een aantal remises en verliespartijen tijdens de voorbereiding en vorige week het 2-2 gelijkspel tegen Teylingen bij de start van de districtsbeker boekte de formatie van Jesse Donker zaterdagmiddag op eigen veld aan de Beethovenlaan een overtuigende 2-0 bekerzege op eersteklasser sv Hillegom.

Nog steeds niet met een volledige selectie (vooral blessures) en ook nog niet in het traditionele rood-groen-zwarte tenue (nieuwe outfit nog niet gereed) buitte de thuisclub de weinige doelkansen die het kreeg goed uit. Van de vier mogelijkheden werden er door de Aalsmeerders twee, beiden in de tweede helft, uitstekend benut.

FC Aalsmeer, wederom met de jeugdige Tijn de Bruin in de basis, kwam kort in de tweede helft op voorsprong door een doelpunt van centrumspits Calvin Koster. Met een prima actie vrijgespeeld door Berry Kramer kon Koster, bezig met zijn tiende seizoen in de selectie van de roodgroenen, kort op doelman Hogervorst met een strakke schuiver de 1-0 aantekenen.

Twintig minuten later opnieuw een Aalsmeers feestje. Koster maakte zich behendig los van zijn tegenstander, speelde Rachid El Yaghmouri aan in de voeten die met een schijnbeweging zijn bewaker in de luren legde en met een bekeken uithaal in de hoek de bal in touwen zag verdwijnen.

Rachid El Yaghmouri haalt uit voor de 2-0. Foto: Jaap Maars.

sv Hillegom dat in de eerste helft gelijkwaardig was en twee prima kansen kreeg de score te openen was in de laatste twintig minuten niet bij machte het de thuisclub nog moeilijk te maken.

De ploeg uit de bollenstreek, vorig seizoen gepromoveerd naar een niveau hoger, had pech met het geblesseerd uitvallen in het begin van de wedstrijd van middenvelder Aidan Ryan en tegen het einde moest een speler van sv Hillegom met een ernstige blessure het veld op een brancard verlaten.

Eerste winst van het seizoen binnen voor FC Aalsmeer. Volgende week het derde bekerduel in de eerste ronde. Opnieuw een thuiswedstrijd, tegenstander is Kagia. Doordeweeks op dinsdagavond oefent het team van Donker in de Hornmeer tegen Loosdrecht, de nieuwe club van oudFCA-trainer Cor van Garderen.

Opstelling FC Aalsmeer:
Carl Heeren, Mark Rutgers, Thomas Harte (Nassim Zohair), Daan Duizendstra (Mark Ruessink), Daan Vaneman, Berry Kramer (Mike Dam), Diederick Hoogerwaard, Tijn de Bruin (Calvin Valies), Rachid El Yaghmouri, Calvin Koster en Thomas Steinhart (Daan v Huffel).

Programma:
za 29/8 Hillegom-Kagia 3-1
za 29/8 Teylingen-FCA 2-2
za 05/9 Kagia-Teylingen 2-0
za 05/9 FCA-Hillegom 2-0
za 12/9 FCA-Kagia 14.30
zo 13/9 Hillegom-Teylingen

Stand:
FC Aalsmeer 2-4   +2
Kagia 2-3   0
Hillegom 2-3   0
Teylingen 2-1   -2

De nr1 en nr2 in eindstand naar knock-out ronde. Bij gelijk aantal punten beslist eerst het doelsaldo, daarna het meeste aantal doelpunten en vervolgens het onderling resultaat. Is dat ook gelijk komt er een beslissingsduel.ETOS   Ophelialaan   Aalsmeer

Reageer


Deel dit artikel: