Mike Dam probeert de bal te veroveren op DVVA-doelman Nieuwkerk. Foto: Jaap Maars

Aalsmeer gebruikt DVVA als opwarmer naar het zwaardere werk

19-2-'22 17.30 uur | FCA-DVVA 3-0 | Door: Klaas Leegwater

Een goed glas wijn, authentieke antipasti en Romeinse pizza’s. Ook afhalen mogelijk. Stommeerweg 91.

Het was zaterdagmiddag niet de moeilijkste klus. De eerste competitiewedstrijd van FC Aalsmeer na drie maanden stilstand gebruikte de tweedeklasser om eens goed warm te draaien voor wat komen gaat. Matige tegenstander DVVA was daavoor de ideale tegenstander dat in de Hornmeer alleen bij vlagen enige weerstand bood.

De 3-0 uitstand was meer dan terecht en had voor de thuisclub met wat meer precisie groter kunnen uitvallen. Vanaf volgende week voor het team van Verdonkschot het echte werk tegen eerst nummer twee Waterwijk, daarna wacht thuis koploper HBOK.

FC Aalsmeer kwam tegen het Amsterdamse DVVA na tien minuten op voorsprong door een doelpunt van Mike Dam. De schaduwspits, die ook regelmatig opdook naast dieptse aanvaller Thierry van der Kooye, speelde zich in het strafschopgebeid met enkele schijnbewegingen knap vrij, op zijn lage harde schot had doelman Van Nieuwkerk het nakijken.

Calvin Valies had even later kans op 2-0 na een vliegensvlugge combinatie met Van der Kooye. Vrij voor Van Nieuwkerk knalde Valies echter naast. Axel Wendt deed het in de 22e minuut beter die de bal panklaar kreeg aangeleverd van Diederick Hoogerwaard, de middenvelder bedacht zich geen moment en plaatste de bal vanaf achttien meter strak in de hoek.

Axel Wendt schiet Aalsmeer naar 2-0 Foto: Ton van Eenennaam

Acht minuten voor rust had Van der Kooye de 3-0 op zijn pantoffel, de paal stond zijn zevende competitietreffer in de weg. Hoe dichter het pauzesignaal naderde wrikte DVVA zich meer los van de wurggreep van de gastheren. Een aantal kleine mogelijkheden voor de Amsterdammers, de nummer negen in 2A, werden op tijd door de thuisclub onschadelijk gemaakt of door de gasten om zeep gebracht.

In het slot
FC Aalsmeer, dat zo compact mogelijk speelde met op het middenveld veel positiewisselingen en opkomende spelers langs de zijlijn, kreeg in het begin van de tweede helft kansen de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Dam stuitte twee keer op goalie Van Nieuwkerk, dat overkwam halverwege de tweede helft ook invaller Rachid el Yaghmouri.

Mark Rutgers baalt nadat zijn kopbal over de lat ging. Foto: Jaap Maars

El Yaghmouri was een kwartier voor tijd evenwel de man die het duel van alle twijfel ontdeed, een harde lage voorzet van Dam rondde de buitenspeler simpel af. Wedstrijd gespeeld, voor de Aalsmeerders een redelijke generale voor de topduels tegen Waterwijk en leider HBOK dat het verschil op vijf punten hield door de zeer ruime zege (7-0) op laagvlieger FC Almere.

Later een video-samenvatting.

Opstelling FCA: Caril Heeren, Mark Ruessink (Thomas Harte), Mark Rutgers, Arie de Vreugd, Daan Vaneman, Axel Wendt, Diederick Hoogerwaard, Christoff Dias de Oliviera (Rachid el Yaghmouri) , Mike Dam (Burak Sitil), Thierry van der Kooye (Stefan de Bruin) en Calvin Valies (Marten Baarse).