Beeld FCA-HDV kort voor rust. Scheidsrechter Van Valen krijgt steeds meer moeite spelers in de hand te houden. Eind van de wedstrijd liep het totaal uit de hand. Mo Alaswad (20) werd daarbij voornaamste slachtoffer.   Foto: Jaap Maars.
 
 

Wedstrijd Aalsmeer eindigt in veldslagVerdediger Mo Alaswad loopt meeste klappen op

Platform VoetbalTV verwijdert wedstrijdbeeldenIn de strijd om lijfsbehoud heeft derdeklasser FC Aalsmeer op eigen terrein figuurlijk en letterlijk een zwaar bevochten 4-4 gelijkspel behaald tegen HDV. Het doelpuntrijke duel werd kort voor tijd ernstig vergald door een vechtpartij waarbij verdediger Alaswad het voornaamste slachtoffer was, Haagse doelman Dani Theunissen speelde een negatieve hoofdrol. HDV-spits Bodmann knalde driemaal raak, bewaker Goes beleefde een loodzware middag. Nieuwe leider is Bernardus, volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk zaterdagclub.


FCA-HDV 4-4 (3-2)
3e klasse Laag
7-4-2019

"Ze zijn hier ons soort voetbal niet gewend, in Den Haag spelen we een ander spelletje. Mannelijk, kort en strak, tegen het randje." Leider en grensrechter van HDV Koos van Spronsen vond het wel meevallen wat zijn ploeg tijdens FC Aalsmeer-HDV allemaal uithaalde.
Ruw spel, gescheld en getier, slaan naar tegenstanders, en aan het eind van de wedstrijd een schandalig optreden van Haagse doelman Dani Theunissen. Van Spronsen: "Ja...dat laatste kon niet door de beugel, daar ben ik het mee eens."

Wat gebeurde er zondagmiddag aan de Beethovenlaan precies toen de blessuretijd aanbrak bij het duel in degradatiegroep 3A Laag en het scorebord 4-4 aangaf? Aan de hand van beelden van Voetbal TV (inmiddels verwijderd) en verklaringen van betrokkenen en omstanders rijst geen fraai beeld op. Ruim een week na een veel beschreven en vooral bekeken incident op de velden van UNO in Hoofddorp opnieuw een staaltje voetbalvandalisme binnen de lijnen.

"In onze regio wordt er altijd zo gespeeld, vaak de beuk erin. Hier in Aalsmeer zijn ze dat kennelijk niet gewend. "


Bij een verdedigende actie in de 89e minuut van Aalsmeerder Mo Alaswad wordt de verdediger door een bewust uitgestoken arm van HDV-spits Jordy Theunissen (nummer 9) hard op het bovenlichaam geraakt. Alaswad reageert met een schop op de benen van Theunissen.
Vervolgens escaleert het snel en hevig. De twee raken met elkaar in gevecht, spelers van beide partijen snellen toe om de boel te sussen of juist ook met de handen te zwaaien. Alaswad was ondertussen op de grond gevallen, in de maagstreek geraakt en werd aan de haren getrokken.

Karatetrappen
Het meest stuitende gedrag kwam op naam van HDV-doelman Dani Theunissen die met een sprint van bijna zeventig meter naar de plek des onheils rende om Alaswad te belagen met twee harde karatetrappen. Scheidsrechter Van Valen, die volgens beide partijen in de wedstrijd een lakse indruk maakte, keek van een afstandje toe.

Eenmaal de gemoederen gekalmeerd toonde de arbiter aan keeper Theunissen de rode kaart. Sein voor de goalie om opnieuw agressief te reageren, de sluitpost gaf de arbiter een duw en poogde de rode kaart weg te slaan. Van Valen vond het genoeg en staakte de wedstrijd.

Althans....van dat laatste ging iedereen uit. Eenmaal in de catocomben verklaarde Van Valen dat de wedstrijd niet was gestaakt maar afgelopen. Speeltijd zat erop. Volgens betrokkenen onmogelijk, er waren door het vele oponthoud in de tweede helft nog minimaal vijf, zes minuten te spelen. De arbiter leek met zijn besluit voor de makkelijke weg te kiezen. Tevens had de leidsman naar aanleiding van de veldslag slechts één keer rood uitgedeeld, vier rode prenten was zeker op z'n plaats geweest.

