Jeroen Ezink scoort voor FC Aalsmeer de 2-0. De derdeklasser is bijna definitief in veilige haven.   Foto: Jaap Maars.
 
 

Aalsmeer dichtbij definitieve handhaving
FCA-DRL 4-1
3e klasse Laag
12-5-2019

Het zondagteam van FC Aalsmeer is met nog één speelronde voor de boeg bijna zeker van handhaving in de derde klasse. Na de overtuigende 4-1 zege op het Rotterdamse DRL geeft winst volgende week tegen Cabauw de formatie van trainer Marco Bragonje definitieve zekerheid op lijfsbehoud. Mogelijk is een gelijkspel of klein verlies eveneens voldoende, dat is dan afhankelijk van het resultaat van concurrent GSC ESDO.

Na drie keer een gelijkspel op rij en vier weken gedwongen rust boekte FC Aalsmeer zondagmiddag een klinkende en belangrijke overwinning op DRL dat aan de Beethovenlaan vocht voor zijn laatste kans om in de race te blijven voor rechtstreekse handhaving. De roodgroenen maakten korte metten met de Rotterdamse hoop door de bezoekers al voor rust op 3-1 achterstand te brengen.

De 1-0 van Remi Pasternak was meteen het mooiste doelpunt van de wedstrijd. De aanvaller van de thuisclub werd prima in de diepte aangespeeld door middenvelder Alexander Goes. Naar links uitgeweken en ongeveer op de rand van het strafschopgebied vertrok van de voet van Pasternak een prachtige boogbal die met veel precisie over DRL-doelman Jefrey van Wersum in de hoek viel.


Remi Pasternak wordt bejubeld na zijn mooie openingstreffer in de wedstrijd tegen DRL.   Foto: Jaap Maars.

De 2-0 van Jeroen Ezink was een goed uitgespeelde treffer. De thuisclub onderschepte de bal rond de middenlijn, direct werd Ezink aan de linkerkant in stelling gebracht die met de bal aan de voet de ruimte indook. De clubtopscorer, die vijf minuten eerder nog een scoringskans in rook zag opgaan door goed keeperswerk, haalde met zijn linkerbeen hard en laag uit. De bal vloog strak langs Van Wersum in de touwen.

Nog geen twee minuten later de aansluitingstreffer van DRL. De defensie van FC Aalsmeer gaf de aanvalslinie van de bezoekers daarbij veel te veel ruimte. Eerst over links en vervolgens door het centrum kon DRL bijna ongehinderd opstomen. Eindstation was Kevin Silva die vanaf achttien meter doelman Koopstra met een geplaatste uithaal in de rechterhoek passeerde.


Remi Pasternak in actie.   Foto: Jaap Maars.

Opnieuw Pasternak zorgde nog voor rust dat het verschil voor de thuisploeg weer op twee treffers werd gebracht. Goed doordekken van aanvoerder Alexander Goes leverde balbezit op voor Pasternak die zich vliegensvlug omdraaide en vanaf het midden met een harde schuiver de 3-1 op het bord bracht.

In de tweede helft consolideerde FC Aalsmeer de wedstrijd. Joeri van der Schraaff maakte aan alle onzekerheid een einde door de 4-1 aan te tekenen. Dikverdiende zege voor de Aalsmeerders die volgende week bij winst in Lopik tegen Cabauw dus zeker zijn van lijfsbehoud.

Tim Millenaar
Cabauw, dat zondag met de korfbaluitslag 4-7 won van ESDO, heeft tegen de roodgroenen dikke winst (4-0 of meer) nodig om nog kans te maken op directe handhaving. Anders is de ploeg veroordeeld tot een herkansing in de nacompetitie.

Opmerkelijk bij FC Aalsmeer was de invalbeurt van Tim Millenaar in de tweede helft. Een aantal jaren geleden gestopt bij de hoofdmacht op zaterdag wegens knieproblemen zat de verdediger/middenvelder zondag naast trainer Bragonje in de dug-out. Millenaar, inmiddels bijna 30 jaar, is gevraagd/aangemeld de resterende duels en waarschijnlijk ook volgend seizoen de selectie van de roodgroenen te completeren.


Eerste twee teams handhaving. Nummer drie, vier en vijf herkansing in de nacompetitie. Bij gelijke stand is doelsaldo beslissend. Bernardus verhuist volgend seizoen naar de zaterdag. Wat precies de gevolgen zijn in 3C Laag voor handhaving/nacompetitie is nog niet bekend.

Reageer

FCA-DRL 4-1

1-0 Remi Pasternak
2-0 Jeroen Ezink
1-2 Kevin Silva
3-1 Remi Pasternak
4-1 Joeri van der Schraaff

Scheidsrechter: Barry Rodenburg
Toeschouwers: 47

Geel FCA: Nick Sluijs

Opstelling FCA:
Bart Koopstra, Karol Mirowski, Mo Alaswad, Alexander Goes, Nick Sluijs, Sten Piet (Robin Kruijsman), Joeri van de Schraaff, Danny Leegwater (Sebastiaan Huigsloot), Jeroen Ezink, Remi Pasternak en Pim Binkhorst (Tim Millenaar).

19-5: Cabauw-FCA

Programma/Stand Groep LaagAdvertentie:


 

 
Klaas Leegwater
13-5-2019
18.00 uur