Goes versus Bodmann
De matpartij was een grote smet op de wedstrijd die overigens meer incidenten kenden. Zo werd kort voor rust Remi Pasternak aan de zijlijn snoeihard bejegend met een trappende beweging door HDV-er Ricardo Steinhouer. En na de pauze moest HDV-er Marco Pronk met zijn tweede gele kaart op zak vroegtijdig naar de kleedkamer. Voor de rest stond het duel in het teken van de opdracht die Aalsmeerder Alexander Goes had meegekregen om de veel scorende Haagse centrumspits Benito Bodmann in bedwang te houden.


FC Aalsmeer-verdediger Alexander Goes had het zondag bijzonder moeilijk tegen de aanvallers van HDV. Hier is de roodgroener in duel met Jordy Theunissen.   Foto: Jaap Maars.

Goes had het als vervanger van de geblesseerde Nick Sluijs verschrikkelijk moeilijk met zijn opgelegde taak, na negentig minuten viel de balans ruim in het voordeel uit van Bodmann die aan de Beethovenlaan driemaal raak schoot. Daarmee maakte de aanvaller, die vorig seizoen vijftig maal de roos trof, zijn faam van goaltjesdief meer dan waar. Volgend seizoen zal de 23-jarige topschutter spelen op een hoger niveau, zo kondigde hij onlangs aan. Bij welke club is nog niet bekend.

"Een kansloze vereniging dit HDV. Deze wedstrijd had niets met voetbal te maken"


Spectaculaire start
Al in de tweede minuut zag Goes hoe zijn behendige tegenstander de bal uit een snoeihard genomen vrije trap in de touwen schoot. Doelman Pim Doeswijk had de muur goed neergezet maar was kansloos op de kogel van Bodmann. De vroege tik kwamen de Aalsmeerders snel te boven, in de achtste minuut had aanvaller Pasternak met een fraaie lob een hoogstandje in huis waarop Theunissen het nakijken had.

Bodmann was enkele minuten later los van bewaker Goes en schoot de bal droog langs Doeswijk in de hoek. Met dertig minuten op de klok kwam FC Aalsmeer opnieuw op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Goes na een overtreding van doelman Theunissen op Pawel Kocon. Zo werden de circa 77 toeschouwers verwend met een spectaculair eerste deel van de wedstrijd.

Geen houden aan
Tegen het rustsignaal kwamen de gastheren voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Kocon die kort daarvoor, evenals Jeroen Ezink, een kans op 3-2 in rook zag opgaan bracht zijn team met een rake kopbal aan de leiding. Na zijn 'toverdrankje' tijdens de pauze opnieuw de beurt aan Bodmann. Op weg richting Doeswijk kon Goes alleen met een overtreding zijn kwelgeest de weg belemmeren. Strafschop besloot Van Valen, Bodmann schoot vanaf elf meter onberispelijk in.


Topschutter Benito Bodmann van HDV was een plaag voor de Aalsmeerders. Ook Richard Melman (links) kon de spits niet in bedwang houden.   Foto: Jaap Maars.

Er was geen houden aan voor de arme Goes. De verdediger van FC Aalsmeer raakte even later zijn vaste tegenstrever wederom uit het oog. Bordmann ontsnapte langs de zijkant, uit zijn voorzet tikte Raymond Witte de 3-4 binnen. Met overtredingen en tijdrekken poogden de bezoekers vervolgens de resterende speelminuten op te vullen.

Het elftal van trainer Bragonje liet dit niet gebeuren, kort voor de officiƫle speeltijd was verstreken kreeg Ezink op links de bal in de voeten gespeeld na een prima steekpass van Joeri van der Schraaff. Ezink schoof oog in oog met Theunissen het leer behendig laag langs de goalie in de hoek. De tiende competitietreffer van de linksbuiten.

"We raakten opgefokt"
In de 88e minuut dacht HDV (Houdt Dapper Vol) alsnog de volle buit binnen te halen. Een doelpunt van Witte werd afgekeurd wegens buitenspel. De afgekeurde treffer was het sein van grote irritatie bij de Hagenezen die even later dus totaal los gingen met ontspoord gedrag. Schaamteloze taferelen die niet buiten en zeker niet binnen de lijnen thuishoren.

HDV-leider Van Spronsen:" Ik praat niet goed wat er op het einde gebeurde. Maar we raakten in de wedstrijd opgefokt. Niet alleen door de afkeurde goal dat ons de winst kostte, ook door het thuispubliek dat bij elke overtreding schreeuwde om gele of rode kaarten. Daar werden we echt ziek van. In onze regio wordt er altijd zo gespeeld, vaak de beuk erin. Hier in Aalsmeer zijn ze dat kennelijk niet gewend. Ik was vandaag tevens grensrechter, je wilt niet weten wat ze allemaal naar mij riepen. Ja...dat sloeg over op het veld."

"Kansloze vereniging"
FC Aalsmeer-leider Rody Springintveld: "Die man vlagde alles af. Niet voor niets werd hij door de scheidsrechter na een tijdje volkomen genegeerd. Logisch dat je dan kritiek krijgt vanuit het publiek. Een kansloze vereniging dit HDV. Die nummer negen was de hele wedstrijd heel agressief, sloeg tot vier keer een speler van ons in het gezicht. Scheids zag niets of wilde niets zien. Ik kreeg het idee dat hij angstig was voor HDV. Deze wedstrijd had niets met voetbal te maken."


HDV komt op 1-2. De niet zichtbare Bodmann schiet de bal in de hoek langs doelman Pim Doeswijk.   Foto: Jaap Maars.

Door het gelijkspel moet FC Aalsmeer de koppositie met een verschil van één punt overlaten aan Bernardus. Nog drie duels te spelen. Nummers één en twee in de eindstand zijn zeker van lijfsbehoud. Nummers drie, vier en vijf spelen nacompetitie.

Volgende week gaat FC Aalsmeer op bezoek in Hazerswoude bij de nieuwe lijstaanvoerder die hoogstwaarschijnlijk vanaf volgend seizoen met de hoofdmacht verhuist naar de zaterdag als speeldag. De zoveelste club in West II die deze overstap maakt. Het zondagvoetbal in dit district lijkt steeds meer ten dode opgeschreven.

Gebroken arm en VoetbalTV
Na afloop van FC Aalsmeer-HDV werd centrale verdediger Ferry Bierens van de bezoekers met een gebroken onderarm afgevoerd naar het ziekenhuis. Het letsel had niets met de vechtpartij te maken, de speler was kort daarvoor hard en ongelukkig ten val gekomen op het kunstgras.

Fotograaf van Voetbal in Aalsmeer Jaap Maars was alleen in de eerste helft aanwezig. Wat betreft het platform VoetbalTV: Clubs en/of personen kunnen achteraf bezwaar maken over het vertonen van beelden waarna VoetbalTV het recht heeft de beelden te verwijderen. Dit staat in de voorwaarden van VoetbalTV. Beelden gemaakt door VoetbalTV kunnen gebruikt worden door de aanklager amateurvoetbal in een tuchtzaak.

Door: Klaas Leegwater en Wim Nederstigt

Reageer

FCA-DHV 4-4 (3-2)

0-1 Benito Bodmann (2e)
1-1 Remi Pasternak (8ee)
1-2 Benito Bodmann (12e)
2-2 Alexander Goes (pen. 30e)
3-2 Pawel Kocon (44e)
3-3 Benito Bodmann (pen.49e)
3-4 Raymond Witte (56e)
4-4 Jeroen Ezink (88e)

Scheidsrechter: Karel van Valen (Alphen a/d Rijn)
Toeschouwers: 77

Geel FCA: Remi Pasternak
Geel HDV: Ricardo Steinhauer, Ralph Hulman, Jordy Theunissen, Boy de Baan.

Rood HDV: Dani Theunissen, Marco Pronk (2x geel)

Opstelling FCA:
Pim doeswijk, Karol Mirowski, Mo Alaswad, Alexander Goes, Richard Melman, Sten Piet, Joeri van de Schraaff, Robin Kruijsman, Jeroen Ezink, Pawel Kocon en Remi Pasternak (65e Pim Binkhorst).

14-4: Bernardus-FCA

Programma/Stand Groep LaagAdvertentie Aalsmeer Rondvaart:


 

 
Klaas Leegwater
9-4-2019
11.00 uur